IONIQ 5 | H Hyundai παρουσιάζει τη νέα εποχή ηλεκτροκίνησης (vid)

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε τις πρώτες teaser φωτογραφίες του επερχόμενου IONIQ 5 CUV, του πρώτου μοντέλου της αποκλειστικής μάρκας για EV οχήματα, της μάρκας IONIQ.

Το IONIQ 5 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που θα διαθέτει την Electric-Global Modular Platform (E-GMP) του Hyundai Motor Group, μια καινοτόμος πλατφόρμα που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα (EV), εκκινώντας μια νέα εποχή καθαρής κινητικότητας για την εταιρεία.

Η διακριτική αλλά και ταυτόχρονα πρωτοποριακή σχεδίαση του IONIQ 5 προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που μπορείτε να απολαύσετε αποκλειστικά σε EV οχήματα, γεγονός που υποδηλώνει τη θεμελιώδη αλλαγή στη σχεδιαστική προσέγγιση.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία του IONIQ 5 περιλαμβάνουν Parametric Pixels, τη μικρότερη μονάδα ψηφιακής απεικόνισης, καθώς και τη φιλική προς το περιβάλλον κατεύθυνση Color Material Finish (CMF) που συνδέει τον αναλογικό με τον ψηφιακό κόσμο, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σχεδιαστική αξία της μάρκας IONIQ.
Στο εμπρός μέρος το IONIQ 5 είναι διακοσμημένο με συστοιχίες φώτων εμπνευσμένων από pixel που υποδηλώνουν την ψηφιακή τεχνολογία. Το IONIQ 5 είναι επίσης το πρώτο όχημα της Hyundai που διαθέτει νέο καπό τύπου “clamshell” που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου δημιουργώντας μια καθαρή και υψηλής τεχνολογίας συνολική εμφάνιση.

Οι αεροδυναμικοί τροχοί αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σχεδιαστική υπογραφή “Parametric Pixel”. Διατίθενται στην υπερμεγέθη διάμετρο των 20 ιντσών και αποτελούν τις μεγαλύτερες ζάντες που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε ένα ηλεκτρικό όχημα Hyundai. Αυτές οι ολοκληρωμένες αναλογίες του IONIQ 5, βελτιστοποιούν τη νέα αποκλειστικά για EV οχήματα αρχιτεκτονική της Hyundai.

«Το IONIQ 5 προσφέρει μια ολοκαίνουρια εμπειρία για τους πελάτες μέσω καινοτόμου EV σχεδίασης που υποδηλώνει την εικόνα που καθιέρωσε το σχεδιαστικό DNA της Hyundai», δήλωσε ο κ. SangYup Lee, Senior Vice President και Head του Hyundai Global Design Center. «Ξεκινώντας με το IONIQ 5, η μάρκα μας αποκλειστικά για οχήματα EV θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και των αυτοκινήτων τους, δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο για τα ηλεκτρικά οχήματα.»
Η Hyundai Motor κυκλοφόρησε επίσης τέσσερα βίντεο teaser για το νέο μοντέλο. Το κάθε ένα παρουσιάζει με μια ματιά στους θεατές τις βασικές τεχνολογίες του IONIQ 5, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τη μάρκα IONIQ της εταιρείας και το πρώτο της μοντέλο.

Τα τρία «Ultimate Camping» βίντεο δείχνουν ένα τροχόσπιτο με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που τροφοδοτούνται από το σύστημα αμφίδρομης φόρτισης Vehicle to Load (V2L) του IONIQ 5 το οποίο λειτουργεί ως τροφοδοτικό (110 / 220V). Σε κάθε βίντεο, το τροχόσπιτο φαίνεται να χρησιμοποιεί την τροφοδοσία 3,5KW του IONIQ 5 που τροφοδοτείται από V2L για να ψηθεί μια γαλοπούλα σε ένα μεγάλο φούρνο, να ακούγεται μουσική σε ηχεία προηγμένης τεχνολογίας και να ασκείται ο ιδιοκτήτης του σε διάδρομο – όλα αυτά σε ένα κάμπινγκ.

Το «5 Min Challenge» βίντεο υπογραμμίζει την εξαιρετικά γρήγορη δυνατότητα φόρτισης του IONIQ 5 που του επιτρέπει να διανύσει πάνω από 100 χλμ. με μια μόνο φόρτιση διάρκειας 5 λεπτών (WLTP Standard). Για να αναδειχθεί αυτή η εξαιρετική επίδοση, δημιουργήθηκε μια ταινία με το IONIQ 5 και τρεις συσκευές – ένα smartphone, έναν φορητό υπολογιστή και μια κάμερα δράσης – που η κάθε μία φορτίστηκε για 5 λεπτά και διαγωνίστηκαν στο ποια θα είναι η τελευταία που θα παραμένει ενεργή.

Ξεκινώντας με αυτά τα βίντεο, η Hyundai Motor σχεδιάζει να αποκαλύψει το επόμενο διάστημα ακόμη πιο ελκυστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το νέο τρόπο ζωής που θα βιώσουν οι πελάτες του IONIQ 5.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του IONIQ 5 θα πραγματοποιηθεί το 1ο τρίμηνο του 2021.