Το «original» – νέο κάθε φορά: 3θυρο MINI, 5θυρο MINI, MINI Cabrio

Το πρώτο πολυτελές αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας προχωρά στο επόμενο στάδιο εξέλιξης. Με ένα σχολαστικό πρόγραμμα ανανέωσης για το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Cabrio, ο Βρετανός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων ενισχύει το κύρος των τριών μοντέλων στους τομείς διασκεδαστικής οδήγησης, εκφραστικής σχεδίασης και εξατομικευμένου στυλ.

Στιλιστικές πινελιές διαμορφώνουν μία ‘καθαρή’ αισθητική που αναδεικνύει τη διάσημη σχεδιαστική φιλοσοφία του. Επιπλέον, η καινοτόμα Multitone Roof Πολύχρωμη Οροφή γίνεται το απόλυτο στοιχείο εξατομίκευσης. Στο εσωτερικό, το εκτενώς επανασχεδιασμένο cockpit υπογραμμίζει τον πολυτελή χαρακτήρα του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio. Ελκυστικές προσθήκες στη γκάμα στάνταρ και προαιρετικού εξοπλισμού, νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί, ζάντες αλουμινίου, επενδύσεις εσωτερικού και καινοτόμες τεχνολογίες πλαισίου, συστημάτων υποστήριξης οδήγησης, λειτουργικότητας και συνδεσιμότητας, ολοκληρώνουν την τελευταία ανανέωση των μικρών μοντέλων της βρετανικής φίρμας.

Είκοσι χρόνια αφότου λανσαρίστηκε το σύγχρονο MINI, η τελευταία γενιά του μοντέλου κάνει το επόμενο θεαματικό βήμα. Η φιλοσοφία πίσω από την επανεκκίνηση της μάρκας, και συγκεκριμένα η δημιουργία πολυτελών αυτοκινήτων για τη μικρή κατηγορία, έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό και παγκόσμιο success story. Σήμερα, το MINI είναι η επιτομή της ευελιξίας σε συνδυασμό με ένα αμίμητο στυλ. Πληροί τα υψηλότερα πρότυπα τεχνολογίας και ποιότητας στην κατηγορία του. «Με την τρέχουσα ανανέωση του μοντέλου, το MINI έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ωριμότητας που το καθιστά εξαιρετικό στη μικρή κατηγορία, σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, την προϊοντική ουσία και την πολυτέλεια, περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο Bernd Körber, Επικεφαλής μάρκας MINI. «Το MINI είναι ένα ‘original’ μοντέλο που ξεχωρίζει από το πλήθος και δεν σταματά να εξελίσσεται και να βελτιώνεται».

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της τελευταίας έκδοσης του 3θυρου ΜΙΝΙ, του 5θυρου ΜΙΝΙ και του MINI Cabrio θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2021. Η ολοκληρωμένη σχεδίαση, η τεχνολογία και η πολυτέλεια θα δώσουν νέα πνοή και στο ηλεκτρικό MINI Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 0,0 l/100 km (WLTP), συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,6 – 15,2 kWh/100 km (WLTP), 16,1 – 14,9 kWh/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 0 g/km) για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων. Η τελευταία έκδοση των υπεραθλητών, MINI John Cooper Works (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,8 l/100 km (WLTP), 7,1 – 6,9 l/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2: 161 – 155 g/km (WLTP), 163 – 158 g/km (NEDC) και MINI John Cooper Works Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,4 -7,1 l/100 km (WLTP), 7,4 – 7,1 l/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2: 167 – 161 g/km (WLTP), 169 – 163 g/km (NEDC) επίσης ωφελείται από την περαιτέρω εξέλιξη της ξεχωριστής σχεδίασης και προϊοντικής ουσίας της.

3θυρο MINI , 5θυρο MINI , MINI Cabrio : Οι καινοτομίες περιληπτικά.

•       ‘Purist’ εμφάνιση χάρη στη νέα εμπρός σχεδίαση.
•       Προβολείς LED τώρα στο βασικό εξοπλισμό.
•       Χαρακτηριστικά φινιστρίνια νέας σχεδίασης.
•       Επανασχεδιασμένη πίσω ποδιά, πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, τώρα στο βασικό εξοπλισμό.
•       Παγκόσμια καινοτομία: Multitone Roof.
•       Νέες εξωτερικές αποχρώσεις και ζάντες αλουμινίου.
•       Νέας σχεδίασης επιφάνειες εσωτερικού και αεραγωγοί.
•       Επανασχεδιασμένα τιμόνια, προαιρετικά θερμαινόμενα για πρώτη φορά.
•       Πολυλειτουργική οθόνη οργάνων με έγχρωμη οθόνη 5-ιντσών.
•       Οθόνη κεντρικού οργάνου με νέο γυαλιστερό πλαίσιο Piano Black, οθόνη 8,8” με μοντέρνα φιλοσοφία γραφικών, στάνταρ.
•       Σπορ καθίσματα σε νέα απόχρωση Light Chequered.
•       Νέα επιλογή Ambient Light με εκτεταμένες λειτουργίες.
•       Adaptive chassis τώρα διαθέτει ανάρτηση επιλεκτικής απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών (frequency-selective damping).
•       Ηλεκτρικό χειρόφρενο για πρώτη φορά.
•       Active Cruise Control τώρα με λειτουργία Stop & Go.
•       Μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στο νέο σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα και το φωτισμό κακών καιρικών συνθηκών.
•       Εξωτερικό Piano Black με περισσότερες εφαρμογές.
•       Νέα πακέτο εξοπλισμού για στοχευμένη εξατομίκευση.

«Η ανώτερη προϊοντική ουσία του MINI είναι ορατή με την πρώτη ματιά και γίνεται παντού αντιληπτή», δήλωσε η project manager Petra Beck. «Αυτό ισχύει για τη σχεδίαση, τα υλικά και την αίσθηση ποιότητας στο εσωτερικό καθώς και τις πολυάριθμες νέες λειτουργίες σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς, τη διασκεδαστική οδήγηση και τα συστήματα υποστήριξης οδήγησης».

Purify MINI : Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

Νέα σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει την ουσία ενός ΜΙΝΙ απομακρύνοντας κάθε τι περιττό. Μέσα από την αισθητική αναβάθμιση τα στοιχεία κλειδιά στην εμφάνιση του ΜΙΝΙ έρχονται στο προσκήνιο και εκσυγχρονίζονται στο πλαίσιο της σχεδιαστικής λιτότητας. Το εμπρός τμήμα του 3θυρου MINI συμπερ. του MINI Cooper SE, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio είναι ιδιαίτερα εκφραστικό. Κυρίαρχα στοιχεία είναι η χαρακτηριστική μάσκα, της οποίας το εξαγωνικό πλαίσιο καταλαμβάνει τώρα σημαντικά περισσότερο χώρο και οι στρογγυλοί προβολείς που αποτελούν σήμα κατατεθέν της MINI. Τα φώτα στάθμευσης αντικαθίστανται από κάθετους αεραγωγούς στα εξωτερικά άκρα, ώστε να δημιουργούνται τα air curtains που βελτιώνουν την αεροδυναμική. Η κεντρική λωρίδα του προφυλακτήρα, που λειτουργεί και ως βάση πινακίδας κυκλοφορίας, είναι τώρα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος,ξεφεύγοντας από το μαύρο.

«Η σχεδίαση του νέου ΜΙΝΙ είναι πιο μοντέρνα, πιο φρέσκια και πιο καθαρή», σχολιάζει ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής Σχεδίασης MINI. «Όλες οι καινοτομίες υπηρετούν μία κοινή αποστολή: Purify MINI! Λιγότερη περιπλοκότητα, περισσότερη εξατομίκευση».

Οι κλασικές αναλογίες MINI και οι κοντοί πρόβολοι παραμένουν τα στοιχεία κλειδιά στο προφίλ του αυτοκινήτου. Τα νέα τόξα των θόλων των τροχών είναι εντυπωσιακά. Επιπλέον, οι δείκτες πορείας (φλας) που ενσωματώνονται στα επανασχεδιασμένα φινιστρίνια υιοθετούν τεχνολογία LED. Σχεδιαστική λιτότητα εφαρμόζεται και στο πίσω τμήμα των μοντέλων ΜΙΝΙ με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα μαύρο πλαίσιο αντιγράφει το εξαγωνικό σχήμα της μάσκας. Το πίσω φως ομίχλης είναι τώρα ενσωματωμένο στην πίσω ποδιά με τη μορφή μιας λεπτής μονάδας LED.

Κάθε οροφή είναι μοναδική: Η μοναδικότητα της Multitone Roof .

Οι χρωματικές αντιθέσεις της οροφής και των καλυμμάτων των εξωτερικών καθρεπτών είναι από τα πιο εντυπωσιακά σχεδιαστικά στοιχεία που έχουν καταστήσει το MINI πρωτοπόρο στον τομέα της εξατομίκευσης. Εκτός από τους χρωματισμούς Jet Black, Aspen White και Melting Silver paintwork, και την απόχρωση Chili Red για το MINI John Cooper Works, μία πρωτοποριακή και παγκοσμίως μοναδική έκδοση για το φινίρισμα της οροφής προσφέρεται για το 3θυρο και το 5θυρο ΜΙΝΙ. Η νέα Multitone Roof υιοθετεί χρωματική διαβάθμιση από το San Marino Blue μέχρι το Pearly Aqua και το Jet Black, η οποία δημιουργείται με μία νέα τεχνική βαφής που επεκτείνεται από το πλαίσιο του παρμπρίζ μέχρι το πίσω τμήμα. Για το σκοπό αυτό, οι τρεις αποχρώσεις εφαρμόζονται η μία μετά την άλλη με διαδικασία βαφής wet-on-wet. Αυτό το φινίρισμα, γνωστό ως Spray Tech, ενσωματώνεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής, στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Παρόλα αυτά, ελαφρές αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο συμβαίνουν λόγω των μεταβαλλόμενων περιβαλλοντικών συνθηκών, ώστε το κάθε MINI με Multitone Roof να είναι ήδη μοναδικό από το εργοστάσιο.

«Η νέα Multitone Roof του MINI δεν είναι μόνο η πιο εκφραστική μορφή χρωματικής αντίθεσης μέχρι σήμερα, αλλά προάγει και τις εργοστασιακές επιλογές εξατομίκευσης σε ένα νέο επίπεδο», δήλωσε ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής Σχεδίασης MINI. «Και επειδή καμία οροφή δεν είναι απόλυτα ίδια με την άλλη, αξίζει να της αφιερώσεις πολύ περισσότερο χρόνο».

Τρεις νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί, πέντε νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου.

Η γκάμα φινιρισμάτων εξωτερικού περιλαμβάνει τρία νέα χρώματα. Εκτός από τα φινιρίσματα Rooftop Grey metallic και Island Blue metallic, η έκδοση Zesty Yellow, αρχικά διαθέσιμη μόνο με το MINI Cabrio, θα είναι διαθέσιμη και για τα υπόλοιπα μοντέλα. Στο πλαίσιο της επιλογής Piano Black Exterior, οι χειρολαβές των θυρών, τα πλαϊνά φινιστρίνια, η τάπα του ρεζερβουάρ, τα λογότυπα ΜΙΝΙ στο καπό και το πορτμπαγκάζ και η ονομασία του μοντέλου και οι απολήξεις εξαγωγής, έχουν τώρα γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, πέρα από τα πλαίσια των προβολέων, τη μάσκα και τα πίσω φώτα.

Η γκάμα ζαντών αλουμινίου για το MINI έχει επίσης ανανεωθεί εκτενώς. Διατίθενται πέντε νέες εκδόσεις: Ζάντες 17-ιντσών διατίθενται τώρα σε σχέδιο Tentacle Spoke black, σε Scissor Spoke που προηγουμένως ήταν διαθέσιμο για το MINI Sidewalk Cabrio, και σε μία μαύρη εκδοχή της έκδοσης Pedal Spoke που είχε λανσαριστεί αποκλειστικά για τα μοντέλα 60 Years Edition. Επιπλέον, αλουμινένιες ζάντες 18-ιντσών σε σχέδιο Pulse Spoke, με ομόκεντρο μοτίβο και δίχρωμη εμφάνιση αποτελούν ιδιαίτερες σχεδιαστικές πινελιές, όπως οι ζάντες αλουμινίου John Cooper Works σε σχέδιο Circuit Spoke black.

Σκουρόχρωμοι προβολείς, υψηλή φωτεινότητα: φώτα LED τώρα στο βασικό εξοπλισμό.

Μία νέα έκδοση των προβολέων LED με χαρακτηριστική σχεδίαση θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του 3θυρου και του 5θυρου ΜΙΝΙ όπως και του MINI Cabrio. Το εσωτερικό κέλυφος των χαρακτηριστικών στρογγυλών προβολέων δεν είναι πλέον χρωμιωμένο, αλλά μαύρο. Μονάδες LED για τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα φώτων διασφαλίζουν έντονο και ομοιόμορφο φωτισμό στο δρόμο. Μια περιφερειακή φωτοδίοδος υποστηρίζει τη λειτουργία των φώτων ημέρας και των φλας.

Η γκάμα λειτουργιών των προαιρετικών προβολέων Adaptive LED περιλαμβάνει φωτισμό στροφής, μεγάλη σκάλα τύπου matrix και φωτισμό κακών καιρικών συνθηκών. Όταν το όχημα στρίβει, μία ανεξάρτητη δέσμη φωτός εστιάζει αυτόματα στη λωρίδα που κατευθύνεται ο οδηγός. Η μεγάλη σκάλα φώτων ελέγχεται επίσης αυτόματα σύμφωνα με την αντίστοιχη κατάσταση της κυκλοφορίας σε ταχύτητες πάνω από 70 km/h. Για το σκοπό αυτό, η αντίστοιχη μονάδα LED διαιρείται σε τέσσερα τμήματα που μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία matrix, η χρήση της μεγάλης σκάλας αποτρέπει το θάμπωμα των οδηγών άλλων οχημάτων. Μόλις η εμπρός κάμερα του MINI ανιχνεύσει ένα αντίθετα ερχόμενο ή προπορευόμενο όχημα, ο χώρος που αυτό καταλαμβάνει φωτίζεται μόνο με το επίπεδο φωτεινότητας της μεσαίας σκάλας φώτων. Ο φωτισμός κακών καιρικών συνθηκών μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός μπουτόν. Όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη, για παράδειγμα λόγω ομίχλης ή έντονης βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης, ο φωτισμός της μεσαίας σκάλας ενισχύεται με μία δέσμη φωτισμού στροφής για πιο αποτελεσματικό φωτισμό του δρόμου.

Πίσω φώτα σε σχέδιο Union Jack , τώρα στο βασικό εξοπλισμό.

Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα σε σχέδιο Union Jack αποτελούν επίσης τμήμα του βασικού εξοπλισμού για το 3θυρο MINI, το 5θυρο MINI και το MINI Cabrio. Το γραφικό των πίσω φώτων που είναι εμπνευσμένο από τη βρετανική σημαία τονίζεται ιδιαίτερα από μία πιο σκούρα έκδοση του μοτίβου. Όλες οι λειτουργίες των πίσω φώτων υποστηρίζονται από τεχνολογία LED με εξαίρεση το φως όπισθεν.

Εσωτερικό: ‘Καθαρή’ σχεδίαση, φινίρισμα υψηλής ποιότητας.

Με τις κατάλληλες σχεδιαστικές παρεμβάσεις, το εσωτερικό του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio είναι πιο προηγμένο, πιο μοντέρνο και με διάχυτη την αίσθηση της υψηλής ποιότητας. Νέα στη γκάμα είναι τα σπορ καθίσματα στη χρωματική έκδοση Light Chequered, που συμπληρώνουν άριστα την εξωτερική απόχρωση Zesty Yellow. Η γνώριμη, υφασμάτινη επένδυση Black Pearl αποκτά μία πιο εκφραστική καρό εμφάνιση που παραπέμπει στο Βρετανικό στυλ του MINI. Οι ραφές στη μαύρη δερματίνη των μαξιλαριών ταιριάζουν χρωματικά με τις υφασμάτινες επενδύσεις των εδρών των καθισμάτων.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Colour Line, μέχρι πρότινος επιλογή individual, εναρμονίζεται τώρα με το αντίστοιχο χρώμα της επένδυσης των καθισμάτων. Η χρήση χρωμίου έχει μειωθεί σημαντικά σε όλο το εσωτερικό. Οι δύο εξωτερικές εισαγωγές αέρα πλαισιώνονται από μαύρα πάνελ. Οι αεραγωγοί εσωτερικού έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως και τώρα δεν προεξέχουν από το πάνελ του ταμπλό. Το ένθετο, που προαιρετικά διατίθεται στις νέες εκδόσεις Silver Chequered και MINI Yours Aluminium και σε Electric για το MINI Cooper SE, εκτείνεται τώρα σε όλο το πλάτος του ταμπλό στην περιοχή του οδηγού.

Η πολυτελής εμφάνιση του χαρακτηριστικού κεντρικού οργάνου έχει επίσης βελτιστοποιηθεί. Μία έγχρωμη οθόνη αφής 8,8”, αγαπημένα μπουτόν αφής και επιφάνειες σε Piano Black high-gloss ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Επιπλέον, η μονάδα ελέγχου του ηχοσυστήματος και τα μπουτόν λειτουργίας των φώτων αλάρμ και των συστημάτων υποστήριξης οδηγού είναι ενσωματωμένα πιο αρμονικά στη στρογγυλή μονάδα ελέγχου. Σε συνδυασμό με την επιλογή Ambient Light, μία νέα σχεδίαση με χάραξη λέιζερ βελτιστοποιεί την εμφάνιση του φωτεινού LED δακτυλίου γύρω από το κεντρικό όργανο. Το βασικό χειριστήριο του συστήματος που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα υιοθετεί τώρα μία μαύρη επιφάνεια σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης.

Σπορ δερμάτινο τιμόνι, στάνταρ, ψηφιακό cockpit , προαιρετικό.

Ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι νέας σχεδίασης με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio. Η νέα δομή των μπουτόν βελτιστοποιεί τον έλεγχο των λειτουργιών ηχοσυστήματος και του τηλεφώνου, του voice control και των συστημάτων υποστήριξης οδήγησης. Τα πακέτα εξοπλισμού John Cooper Works, MINI Yours και MINI Electric περιλαμβάνουν μία υψηλών προδιαγραφών έκδοση του σπορ δερμάτινου τιμονιού, με επιφάνεια από δέρμα nappa και μεγαλύτερες υποδοχές για τους αντίχειρες. Για πρώτη φορά, διατίθεται επίσης θέρμανση τιμονιού, προαιρετικά, για τα μικρά μοντέλα MINI.

Μία πολυλειτουργική οθόνη οργάνων πίσω από το τιμόνι αποτελεί στοιχείο του Connected Media. Η ψηφιακή έγχρωμη οθόνη σε σχεδίαση black panel, που προσφέρεται στάνταρ με το MINI Cooper SE, έχει διάμετρο 5” και προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες καθώς και μηνύματα προειδοποίησης και ενδείξεις κατάστασης των συστημάτων υποβοήθησης. Στο αμιγώς ηλεκτρικό MINI, δείχνει και την κατάσταση φόρτισης όταν είναι συνδεδεμένο σε ηλεκτρική πρίζα.

Επιλογή φόντου απεικόνισης και εσωτερικού φωτισμού ( lighting mood ): Τα νέα “ Lounge ” και Sport modes .

Διατίθενται δύο χρωματικοί συνδυασμοί για την οθόνη του κεντρικού οργάνου και την οθόνη του ψηφιακού cockpit που μπορούν να επιλεγούν στο σχετικό μενού του συστήματος ελέγχου. Στο “Lounge” mode, το περιεχόμενο απεικονίζεται σε ένα φόντο με χαλαρωτική απόχρωση μεταξύ turquoise και petrol blue. Στο “Sport” mode, το φόντο της οθόνης είναι κόκκινο και ανθρακί. Σε οχήματα με τα προαιρετικά MINI Driving Modes, ο χρωματικός συνδυασμός συνδέεται με την αντίστοιχη επιλογή. Στα MID και GREEN modes, ενεργοποιείται το στυλ “lounge”, ενώ στο “SPORT” mode, ενεργοποιείται ο αντίστοιχος χρωματικός συνδυασμός που φέρει την ίδια ονομασία. Προαιρετικά, ένας ομοιόμορφος χρωματικός συνδυασμός για όλα τα MINI Driving Modes μπορεί να ορίζεται στο μενού του συστήματος ελέγχου.

Σε συνδυασμό με το νέο, προαιρετικό Ambient Light, οι αποχρώσεις της οθόνης μπορούν να συνδυαστούν με το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού. Υπάρχουν έξι αποχρώσεις φωτισμού εσωτερικού για το καθένα από τα δύο modes,”Lounge” και “Sport”. Η ρύθμιση γίνεται από το διθέσιο διακόπτη (toggle switch) που βρίσκεται στο πάνω τμήμα του πλαισίου του παρμπρίζ. Ανάλογο είναι το χρώμα του φωτεινού δακτυλίου LED του κεντρικού οργάνου, του έμμεσου φωτισμού κάτω από τα διακοσμητικά ένθετα και τα πάνελ θυρών, στις χειρολαβές των θυρών οδηγού και συνοδηγού, στη βάση της οροφής καθώς και στο εμπρός τμήμα της κεντρικής κονσόλας και της περιοχής των ποδιών. Το αποτέλεσμα είναι ένας εξατομικευμένος και πλήρως εναρμονισμένος φωτισμός (lighting mood) στο εσωτερικό του 3θυρου MINI, του 5θυρου ΜΙΝΙ και του MINI Cabrio. Επιπλέον, το Ambient Light φωτίζει επίσης τις χειρολαβές των θυρών και τα σημεία εισόδου στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού.

——————————————————————————————-

Ερωτήσεις στον Oliver Heilmer για το νέο MINI .

Τι συμβολίζει το νέο μοντέλο MINI κατά την άποψή σας;

Το νέο MINI είναι πρωτίστως ένα αυθεντικό MINI και έχει αποκτήσει ακόμα πιο ισχυρή προσωπικότητα και ουσία. Με πιλότο το μότο “Purify”, έχουμε βελτιώσει και έχουμε δώσει έμφαση στα στοιχεία εκείνα που αποτελούν την ουσία του MINI: ποιότητα, μοντέρνο στυλ και ταυτότητα. Κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων σε επίπεδο κινητήρων. Για πρώτη φορά, δεν υπάρχει ειδική σχεδίαση για το MINI One, ενώ τα Cooper, Cooper S, Cooper SE και John Cooper Works διαφέρουν μεταξύ τους.

Ποια μέθοδο ακολουθήσατε για την εξέλιξη του μοντέλου;

Το MINI έχει μεγάλη ιστορία. Αυτό για εμάς, ως ομάδα σχεδίασης MINI, σημαίνει ότι κάθε τόσο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία συναρπαστική πρόκληση: να πετυχαίνουμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της κληρονομιάς του μοντέλου και του μέλλοντος. Τι πρέπει να διατηρήσουμε και τι να αναθεωρήσουμε; Μία σημαντική στρατηγική εδώ ήταν η σκόπιμη «μείωση» στα απαραίτητα, για να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένα στοιχεία και να ενισχύσουμε την οπτική τους απήχηση. Με το νέο MINI, η επανάσταση βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Ξεκινήσαμε εκσυγχρονίζοντας τα σημεία που μπορούσαμε, διατηρώντας όμως την προϊοντική ουσία που το έχει καθιερώσει στην αγορά. Για παράδειγμα, καταργώντας για πρώτη φορά τη χρήση χρωμίου στους προβολείς αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η χαρακτηριστική εμφάνιση MINI που δημιουργείται από τα στρογγυλά φώτα ημέρας. Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκα: η παράλειψη ορισμένων στοιχείων χαρίζει στη μάσκα και, κατ’ επέκταση σε όλο το εμπρός τμήμα, μία απέριττη, πιο μοντέρνα εμφάνιση. Και η χρήση του χρώματος του αμαξώματος στη μάσκα για πρώτη φορά προσθέτει μία ακόμα ενδιαφέρουσα πινελιά.

Θα μπορούσατε να μας πείτε μερικά από τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του νέου MINI ;

Οι επαναστάσεις στην MINI συχνά ξεκινούν από τα χρώματα και τα υλικά. Ήμασταν ανέκαθεν τολμηροί σε αυτό τον τομέα και τα ίδιο συνέβη και με το νέο MINI. Με την  Multitone Roof – μία έντονα εκφραστική σχεδίαση που αποτελείται από πολλά χρώματα – πετυχαίνουμε ένα πραγματικό στιλιστικό statement και κάνουμε το επόμενο βήμα εξέλιξης στον σχεδιασμό χρωματικά αντίθετων οροφών, μία φιλοσοφία που καθιερώθηκε για πρώτη φορά από εμάς. Το φινίρισμα της νέας οροφής αναπτύσσεται προοδευτικά από το σκούρο μπλε μέχρι το γαλάζιο και το μαύρο. Η ειδική διαδικασία παραγωγής που αναπτύξαμε στο Εργοστάσιο της Οξφόρδης για το σκοπό αυτό διασφαλίζει ότι η κάθε οροφή είναι μοναδική, καθώς η μέθοδος βαφής (wet-on-wet) με τη μία απόχρωση να εφαρμόζεται πάνω από την άλλη, δημιουργεί ελαφρές αντιθέσεις στις χρωματικές διαβαθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε πελάτης θα παραλαμβάνει ένα μοναδικό αντίτυπο του μοντέλου. Πιο εξατομικευμένο, δε γίνεται. Επιπλέον, είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει ένα τέτοιο είδος οροφής. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του εξωτερικού είναι οι νέες ζάντες ράντιαλ 18-ιντσών. Αυτές αντιπροσωπεύουν μία περαιτέρω εξέλιξη των χαρακτηριστικών ζαντών του κλασικού Mini, τώρα με κατεργασμένες επιφάνειες αλουμινίου. Η δίχρωμη σχεδίαση των ζαντών δημιουργεί μία πολύ έντονη αντίθεση και το ομόκεντρο μοτίβο προσθέτει την τελική πινελιά σε μία δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση.

Η πρώτη εντύπωση από το εσωτερικό είναι ότι πρόκειται για ένα τυπικό MINI, αλλά με μία δεύτερη ματιά γίνονται αντιληπτές οι παρεμβάσεις μας στις λεπτομέρειες. Λιγότεροι αρμοί και μπουτόν χαρίζουν στην καμπίνα μία πιο σοφιστικέ και μοντέρνα αίσθηση. Η καθαρή διάταξη του cockpit με το νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών  ενσωματώνει περισσότερες λειτουργίες μειώνοντας τον αριθμό των χειριστηρίων. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων στην κολώνα του τιμονιού και το εμβληματικό κεντρικό όργανο με νέα διεπαφή χρήστη δείχνουν τον προσανατολισμό της μάρκας στην ψηφιακή εποχή. Ένα στοιχείο του αυτοκινήτου που μπορεί να μην είστε σε θέση να δείτε, αλλά το οποίο είναι εξίσου σημαντικό είναι η χρήση 100% ανακυκλωμένου υλικού για τις επιφάνειες των σπορ καθισμάτων σε νέα σχεδίαση Light Chequered. Άλλωστε, στόχος μας είναι να κάνουμε το μέλλον όχι μόνο μοντέρνο αλλά και πιο βιώσιμο.

Βλέπουμε σημαντικές αναβαθμίσεις στη διεπαφή χρήστη. Πώς προέκυψαν;

Στο νέο MINI εστιάζουμε στον έλεγχο μέσω αφής, γιατί αυτό είναι κάτι με το οποίο οι πελάτες μας είναι ήδη εξοικειωμένοι από τις συσκευές που χρησιμοποιούν εκτός του αυτοκινήτου. Ένα αυτοκίνητο πρέπει να προσφέρει την ίδια διαισθητική φιλοσοφία ελέγχου. Η διάταξη είναι επίσης σαφής από οπτικής απόψεως και σύγχρονη από λειτουργικής πλευράς. Έχουμε τώρα ζωντανά παράθυρα εφαρμογών (live widgets), τα οποία οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν και να προσαρμόζουν με απλές κινήσεις των δακτύλων (swipes). Και χρησιμοποιούμε δύο χρωματικές φιλοσοφίες για να αναδείξουμε τα “Lounge” και “Sport” driving modes στην κεντρική οθόνη πληροφοριών. Αυτά τα modes εναρμονίζονται επίσης με τις εκτεταμένες λειτουργίες του εσωτερικού φωτισμού. Όταν ο οδηγός επιλέγει ένα mode, ο εσωτερικός φωτισμός αλλάζει τελείως και επιτρέπει στον οδηγό να βιώνει ακόμα πιο έντονα την οδηγική εμπειρία.

Τι δυνατότητες εξατομίκευσης θα υπάρχουν;

Η εξατομίκευση ήταν ανέκαθεν κεντρικό στοιχείο της φιλοσοφίας MINI. Με γνώμονα αυτό, δεν περιορίσαμε τις ευκαιρίες με το νέο MINI, το αντίθετο μάλιστα, αφού προσφέρουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες προσαρμογής του αυτοκινήτου σύμφωνα με το προσωπικό στυλ και την προσωπικότητα του πελάτη. Όπως είπα νωρίτερα, δύσκολα βρίσκεις ένα πιο εξατομικευμένο στοιχείο από αυτό της οροφής Multitone Roof. Επίσης, προσθέσαμε τρεις νέες εξωτερικές αποχρώσεις στη γκάμα με τα φινιρίσματα του μοντέλου. Όπως θα περιμένατε ίσως, για μία ακόμα φορά, προσφέρουμε μία ποικιλία εξοπλισμού υψηλής ποιότητας και επενδύσεων εσωτερικού που θα βοηθήσει τους αγοραστές να κάνουν το αυτοκίνητό τους ξεχωριστό. Μαζί με την Multitone Roof, αυτό σημαίνει ότι προσφέρουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες από ποτέ.

Τι μας λέει το νέο MINI για το σχεδιαστικό μέλλον της μάρκας MINI ;

Η αρχή της ‘μείωσης’ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μελλοντικού προσώπου της MINI. Άλλωστε, πιστεύουμε ότι σε έναν κόσμο όλο και πιο περίπλοκο, εκείνου που θα έχει όλο και μεγαλύτερη σημασία θα είναι  η επικέντρωση στα απαραίτητα. Μιλώντας για ‘λιτή σχεδίαση’ δεν εννοούμε ‘απαλλαγή’. Το αντίθετο, παραλείποντας κάποια πράγματα μας προσφέρεται η δυνατότητα να διοχετεύσουμε την προσοχή και την ενέργειά μας στην ουσία αυτών που παραμένουν. Για εμάς, η ‘λιτή σχεδίαση’ αντιπροσωπεύει μία ξεκάθαρη επιλογή – εστιάζοντας σε στοιχεία στα οποία στη συνέχεια θα διοχετεύσουμε το πάθος, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την τεχνογνωσία μας, με ό,τι όφελος αυτό συνεπάγεται.

——————————————————————————————-

Κινητήρες με Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo και πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6 d .

Ισχυροί κα αποδοτικοί βενζινοκινητήρες με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους συνθέτουν το portfolio των μηχανικών συνόλων που προορίζονται για το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Cabrio. Η τεχνολογία MINI TwinPower Turbo που διαθέτουν, αποτελείται από έναν υπερσυμπιεστή ενσωματωμένο στην πολλαπλή εξαγωγής, άμεσο ψεκασμό βενζίνης και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Οι τρικύλινδροι κινητήρες, ο καθένας με χωρητικότητα 1.500 κ.εκ., διατίθενται σε τρεις εκδόσεις με ισχύ από 55 kW/75 hp έως 75 kW/102 hp και 100 kW/136 hp. Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ 1131 kW/178 hp ή 170 kW/231 hp στα δύο μοντέλα John Cooper Works. Χάρη στη συνεχή βελτιστοποίηση της τεχνολογίας ελέγχου εκπομπών ρύπων, που περιλαμβάνει ένα φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα, όλες οι εκδόσεις συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Με τον ηλεκτροκινητήρα των 135 kW/184 hp, το MINI Cooper SE προσφέρει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μιας σχέσης. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, που είναι τοποθετημένη βαθιά στο πάτωμα του οχήματος έχει ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 32,6 kWh και προσφέρει αυτονομία από 203 έως 234 km, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio συνδυάζονται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, στάνταρ. Με εξαίρεση τη βασική έκδοση κινητήρα για το 3θυρο και το 5θυρο MINI, μπορούν επίσης να μεταφέρουν την ισχύ τους στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic με διπλό συμπλέκτη (Μοντέλα John Cooper Works: 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic).

Τέσσερα κινητήρια σύνολα διατίθενται για το 3θυρο και το 5θυρο MINI :

MINI One First 3θυρο: 55 kW/75 hp, 0 – 100 km/h σε 13,4 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 173 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 5,8 – 5,4 lit./100 km (WLTP), 5,4 – 5,2 lit./100 km (NEDC), Εκπομπές CO2 : 133 – 122g/km (WLTP), 122 – 119 g/km (NEDC).

MINI One 3θυρο: 75 kW/102 hp, 0 – 100 km/h σε 10,3 δευτερόλεπτα (10,3 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 193 km/h (193 km/h), κατανάλωση καυσίμου:
6,0 – 5,4 lit./100 km (6,1 – 5,5 lit./100 km) (WLTP),
5,3 – 5,2 lit./100 km (5,0 – 4,9 lit./100 km) (NEDC),
Εκπομπές CO2 : 136 – 123 g/km (138 – 124 g/km) (WLTP),
122 – 118 g/km (115 – 111 g/km) (NEDC).

MINI Cooper 3θυρο: 100 kW/136 hp, 0 – 100 km/h σε 8,2 δευτερόλεπτα (8,1 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 210 km/h (210 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 6,1 – 5,5 lit./100 km (6,1 – 5,5 lit./100 km) (WLTP), 5,4 – 5,3 lit./100 km (5,1 – 4,9 lit./100 km) (NEDC), Εκπομπές CO2 : 138 – 124 g/km (138 – 124 g/km) (WLTP), 124 – 120 g/km (117 – 112 g/km) (NEDC).

MINI Cooper S 3θυρο: 131 kW/178 hp, 0 – 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα (6,6 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 235 km/h (235 km/h), κατανάλωση καυσίμου:
6,7 – 6,2 lit./100 km (6,4 – 5,8 lit./100 km) (WLTP),
6,4 – 6,2 lit./100 km (5,5 – 5,3 lit./100 km) (NEDC),
Εκπομπές CO2 : 151 – 140 g/km (144 – 132 g/km) (WLTP),
147 – 142 g/km (126 – 121 g/km) (NEDC).

MINI One First 5θυρο: 55 kW/75 hp, 0 – 100 km/h σε 13,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 172 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 5,9 – 5,4 lit./100 km (WLTP), 5,4 – 5,3 lit./100 km (NEDC), Εκπομπές CO2 : 135 – 124 g/km (WLTP), (125 – 121 g/km (NEDC).

MINI One 5θυρο: 75 kW/102 hp, 0 – 100 km/h σε 10,6 δευτερόλεπτα (10,6 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 192 km/h (192 km/h), κατανάλωση καυσίμου:
6,1 – 5,5 lit./100 km (6,2 – 5,5 lit./100 km) (WLTP),
5,4 – 5,3 lit./100 km (5,1 – 5,0 lit./100 km) (NEDC),
Εκπομπές CO2 : 138 – 124 g/km (140 – 126 g/km) (WLTP),
125 – 120 g/km (118 – 114 g/km) (NEDC).

MINI Cooper 5θυρο: 100 kW/136 hp, 0 – 100 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα (8,3 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 207 km/h (207 km/h), κατανάλωση καυσίμου:
6,1 – 5,5 lit./100 km (6,2 – 5,6 lit./100 km) (WLTP),
5,4 – 5,3 lit./100 km (5,2 – 5,0 lit./100 km) (NEDC),
Εκπομπές CO2 : 139 – 126 g/km (140 – 126 g/km) (WLTP),
125 – 120 g/km (119 – 115 g/km) (NEDC).

MINI Cooper S 5θυρο: 131 kW/178 hp, 0 – 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα (6,7 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 235 km/h (235 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 6,8 – 6,2 lit./100 km (6,5 – 5,9 lit./100 km) (WLTP),
6,5 – 6,3 lit./100 km (5,5 – 5,3 lit./100 km) (NEDC), Εκπομπές CO2 : 154 – 141 g/km (147 – 134 g/km) (WLTP),
149 – 144 g/km (126 – 121 g/km) (NEDC).

Τρεις κινητήρες διατίθενται για το MINI Cabrio :
MINI One Cabrio: 75 kW/102 hp, 0 – 100 km/h σε 11,0 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 190 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 6,3 – 5,8 lit./100 km (WLTP), 5,6 – 5,5 lit./100 km (NEDC), Εκπομπές CO2 : 143 – 133 g/km (WLTP), (129 – 125 g/km (NEDC).

MINI Cooper Cabrio: 100 kW/136 hp, 0 – 100 km/h σε 8,8 δευτερόλεπτα (8,7 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 206 km/h (205 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 6,4 – 5,9 lit./100 km (6,4 – 5,9 lit./100 km) (WLTP), 5,8 – 5,6 lit./100 km (5,4 – 5,2 lit./100 km) (NEDC), Εκπομπές CO2 : 144 – 134 g/km (146 – 135 g/km) (WLTP),
132 – 127 g/km (124 – 120 g/km) (NEDC).

MINI Cooper S Cabrio: 131 kW/178 hp, 0 – 100 km/h σε 7,1 δευτερόλεπτα (6,9 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 230 km/h (230 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 6,9 – 6,5 lit./100 km (6,6 – 6,2 lit./100 km) (WLTP), 6,7 – 6,5 lit./100 km (5,8 – 5,6 lit./100 km) (NEDC), Εκπομπές CO2 : 157 – 148 g/km (151 – 141 g/km) (WLTP), 153 – 149 g/km (132 – 128 g/km) (NEDC).

Επίσης διατίθενται:
MINI Cooper SE: 135 kW/184 hp, 0 – 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 150 km/h, κατανάλωση ενέργειας: 17,6 – 15,2 kWh/100 km (WLTP), 16,1 – 14,9 kWh/100 km (NEDC), Εκπομπές CO2 : 0 g/km,
αυτονομία: 203 – 234 km (WLTP).

MINI John Cooper Works: 170 kW/231 hp, 0 – 100 km/h σε 6,3 δευτερόλεπτα (6,1 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 246 km/h (246 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,8 lit./100 km (6,9 – 6,6 lit./100 km) (WLTP), 7,1 – 6,9 lit./100 km (6,2 – 6,0 lit./100 km) (NEDC),Εκπομπές CO2 : 161 – 155 g/km (157 – 150 g/km) (WLTP),163 – 158 g/km (142 – 137 g/km) (NEDC).

MINI John Cooper Works Cabrio: 170 kW/231 hp, 0 – 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα (6,5 δευτερόλεπτα), τελική ταχύτητα: 242 km/h (241 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 7,4 – 7,1 lit./100 km (7,1 – 6,9 lit./100 km) (WLTP),  7,4 – 7,1 lit./100 km (6,4 – 6,2 lit./100 km) (NEDC),
Εκπομπές CO2 : 167 – 161 g/km (162 – 156 g/km) (WLTP),
169 – 163 g/km (147 – 142 g/km) (NEDC)(Οι τιμές στις παρενθέσεις ισχύουν για οχήματα με αυτόματο κιβώτιο)

Η αίσθηση Go kart επαναπροσδιορίζεται: Προσαρμοζόμενη ανάρτηση βελτιστοποιεί την ισορροπία μεταξύ σπορ στυλ κα άνεσης.

Η άμεση απόκριση του κινητήρα στην παραγωγή ισχύος, η ακριβής κατευθυντικότητα, τα ισχυρά φρένα και οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων και της απόσβεσης που έχουν σχεδιαστεί για ενθουσιώδη οδήγηση είναι τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η ευελιξία του MINI στο δρόμο. Μία νέα έκδοση προσαρμοζόμενης ανάρτησης (Adaptive Suspension), που διατίθεται για πρώτη φορά με μοντέλα MINI, επαναπροσδιορίζει τώρα τη χαρακτηριστική go-kart αίσθηση της μάρκας. Αυτή πετυχαίνει μία βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης μέσω της συνεχώς μεταβαλλόμενης απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών. Μια πρόσθετη βαλβίδα στην πλευρά τριβής αναλαμβάνει να εξομαλύνει τις απότομες και ακραίες τιμές πίεσης εντός του αμορτισέρ. Η απόσβεση ρυθμίζεται σε διάστημα μόλις 50 έως 100 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Ανάλογα με τη οδηγική κατάσταση και τις οδικές συνθήκες, οι δυνάμεις απόσβεσης μπορούν να μειώνονται μέχρι 50%. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την οδηγική άνεση και συμπεριφορά όταν αντισταθμίζονται μικροανωμαλίες του δρόμου, διατηρώντας παράλληλα τα σπορ χαρακτηριστικά απόσβεσης όταν το όχημα στρίβει, για παράδειγμα. Η καινοτόμα τεχνολογία απόσβεσης διατίθεται για όλες τις εκδόσεις, πλην των MINI One First, MINI One και MINI Cooper SE.

Το MINI Cooper SE διατίθεται με ηλεκτρικό χειρόφρενο, στάνταρ. Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση γίνεται από το σχετικό μπουτόν στην κεντρική κονσόλα, ενώ διατίθεται και με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, πλην του MINI One First, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο, το προαιρετικό Driving Assistance Package και οι ζάντες αλουμινίου 17”.

Σταθερή πορεία, χωρίς παρεκκλίσεις από τη λωρίδα κυκλοφορίας: Lane departure warning .

Το Driver Assistance Package, που διατίθεται προαιρετικά για το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Cabrio, διασφαλίζει άνεση και ασφάλεια με μία εκτεταμένη γκάμα λειτουργιών. Το νέο σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα, που περιλαμβάνεται στο πακέτο, βοηθά τον οδηγό να παραμένει με ασφάλεια στην πορεία του, σε ταχύτητες μεταξύ 70 και 210 km/h. Για να αποτρέπεται η ακούσια αλλαγή πορείας, το σύστημα παρακολουθεί τις διαγραμμίσεις της λωρίδας και προειδοποιεί τον οδηγό αν διαπιστωθεί κίνδυνος  απομάκρυνσης με μία δόνηση στο τιμόνι.

Άνετη διατήρηση ταχύτητας και απόστασης: το νέο
Active Cruise Control – τώρα με λειτουργία Stop & Go .

Με την αξιολόγηση των εικόνων από την εμπρός κάμερα, δημιουργούνται οι συνθήκες για ένα ακόμα σύστημα υποβοήθησης, που διατίθεται για πρώτη φορά με το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Cabrio. Το νέο Driver Assistance Package Plus περιλαμβάνει το Active Cruise Control, το οποίο προσφέρει επιπλέον λειτουργία Stop & Go σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο. Αυτό διατηρεί αυτόματα την επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα σε τέσσερα στάδια. Το σύστημα χρησιμοποιεί τα δεδομένα που καταγράφονται από την εμπρός κάμερα, που είναι εγκατεστημένη στο πάνω πλαίσιο του παρμπρίζ, για να προσαρμόζει την ταχύτητα και την απόσταση ανάλογα με την κατάσταση.

Ο συνδυασμένος έλεγχος ταχύτητας και απόστασης μπορεί να χρησιμοποιείται σε ταχύτητες από 30 μέχρι 140 km/h. Αν χρειαστεί, το σύστημα μπορεί να φρενάρει μέχρις ότου το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί. Για επανεκκίνηση από στάση, το μόνο που χρειάζεται είναι ελαφρά πίεση του πεντάλ του γκαζιού.

Νέα πακέτα και εκδόσεις εξοπλισμού εσωτερικού επιτρέπουν στοχευμένη εξατομίκευση.

Η νέα δομή των εκδόσεων και πακέτων εξοπλισμού επιτρέπει τη βέλτιστη εξατομίκευση του 3θυρου ΜΙΝΙ, του 5θυρου ΜΙΝΙ και του MINI Cabrio. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα μπορούν εύκολα να προσθέσουν τις αγαπημένες τους επιλογές στην εκτεταμένη γκάμα βασικού εξοπλισμού του ΜΙΝΙ σε αρμονία με το πνεύμα του αυτοκινήτου. Κάθε έκδοση ξεχωρίζει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, και περιλαμβάνει αρμονικά συνδυασμένα σχεδιαστικά στοιχεία εσωτερικού και εξωτερικού. Χάρη σε μία σειρά από επίλεκτα πακέτα εξοπλισμού, οι πελάτες μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες τους στον τομέα της άνεσης, των συστημάτων υποστήριξης οδηγού, του ελέγχου και της συνδεσιμότητας. Πέραν αυτών, στην τελική διαμόρφωση του οχήματος, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους έναν αριθμό πιο εξατομικευμένων λύσεων, που θα τους βοηθήσουν να εκφράσουν το προσωπικό τους στυλ.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού έρχονται να συμπληρώσουν την ήδη ευρεία γκάμα του βασικού εξοπλισμού και η κάθε μία περιλαμβάνει τα Ambient Light και MINI Driving Modes. Η Έκδοση Classic περιλαμβάνει επίσης ιδιαίτερα ελκυστικές εξωτερικές αποχρώσεις και ζάντες αλουμινίου καθώς και σπορ καθίσματα σε Black Pearl/Carbon Black με συνδυασμό υφάσματος/δερματίνης και επιφάνεια εσωτερικού σε Piano Black.

Ακόμα πιο διασκεδαστική οδήγηση και σπορ γοητεία  επιτυγχάνεται με την έκδοση John Cooper Works, που διατίθεται με όλες τις εκδόσεις του μοντέλου με εξαίρεση τα MINI One First και MINI Cooper SE. Όσοι προτιμήσουν αυτή την έκδοση, θα μπορούν να επιλέξουν από μία μοναδική παλέτα εξωτερικών αποχρώσεων, και να αποκτήσουν το John Cooper Works Aerodynamic Kit, εξωτερικό σε Piano Black exterior και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών σε σχέδιο Track Spoke Black ή 18-ιντσών αντίστοιχα σε σχέδιο Circuit Spoke για τα μοντέλα MINI John Cooper Works και MINI John Cooper Works Cabrio. Επιπλέον, το Adaptive Chassis αποτελεί τμήμα της έκδοσης John Cooper Works. Στο εσωτερικό, σπορ καθίσματα John Cooper Works σε Carbon Black με συνδυασμό Dinamica/leather, τιμόνι από δέρμα nappa με λογότυπο John Cooper Works, επιφάνεια εσωτερικού σε Piano Black, διακοσμητικές πλάκες μαρσπιέ John Cooper Works, ανθρακί κάλυμμα οροφής και πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι αναβαθμίζουν την εμπειρία διασκεδαστικής οδήγησης MINI.

Η έκδοση MINI Yours προσθέτει στο αυτοκίνητο μία νότα στυλ και κομψότητας με υψηλής ποιότητας εξωτερικούς χρωματισμούς και λογότυπα MINI Yours στις κολώνες B και C του 3θυρου MINI και του 5θυρου MINI αντίστοιχα, καθώς και με ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών σε σχέδιο MINI Yours British Spoke και αλουμινένιες ζάντες 17-ιντσών σε σχέδιο Roulette Spoke για το MINI Cooper SE. Το αποκλειστικό περιβάλλον του εσωτερικού αναδεικνύεται με σπορ καθίσματα στην έκδοση MINI Yours Leather Lounge Carbon Black, τιμόνι από δέρμα nappa με λογότυπο MINI Yours, και ανθρακί επένδυση οροφής, πατάκια MINI Yours και ένθετο ταμπλό στην έκδοση MINI Yours Aluminium. Η έκδοση εξοπλισμού MINI Yours προσφέρεται με όλες τις εκδόσεις του μοντέλου με εξαίρεση το MINI One First.

Η έκδοση Electric διατίθεται αποκλειστικά για το MINI Cooper SE. Περιλαμβάνει μεταλλικό φινίρισμα White Silver με μαύρη οροφή και κίτρινα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών σε σχέδιο Electric Power Spoke και δερμάτινη επένδυση Cross Punch Carbon Black, τιμόνι από δέρμα nappa με λογότυπο MINI Electric και ανθρακί επένδυση οροφής.

Τα νέας φιλοσοφίας πακέτα εξοπλισμού περιλαμβάνουν προαιρετικές λειτουργίες άνεσης, υποβοήθησης οδήγησης και συνδεσιμότητας. Το νέο πακέτο Comfort, για παράδειγμα, περιλαμβάνει αυτόματο A/C, κεντρικό υποβραχιόνιο, εσωτερικό καθρέπτη με αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία, πακέτο εξωτερικών καθρεπτών και πακέτο αποθηκευτικών χώρων. Το Comfort Plus Package προσθέτει άνετη πρόσβαση, θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι.

Το Driver Assistance Package περιλαμβάνει Park Distance Control με αισθητήρες πίσω και κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και cruise control με λειτουργία πέδησης και Driving Assistant με νέο σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Με το Driver Assistance Package Plus, στα συστήματα αυτά προστίθενται τα Parking Assistant και Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go.

Νέο λειτουργικό σύστημα με μοντέρνα φιλοσοφία γραφικών και πρόσθετα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας.

Το λειτουργικό σύστημα του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio είναι πιο προηγμένο από ποτέ χάρη σε μία νέα απεικόνιση γραφικών και ακόμα πιο εξελιγμένες δυνατότητες για την επιλογή και τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, του ηχοσυστήματος, του hands-free συστήματος τηλεφώνου, του συστήματος πλοήγησης και των εφαρμογών. Η οθόνη με σύμβολα και λευκό κείμενο σε έγχρωμο φόντο αποπνέει μία ποιοτική, σύγχρονη εμφάνιση.

Τα επιθυμητά στοιχεία του μενού εμφανίζονται ως ‘ζωντανές εφαρμογές’ (live widgets) που εμφανίζονται μέσω σάρωσης (swiping) σε μεγεθυμένη μορφή στο κέντρο της οθόνης αφής. Έτσι το περιεχόμενό τους απεικονίζεται ακόμα πιο ευανάγνωστα.

Προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, ήχου και πλοήγησης συνδυάζονται σε τρία ακόμα πακέτα εξοπλισμού που αλληλοσυνδέονται. Η πολυλειτουργική οθόνη οργάνων, το MINI Connected, το ConnectedDrive και οι υπηρεσίες Remote Services είναι όλα στοιχεία του Connected Media package. Το Connected Navigation Package προσθέτει το σύστημα πλοήγησης MINI που περιλαμβάνει Real Time Traffic Information και προεγκατάσταση Apple CarPlay. Το Connected Navigation Plus package προσθέτει επίσης τα MINI Connected XL, Concierge Services, MINI Head-Up Display και τηλέφωνο με ασύρματη φόρτιση.

Συνεχής συνδεσιμότητα με το MINI : Το νέο MINI App .

Το νέο MINI App προσφέρει μία προηγμένη εμπειρία χρήστη που είναι απόλυτα προσανατολισμένη σε ένα ψηφιακό τρόπο ζωής. Η εφαρμογή επιτρέπει στους οδηγούς να επικοινωνούν με το MINI τους οποιαδήποτε στιγμή. Για παράδειγμα, να βλέπουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου ή για να προετοιμάσουν την επόμενη εκδρομή τους. Το MINI App, το οποίο οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από το Google Play Store και το Apple App Store σε 30 Ευρωπαϊκές χώρες και στη Νότια Κορέα, αποτελεί μία universal διεπαφή μεταξύ του smartphone ή άλλων προσωπικών συσκευών και του αυτοκινήτου. Το MINI App έχει νέα σχεδίαση και υποστηρίζει νέες λειτουργίες.

Για παράδειγμα, η στάθμη καυσίμου ή η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας μπορούν να ελέγχονται από απόσταση. Με τις υπηρεσίες Remote Services, ο πελάτης μπορεί να εντοπίζει και να κλειδώνει/ξεκλειδώνει το MINI. Μπορεί επίσης να στέλνει τους προορισμούς πλοήγησης από ένα smartphone απευθείας στο αυτοκίνητο. Τα ραντεβού για σέρβις κλείνονται πολύ εύκολα με το MINI App. Οι υπηρεσίες που προορίζονται για το ηλεκτρικό MINI είναι ένα ακόμα στοιχείο της εφαρμογής. Η διαδικασία φόρτισης μπορεί επίσης να ελέγχεται από απόσταση ενώ – ανάλογα με την εποχή του χρόνου – μπορούν να ενεργοποιούνται το βοηθητικό καλοριφέρ ή το βοηθητικό σύστημα κλιματισμού του MINI Cooper SE. Μέχρι τα μέσα του 2021, το MINI App θα διατίθεται σε περισσότερες από 40 χώρες και σε 23 γλώσσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.