Το Νέο Opel Combo-e Life γίνεται Ηλεκτρικό!

Πανέτοιμο και σύντομα κοντά σας – Η Opel ανακοινώνει το αμιγώς ηλεκτρικό Combo-e Life! Εξαιρετικά ευέλικτο και πρακτικό, με τεράστιο χώρο στο εσωτερικό, το ηλεκτρικό όχημα δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου (LAV) του Γερμανού κατασκευαστή προσφέρεται με μία ή δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες και διατίθεται με στάνταρ μήκος 4,4 m ή σε έκδοση XL 4,75 m, και στις δύο περιπτώσεις με πέντε ή επτά καθίσματα.

. Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις επικρατούσες συνθήκες, το νέο Combo-e μπορεί να καλύψει έως 280 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 50 kWh (WLTP)1. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να φορτίζουν τη μπαταρία σε περίπου 30 λεπτά έως το 80% της χωρητικότητάς της σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Νεαρές οικογένειες με σύγχρονους ρυθμούς ζωής, που ζουν σε αστικά κέντρα ή στα προάστια, αλλά και πολυμελής οικογένειες που επιθυμούν “πράσινη μετακίνηση”, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το Opel Combo-e Life. Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας με σήμα τον κεραυνό (Blitz) έχει επίσης ικανότητα ρυμούλκησης 750 kg2 – κορυφαία τιμή για την κατηγορία του – ενώ προαιρετικά διατίθεται με σύστημα ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ (trailer stability control)

«Το Combo-e Life είναι ο πολυτάλαντος ήρως της καθημερινότητας στη γκάμα ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων μας» δήλωσε ο Michael Lohscheller, CEO της Opel. «Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του επιτυχημένου μας οχήματος ελεύθερου χρόνου προσφέρει στους πελάτες με αυξημένες ανάγκες μεταφοράς επιβατών και φορτίων τα πρόσθετα πλεονεκτήματα των μηδενικών ρύπων και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.»

Ηλεκτροκίνηση: Καθαρές μετακινήσεις εντός και εκτός των ορίων της πόλης

Με ισχύ 100 kW (136 hp) και ροπή 260 Nm από το σύστημα ηλεκτροκίνησης, το Combo-e είναι ιδανικό και για τον ανοιχτό δρόμο. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, το Combo-e μπορεί να επιταχύνει από 0 – 100 km/h σε 11,2 δευτερόλεπτα3, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 km/h, καθιστώντας το κατάλληλο για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Ένα προηγμένο σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης με δύο ρυθμίσεις επιλέξιμες από τον χρήστη αυξάνει περαιτέρω την απόδοση.

Η μπαταρία με 216 κυψέλες και 18 modules τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ώστε να μην περιορίζει τη χρηστικότητα του χώρου φόρτωσης ή της καμπίνας επιβατών. Σε αυτή τη θέση, η μπαταρία χαμηλώνει και το κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος στις στροφές και στους πλευρικούς ανέμους, ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο, ενώ παράλληλα αυξάνει την οδηγική απόλαυση.

Το Combo-e είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για ποικίλες ενεργειακές υποδομές και λύσεις φόρτισης, όπως για επιτοίχιο φορτιστή (wall-box), ταχυφορτιστή αλλά και σύνδεση σε οικιακή πρίζα με καλώδιο. Χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης DC 100 kW, η φόρτιση της μπαταρίας 50 kWh στο 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ανάλογα με τη χώρα και την υποδομή, το Combo-e διαθέτει έναν ισχυρό, τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ή ένα μονοφασικό 7.4 kW στο βασικό εξοπλισμό του.

Το καλύτερο στην κατηγορία: Εκτενής λίστα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης οδηγού

Μαζί με τις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις της οικογένειας, που απέσπασαν τον τίτλο “Best Buy Car Europe 2019” από το AUTOBEST, το Combo-e Life μηδενικών ρύπων δεν κάνει κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια, την άνεση ή τη χρηστικότητα. Η ολοκληρωμένη γκάμα κορυφαίων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει από σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (driver drowsiness alert), μέχρι αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition) και αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με προστασία πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking).  

Ιδιαίτερα χρήσιμη στο παρκάρισμα είναι η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας (Panorama Rear View) που βελτιώνει την ορατότητα πίσω και στο πλάι. Οι ιδιοκτήτες που χρειάζονται  επιπλέον ελκτική πρόσφυση στη λάσπη, την άμμο ή το χιόνι μπορούν να αναβαθμίσουν το Combo-e Life τους με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

Η Opel προσφέρει το Combo-e Life σε δύο μήκη (4,40 m και 4,75 m σε έκδοση XL) με πέντε ή επτά καθίσματα, που το καθιστά ελκυστικό αυτοκίνητο και για εταιρείες ταξί. Η μικρότερη, πενταθέσια έκδοση προσφέρει χώρο αποσκευών τουλάχιστον 597 λίτρων (850 λίτρα στη μεγαλύτερη έκδοση). Ο πολυλειτουργικός ήρωας της καθημερινότητας μεταμορφώνεται σε όχημα μεταφορών όταν αναδιπλώνονται τα πίσω καθίσματα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της μικρής έκδοσης υπερτριπλασιάζεται στα 2.126 λίτρα, ενώ η αντίστοιχη τιμή στη μακριά έκδοση είναι 2.693 λίτρα. Επιπλέον επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να είναι το κάθισμα συνοδηγού με δυνατότητα αναδίπλωσης ως το επίπεδο των πίσω καθισμάτων. Σε αυτή τη διάταξη επεκτείνεται το μήκος της επιφάνειας φόρτωσης, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται ακόμα και σανίδες του σερφ.

Με θέα τον ουρανό: Πανοραμική οροφή με ηλεκτρικό σκιάδιο και αποθηκευτικό χώρο οροφής

Με τις αποσκευές αποθηκευμένες με ασφάλεια, η προαιρετική, πανοραμική οροφή επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν τον έναστρο ουρανό, ή την ευχάριστη θαλπωρή των ακτίνων του ήλιου. Εάν ο ήλιος είναι πολύ δυνατός, το ηλεκτρικό σκιάδιο που ενεργοποιείται από έναν διακόπτη στην κονσόλα οροφής, καλύπτει την πανοραμική οροφή, παρέχοντας απόλυτη προστασία. Με την πανοραμική οροφή ανοιχτή, βελτιώνεται η αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μία ευχάριστη και φωτεινή ατμόσφαιρα. Όταν το Combo-e Life παραγγέλνεται με πανοραμική οροφή, διατίθεται με αποθηκευτικό χώρο οροφής που εκτείνεται στο κέντρο του οχήματος με φωτισμό LED στάνταρ. Σε αυτή τη διάταξη, το νέο μοντέλο προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 36 λίτρων που εκτείνεται πάνω από το ράφι στο χώρο αποσκευών.

Οι ιδιοκτήτες και των δύο εκδόσεων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του στάνταρ πάγκου με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα ή των τριών ατομικών καθισμάτων, που αναδιπλώνονται εύκολα από το χώρο αποσκευών. Και στις δύο περιπτώσεις, το κάθε κάθισμα έχει τη δική του βάση παιδικού καθίσματος Isofix στάνταρ, επιτρέποντας την τοποθέτηση τριών παιδικών καθισμάτων, το ένα δίπλα στο άλλο.

Αφού όλοι καθίσουν αναπαυτικά, στη συνέχεια μπορούν να απολαύσουν τα συστήματα infotainment του Combo-e Life. Τα συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro διατίθενται με μία μεγάλη οθόνη αφής 8.0” και με κορυφαία συνδεσιμότητα. Και τα δύο διαθέτουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Eservices: Η φόρτιση του Comboe Life σε όλη την Ευρώπη είναι εύκολη υπόθεση

Για την αναβάθμιση της πρακτικότητας του Combo-e Life, τα “OpelConnect”, “myOpel” app και  η εφαρμογή “Free2Move Services”4, (προϊόν του Ομίλου PSA) προσφέρουν ειδικές λύσεις για ηλεκτρικά οχήματα. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες γίνεται μέσω εφαρμογών.

Η λειτουργία “Charge My Car” της εφαρμογής “Free2Move” παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 220.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και συμπεριλαμβάνει και τη διαχείριση πληρωμής. Το “Free2Move” app κάνει μία προεπιλογή μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών δημόσιας φόρτισης, με βάση την απόσταση του οχήματος από το σημείο φόρτισης, την ταχύτητα φόρτισης του σταθμού και την τρέχουσα τιμή φόρτισης

Το portfolio του “OpelConnect” περιλαμβάνει κλήσεις eCall (έκτακτης ανάγκης) και bCall  (κλήση οδικής βοήθειας) μέχρι πολυάριθμες υπηρεσίες, όπως πληροφορίες για το όχημα και την κατάστασή του. Το LIVE Navigation4  παρέχει online πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Το νέο Combo-e Life αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων φέτος το φθινόπωρο, όπου θα πλαισιώσει τα Corsa-e, Mokka-e, Grandland X plug-in hybrid και Zafira-e Life ως το νεότερο μέλος της οικογένειας ηλεκτροκίνητων επιβατικών μοντέλων Opel. Συμπεριλαμβανομένης της επόμενης γενιάς Astra καθώς και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Vivaro‑e, Combo-e και Movano-e (LCV), η μάρκα θα έχει εννέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη γκάμα της μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η Opel θα προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση με κάθε επιβατικό και LCV μοντέλο της μέχρι το 2024.