Τους πήρε τα «σκαλπ» ο Βινιάλες στο Κατάρ

Με μια εμφατική εμφάνιση ο Μάβερικ Βινιάλες έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Ζαρκό και Μπανάια με τις πολύ γρήγορες Ducati στις ευθείες συμπλήρωσαν το βάθρο.

Με την εκκίνηση του αγώνα οι τέσσερις Ducati χάρη στο νέο σύστημα εκκίνησης που εξέλιξε ο Τζίτζι Νταλίνια έφυγαν μπροστά, σαν πύραυλοι και έστριψαν και οι 4 σε παράταξη στην πρώτη στροφή. Άτυχος στάθηκε Ο Ντανίλο Πετρούτσι με ΚΤΜ που έπεσε στον πρώτο γύρο. Οι τέσσερις Ducati της εργοστασιακής ομάδας αλλά και της Pramac, έδειχναν στους πρώτους γύρους ανίκητες. Ωστόσο αργά και σταθερά οι δύο εργοστασιακές Yamaha του Μάβερικ Βινιάλες και του Φάμπιο Κουαρταραρό, βρήκαν το ρυθμό τους και άρχισαν να ανεβαίνουν θέσεις. Στους πρώτους γύρους ήταν πολύ δυνατός και ο Βαλεντίνο Ρόσι, στη συνέχεια όμως έχασε πάρα πολλές θέσεις και τελικά τερμάτισε μόλις 12ος. Ο Τζακ Μίλερ ήταν το πρώτο θύμα από την αρμάδα της Ducati που τον πέρασαν εύκολα οι δύο εργοστασιακές Yamaha. Σε αυτό το σημείο του αγώνα ο Μάβερικ Βινιάλες έδειξε πως βρισκόταν σε πολύ καλή μέρα, καθώς πέρασε γρήγορα τον Φάμπιο Κουαρταραρό κι άρχισε να περνά τις Ducati, αρχικά του Ζουάν Ζαρκό και στη συνέχεια του Πέκο Μπανάια, ώστε να βρεθεί πρώτος και μάλιστα να κάνει και διαφορά ασφαλείας στους τελευταίους γύρους του αγώνα.  Η αποκάλυψη δεν ήταν άλλη από τον περσινό πρωταθλητή Ζοάν Μιρ, ο οποίος διαδοχικά ανέβηκε θέσεις και κατάφερε στον τελευταίο γύρο, στην τελευταία στροφή να περάσει στη δεύτερη θέση. Η χαρά του όμως, κράτησε μου μόλις μερικά μέτρα αφού στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού οι δύο Ducati του Ζουάν Ζαρκό και του Πέκο Μπανάια τον πέρασαν -προς μεγάλη του απογοήτευση- για να συμπληρώσουν τον Μάβερικ Βινιάλες στο βάθρο.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Tο 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, συνεργάτης του περιοδικού TOP GEAR, συνεργάτης του περιοδικού MotoGP World, Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης τoυ πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.