Τα μελλοντικά σχέδια της Nissan για μικρά φορτηγά στην Ευρώπη

Η Nissan αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια της για την επόμενη γενιά μικρών φορτηγών στην Ευρώπη.
Αξιοποιώντας περαιτέρω τις συνέργειες της Συμμαχίας, η μελλοντική σειρά μικρών φορτηγών της Nissan θα κατασκευάζεται στο Maubeuge της Γαλλίας.

Παρόλο που οι αναλυτικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες όταν θα πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων προϊόντων, η Nissan επιβεβαίωσε ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει επιλογές τόσο αμιγώς ηλεκτρικών μικρών φορτηγών, όσο και με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και εκδόσεις επαγγελματικών μεταφοράς φορτίων και προσώπων, με διάφορους συνδυασμούς μεγεθών.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Ashwani Gupta, δήλωσε: “Αυτή η ανακοίνωση για τα μελλοντικά σχέδιά μας στα van είναι περισσότερο απόδειξη της ισχυρής ανάπτυξης της Nissan στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο Nissan NEXT.
“Η κατασκευή των μελλοντικών μας προϊόντων, στο πλαίσιο της Συμμαχίας, μας προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και είναι ένα άλλο παράδειγμα της win-win στρατηγικής μας.
“Ενώ είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε λεπτομερείς πληροφορίες για τα προϊόντα μας, οι πελάτες μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ισχυρή ταυτότητα της Nissan και θα συνεχίσουμε την αποστολή μας να κάνουμε την ηλεκτροκίνητη εμπειρία οδήγησης μια βιώσιμη επιλογή για όλους.”
Η κατασκευή της επόμενης γενιάς μικρών φορτηγών Nissan στο εργοστάσιο του Maubeuge σημαίνει ότι στο μέλλον, όλα τα φορτηγά της Nissan για την Ευρώπη, θα κατασκευάζονται στη Γαλλία.
Το νέας γενιάς ηλεκτρικό φορτηγό θα συνεχίσει την επιτυχία του Nissan e-NV200, το οποίο ήταν το πρώτο ηλεκτρικό εμπορικό όχημα μαζικής παραγωγής, όταν κυκλοφόρησε το 2014. Όχι μόνο προσφέρει κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για αστικές διανομές,, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους σε μια επιχείρηση ως προς το κόστος χρήσης (καύσιμα, συντήρηση κ.α.), αλλά και μέσω των πλεονεκτημάτων της κυκλοφορίας του σε ελεγχόμενες ζώνες κυκλοφορίας στις πόλεις.
Στην Ελλάδα, το e-NV200, εξοπλισμένο με την αναβαθμισμένη μπαταρία των 40kWh, είναι διαθέσιμο με το επιδοτούμενο πρόγραμμα “Κινούμαι ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ” με λιανική τιμή που ξεκινά από τις 31.076 ευρώ (έναντι αρχικής τιμής 36.490 ευρώ). Αντίστοιχα, στην επταθέσια επιβατική έκδοση του e-Evalia, διατίθεται, μέσω της σχετικής επιδότησης, με λιανική τιμή εκκίνησης στις 31.682 ευρώ (έναντι αρχικής τιμής 37.180 ευρώ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Tο 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, συνεργάτης του περιοδικού TOP GEAR, συνεργάτης του περιοδικού MotoGP World, Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης τoυ πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.