Το ολοκαίνουργιο crossover EV Nissan Ariya, απέσπασε το Βραβείο Red Dot Design στη Γερμανία

Η Nissan ανακοίνωσε ότι το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα crossover Nissan Ariya κέρδισε το Βραβείο Red Dot Design, στην κατηγορία σχεδίασης προϊόντων. Αυτή είναι η έβδομη φορά που η Nissan κερδίζει το βραβείο.
Το Ariya αναγνωρίστηκε για την εξαιρετική του καινοτομία ως EV και για την υψηλής ποιότητας σχεδίασή του που βασίζεται στη μοναδική ιδέα της Nissan για τον «Διαχρονικό Ιαπωνικό Φουτουρισμό».
Το Βραβείο Red Dot Design, ένας θεσμός που ξεκίνησε από το 1955, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τιμητικές διακρίσεις σχεδιασμού στον κόσμο και διοργανώνεται από το Design Zentrum Nordrhein-Westfalen (κέντρο σχεδιασμού Nordrhein-Westfalen) στη Γερμανία. Φέτος, μια κριτική επιτροπή 50 κατασκευαστών και σχεδιαστών διαφόρων βιομηχανικών προϊόντων επέλεξε τους νικητές με βάση εννέα σχεδιαστικά κριτήρια, όπως η αισθητική, η λειτουργικότητα, η ποιότητα, η εργονομία, η αντοχή και η καινοτομία. Για την κατηγορία σχεδιασμού προϊόντων, υποβλήθηκαν περίπου 7.900 συμμετοχές από περίπου 60 χώρες.
Το κομψά σχεδιασμένο Ariya συνδυάζει την τεχνογνωσία της Nissan στα EVs με τις πιο πρόσφατες συνδεδεμένες τεχνολογίες, σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan. Το Ariya υπόσχεται ισχυρή επιτάχυνση και ομαλή, αθόρυβη λειτουργία. Το εσωτερικό που μοιάζει με σαλόνι καθιστικού, προσφέρει ένα φιλόξενο και άνετο περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες.

All-new Nissan Ariya crossover EV wins Red Dot Design Award in Germany