Νικητής στην Ίμολα ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Σερ Λιούις Χάμιλτον ανέκαμψε από το λάθος του και τερμάτισε 2ος. Στην 3η θέση ο Νόρις!

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα που ξεκίνησε με βρεγμένη πίστα, υπό ελαφριά βροχή, ο αγώνας φάνηκε από νωρίς πως θα ήταν επεισοδιακός.

Δεν πρόλαβε να κλείσει ο πρώτος γύρος και είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας μετά από έξοδο του Λατιφί χτύπησε τον Μαζέπιν και δίχως υπαιτιότητα του Ρώσου, ο Λατιφί βγήκε και κατέστρεψε το μονοθέσιό του, βγάζοντας το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στους γύρους υπό αυτοκίνητο ασφαλείας είχαμε και άλλα δράματα. Ο Μικ Σουμάχερ έκανε τε-τα-κέ και έχασε την εμπρός του αεροτομή κλείνοντας έτσι τα πιτς για μερικούς γύρους. Μετά από 7 γύρους ο αγώνας ξεκίνησε με τον Μαξ να κρατά την πρώτη θέση παρά την πίεση του Χάμιλτον. Με την πίστα να στεγνώνει ο Μαξ βρήκε ρυθμό και άρχισε να απομακρύνεται από τον Σερ Λιούις που δεν μπορούσε να ακαολουθήσει. Ο Φέτελ ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό της αλλαγής ελαστικών από βρόχινα σε σλικ αλλά δεν του βγήκε καθώς τα έβαλε νωρίς και πήρε και ποινή για αλλαγή ελαστικών στην αρχή του αγώνα. Επίσης ποινή πήρε και ο Πέρεζ καθώς πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, γλίστρησε και βγήκε εκτός χάνοντας δύο θέσεις, αλλά από λάθος του απαοφάσισε να της ξανακερδίσει, ενώ φυσικά αυτό απαγορευόταν. Στον 30ο γύρο που άρχισαν τα ντουμπλαρίσματα ο Χάμιλτον έκανε ένα από τα σπάνια λάθη του. Βγήκε και χτύπησε τις πινακίδες και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει παρά μόνο με όπισθεν. Τα κατάφερε αλλά έπεσε στην 9η θέση. Ωστόσο πριν τελειώσει αυτός ο γύρος είχαμε ένα σοβαρό ατύχημα ανάμεσα στον Ράσελ και τον Μπότας.

Ο Βρετανός προσπάθησε να περάσει τον Φινλανδό από δεξιά, πάτησε το βρεγμένο χορτάρι και βίαια χτύπησε την Mercedes του Μπότας, με αποτέλεσμα να αχρηστευτούν και τα δύο μονοθέσια και να γεμίσει η πίστα θραύσματα. Έτσι με κόκκινη σημαία, ο αγώνας διακόπηκε.

Στην επανεκίνηση, ο Μαξ χάθηκε μπροστά με τον Νόρις αρχικά να τον κοντράρει. Στη συνέχεια και για πολλούς γύρους, ο Μαξ μεγάλωνε τη διαφορά με τους Νόρις, Λεκλέρ και Σάινθ να είναι πίσω του. Αργά αλλά σταθερά ο Χάμιλτον βρήκε ρυθμό, έφτασε τον Σάινθ και διαδοχικά τους πέρασε όλους μέχρι να τερματίσει τελικά 2ος και να κάνει και ταχύτερο γύρο. Στην 3η θέση τερμάτισε τελικά ο Νόρις, με τους Λεκλέρ και Σάινθ στην 4η και 5η αντίστοιχα.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Tο 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, συνεργάτης του περιοδικού TOP GEAR, συνεργάτης του περιοδικού MotoGP World, Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης τoυ πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.