Βull-e το ηλεκτρικό scooter από Ελληνικά χέρια

Το Bull-e είναι ένα περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικό σκούτερ για την πόλη. Βασισμένο σε ένα ήδη υπάρχον και διαθέσιμο στην αγορά κινούμενο σασί, το bull-e αποτελεί μια σπουδή στο αστικό στυλ και πρακτικότητα.

Ο Νίκος Μανιάφης (Architect EngineerIndustrial Design Engineer/Automotive specialization) σχεδίασε και κατασκεύασε το Bull-e

Εστιάζοντας σε μικρής ταχύτητας και σύντομες μετακινήσεις, το όχημα έχει σχεδιαστεί να προσφέρει μια δραματική στάση οδήγησης η οποία έκτος της αίσθησης, προσφέρει και μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση, επεκτείνοντας κατα ένα ποσοστό τη διάρκεια της μπαταρίας. Το σώμα του σκούτερ, κατασκευασμένο από υαλουφάσματα, με τις καθαρές γραμμές και τις πτυχωτές επιφάνειες του, προσφέρει κράτημα στα γόνατα του αναβάτη και λειτουργεί ως μια αστική εργαλειοθήκη για τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη. Στο πάνω μέρος υπάρχει ένας ρηχός και εύκολα προσβάσιμος αποθηκευτικός χώρος- glovebox, ενώ χαμηλότερα, το σώμα επεκτείνεται για να προσφέρει μια μεγαλύτερη αποθηκευτική δυνατότητα. Επιπλέον, υπάρχουν και δύο ποτηροθήκες για την μεταφορά του καφέ ή άλλων ροφημάτων κατά τη μετακίνηση προς τη δουλειά, το γυμναστήριο κ.τ.λ. Η παραγωγή θα είναι περιορισμένη στα 250 κομμάτια. Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει μέσω της επίσημης σελίδας του προτζεκτ ( www.bull-e-scooter.com ). Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη κλειστεί τα 30 πρώτα κομμάτια με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ υπάρχουν και παραγγελίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αγγλία και την Αυστραλία. Τα πρώτα σκούτερ θα παραδοθούν στα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού 2021.