Τα νέα χρώματα της Ducati για το 2021! (vid)

Η Ducati ξεκινά τη νέα αγωνιστική σεζόν του 2021 με νέο δίδυμο οδηγών, καθώς τη θέση των Dovi και Petrux παίρνουν οι Jack Miller και Pecco Bagnaia.

Οι δυο τελευταίοι έδωσαν το παρών στην παρουσίαση των νέων χρωμάτων του εργοστασίου, που είναι ελαφρώς διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Το κόκκινο φυσικά κυριαρχεί και πάλι, ενώ επιβεβαιώνεται ότι και φέτος ο βασικός χορηγός της ομάδας θα είναι η Lenovo. Για την Ducati στόχος δεν είναι άλλος φέτος από το να υπερασπιστεί τον Τίτλο στους Κατασκευαστές που κατέκτησε πέρυσι, αλλά και να κυνηγήσει τον Τίτλο. Έναν Τίτλο που δεν έχει καταφέρει να πάρει τις 13 τελευταίες σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Για μία ακόμη χρονιά η Ducati θα έχει 6 μοτοσυκλέτες στο grid, καθώς πέρα από τις δύο εργοστασιακές θα υπάρχουν και αυτές της Pramac και Avintia. «Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που θέλεις την αλλαγή και αυτή η ώρα ήρθε για εμάς», είπε ο Γενικός Διευθυντής της Ducati, Gigi Dall’Igna. «Ποντάρουμε σε δύο νέους οδηγούς που έχουν εμπειρία με τη μοτοσυκλέτα και οι οποίοι έχουν μεγάλο ταλέντο».
Από την πλευρά του, ο Team Manager Paolo Ciabatti πρόσθεσε: «Ο Jack και ο Pecco ήταν οδηγοί της Pramac και οι δυο τους ήρθαν στην εργοστασιακή ομάδα και αυτή ήταν η σωστή επιλογή για εμάς». Η Ducati πήρε δύο νίκες πέρυσι, μία στην Αυστρία με τον Dovi και μία με τον Petrux στη Γαλλία, ενώ ο Zarco, ο Bagnaia και ο Miller πρόσθεσαν άλλα έξι βάθρα.Λόγω του Covid-19, η μοτοσυκλέτα της Ducati (όπως άλλωστε και αυτές των Suzuki/Yamaha/Honda) θα είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιες με πέρυσι.Τα εργοστάσια που δεν έχουν προνόμια θα δικαιούνται μόνο μία αλλαγή στο κομμάτι των αεροδυναμικών και κανονικές αναβαθμίσεις σε πλάισιο, αναρτήσεις κτλ.

Δείτε το video!

Δημήτρης Διατσίδης

Ο Δημήτρης Διατσίδης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και από το 1983 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά και στην τηλεόραση. Παράλληλα ασχολήθηκε με τους Αγώνες Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας, Καρτ και Αυτοκινήτου και από το 2004 έως και σήμερα παρουσιάζει το τηλεοπτικό πρόγραμμα του MotoGP στην Ελληνική τηλεόραση και παράλληλα οδηγεί σε όλες τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έχει εργαστεί στα περιοδικά, AUTO MOTO, 4τροχοί, 2τροχοί, Ταξιδεύοντας, Motosport, Playboy, MEN, Car & Driver και από το 2007 είναι εκδότης και διευθυντής του MOTOGP WORLD. Στην τηλεόραση ξεκίνησε από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Από τη θέση του Οδηγού” και συνεργάστηκε με την ΕΡΤ1, ΕΤ3, ΣΚΑΪ, COSMOTE TV.