Το Volkswagen ID. Buzz αναδείχτηκε «Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στα Top Gear Electric Awards 2022

Το νέο Volkswagen ID. Buzz αναδείχτηκε Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς στα περίφημα βραβεία «Top Gear Electric Awards 2022». Οι κριτές επαίνεσαν το ID. Buzz, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα εφέτος, για το εμβληματικό του στυλ, που είναι εμπνευσμένο από το αρχικό σχέδιο του Volkswagen T1. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η οδηγική του απόκριση επισημάνθηκαν επίσης ως εντυπωσιακά στοιχεία του οχήματος.

Οι συντάκτες υπογράμμισαν την ευρυχωρία του ID. Buzz, που προσφέρει άφθονο χώρο στο εσωτερικό και ειδικά η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, η οποία είναι διπλάσια από αυτή που υπάρχει σε ένα τυπικό SUV. Ο Ollie Marriage, επικεφαλής δοκιμών αυτοκινήτων στο Top Gear, δήλωσε: «Οι άνθρωποι που προσποιούνται ότι έχουν ενεργό τρόπο ζωής οδηγούν ένα SUV, ενώ εκείνοι που πραγματικά ζούνε με αυτό τον τρόπο οδηγούν ένα Volkswagen Bus. Σε όλους όσους συναντήσαμε άρεσε που η μάρκα ανακάλυψε ξανά την «αύρα» της και βρήκαν το Buzz μοντέρνο, φρέσκο ​​και αναζωογονητικό. Δεν είναι υπέροχο που η Volkswagen είχε επιτέλους το θάρρος να επανεφεύρει το πρωτότυπο; Είναι απίστευτα απλό και όμως εντελώς αναζωογονητικό. Και γι’ αυτό είναι το δικό μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο της χρονιάς».
Το ID. Buzz είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen Commercial Vehicles. Βασισμένο στην πλατφόρμα Modular Electric Drive Kit (MEB), το ID. Buzz έχει κατασκευαστεί από την αρχή ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Θα είναι διαθέσιμο στο λανσάρισμα του ως πενταθέσιο επιβατικό αυτοκίνητο ή ως ID. Buzz Cargo van.
Ο Cian O’Brien, Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων της Volkswagen, αποδεχόμενος το βραβείο, δήλωσε: «Ως μάρκα, βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό ταξίδι ηλεκτροκίνησης και το πολυαναμενόμενο ID. Buzz σηματοδοτεί την έναρξη αυτής της συναρπαστικής εμπειρίας. Το να είμαστε σε θέση να λανσάρουμε ένα αυτοκίνητο με μοντέρνο σχεδιασμό, με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της δημιουργίας του, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξουμε στους πελάτες μας ότι μπορούν ακόμα να κάνουν ό,τι τους αρέσει και να ταξιδεύουν όπου θέλουν, με ταυτόχρονη θετική επίδραση στο περιβάλλον.»