O Φάμπιο Κουαρταραρό νικά ξανά στην Πορτογαλία

Σε ένα αγώνα με μεγάλο σασπένς,  ο Κουαρταραρό κατάφερε να πάρει σχετικά εύκολα τη νίκη και να περάσει πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Τρεις στους τρεις αγώνες για τη Yamaha, που δείχνει να έχει βρει το μυστικό αντίστασης στις παντοδύναμες Ducati. Ο Γάλλος αναβάτης ήταν πολύ γρήγορος και ψύχραιμος, κερδίζοντας όχι μόνο τον αγώνα αλλά και το προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Ο Κουαρταραρό φάνηκε να τα βρίσκει σκούρα στην αρχή, καθώς πολύ γρήγορα οι Suzuki έδειξαν βελτιωμένες και ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις. H αρχική τριάδα ήταν Ζαρκό με Ducati, Ρινς με Suzuki και Μάρκεθ με Honda, με τον Μιρ να κάνει μια εξαιρετική εκκίνηση και να βρίσκεται στην 4η θέση.

Μιρ και Μάρκεθ ήρθαν και πάλι στα… κλιπ ον, καθώς η μεταξύ τους μάχη φαίνεται να μην έχει τελειώσει μετά και τα γεγονότα της Ντόχα. Πολύ σύντομα όμως ο Μάρκεθ άρχισε να χάνει θέσεις, πέφτοντας μέσα σε λίγους γύρους 9ος, καθώς, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, είχε ήδη πιεστεί στις κατατακτήριες. Στη συνέχεια ο Ρινς ανέβηκε πρώτος, ενώ ο Κουαρταρό πίεσε και πήρε αυτός την πρώτη θέση με τη Yamaha. Εντωμεταξύ είχαμε μια πτώση τουΤζακ Μίλερ με την Ducati, στην προσπάθειά του να κρατήσει την 5η θέση.

Στη συνέχεια ήρθε η σειρά του Ολιβέιρα με την KTM για μια έξοδο, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τον αγώνα. Στον 13ο γύρο ο Κουαρταραρό δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στο Πορτιμάο, πραγματοποιώντας νέο ρεκόρ.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι με τη Yamaha είχε πτώση, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει πρόβλημα, αλλά εγκατέλειψε τον αγώνα. Εννέα γύρους πριν το τέλος ο Ρινς με τη Suzuki κάνει νέο ρεκόρ αγώνα, ενώ κυνηγάει λυσσαλέα τον Κουαρταραρό και έχουν κάνει πάνω από 2 δλ. διαφορά με τον Ζαρκό. Ο οποίος νοιώθει καυτή την ανάσα του Μιρ. Λεπτά αργότερα, η πίεση του Μιρ προς τον Κουαρταραρό που εκδηλώνεται και με απανωτά ρεκόρ γύρου, οδηγεί τον αναβάτη της Suzuki σε πτώση. Νέα δεδομένα λοιπόν, τα οποία δεν είναι τα μόνα, καθώς λίγο μετά ο δεύτερος πλέον στην κατάταξη Ζαρκό με την Ducati, πέφτει και αυτός.

Εντωμεταξύ ο Μπανάι με Ducati περνά τον Μιρ και μαζί με τον πρώτο Κουαρταραρό είναι πλέον το top 3 ενός αγώνα που μας έχει κρατήσει στις μύτες των ποδιών με τις συνεχείς ανατροπές του. Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha είναι πολύ μπροστά και δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραχωρήσει τη νίκη.Την ίδια στιγμή, ο Μάρκεθ κάνει έναν αγώνα τακτικής για βαθμούς, καθώς έχει πλέον ανέβει στην 6η θέση με τις πτώσεις των Ρινς και Ζαρκό. Αν αναρωτιέστε για τον Βινιάλες με τη Yamaha, δεν κατάφερε να βρεθεί παρά στο μέσο περίπου της κατάταξης σε όλο τον αγώνα.

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την κατάταξη του αγώνα και τις εγκαταλείψεις. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Tο 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, συνεργάτης του περιοδικού TOP GEAR, συνεργάτης του περιοδικού MotoGP World, Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης τoυ πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.