Το Dacia Bigster φιναλίστ για τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2026»

Το Dacia Bigster, λανσαρισμένο την άνοιξη του 2025, εκφράζει τη στρατηγική και το όραμα της μάρκας για ένα SUV που συνδυάζει απλότητα, πρακτικότητα και στιβαρότητα. Με σχεδόν 40.000 ταξινομήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και πάνω από 55.000 παραγγελίες παγκοσμίως, επιβεβαιώνει τη δυναμική του παρουσία στις αγορές της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Βασισμένο στην πλατφόρμα CMF-B, το Bigster διαθέτει εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων:

Hybrid 155, πλήρως υβριδικό σύστημα με έως 80% ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη.

Mild Hybrid 140, 1.2L turbo με 48V ήπια υβριδική τεχνολογία, που μειώνει κατανάλωση και εκπομπές CO₂ κατά 10%.

Mild Hybrid-G 140, διπλού καυσίμου (βενζίνη/υγραέριο) με αυτονομία έως 1.450 km.

Hybrid-G 150 4×4, υβριδικό διπλού καυσίμου με ηλεκτρική τετρακίνηση, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, έως 60% ηλεκτρική οδήγηση και αυτονομία WLTP 1.500 km – μια παγκόσμια πρωτιά.

Με τιμή εκκίνησης €23.800, το Bigster προσφέρει κορυφαίο value for money, ευρύχωρο εσωτερικό, ανακυκλωμένα υλικά όπως το Starkle®, και το ευέλικτο σύστημα YouClip για εξατομίκευση. Ήδη συγκαταλέγεται στους επτά φιναλίστ για το βραβείο “Car of the Year 2026”, το οποίο θα απονεμηθεί στις 9 Ιανουαρίου 2026, στο πλαίσιο του Motor Show Βρυξελλών – επιβεβαιώνοντας τη θέση του Bigster ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και προσιτά SUV της χρονιάς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ο Γιώργος Κυριαζής έχει βασικές σπουδές μηχανολογίας και ασχολείται με πάθος με την τεχνολογία αλλά και με οτιδήποτε τρέχει, πλέει ή πετάει. Αρθρογραφεί επαγγελματικά στο χώρο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων από το 1994. Ενδεικτικά, έχει εργαστεί ως συντάκτης σε έντυπα όπως τα Auto Motor und Sport, Auto Τρίτη, 4Τροχοί, BESTEVER, Luxury Boat & SUV, επίσης ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό VieW της VW, ενώ έχει κάνει και λίγο ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων με θέματα τις κοινωνικές σχέσεις και συμπεριφορά. Τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενος τα ωφέλη των ηλεκτρονικών μέσων αρθρογραφεί έχοντας ως έδρα του το νησί της Πάτμου, γεγονός που του προσφέρει την ευκαιρία να απολαμβάνει την αγάπη του για τη θάλασσα και τα σκάφη. Στο γκαράζ του μεταξύ άλλων φυλάει ως κόρη οφθαλμού μία YAMAHA DT 200R, ένα PEUGEOT 106 Rallye 1.6 και σε περίοπτη θέση ένα Hannibal 3.85. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και τα χόμπυ του είναι η ιστιοπλοΐα, η φωτογραφία και η ανεμοπορία.