Παρουσιάστηκε η ομάδα Mercedes-AMG Petronas για την σεζόν 2021 της Formula 1

Η νέα W12 αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο και οι άνθρωποι της Mercedes ελπίζουν να συνεχίσουν το φανταστικό σερί επιτυχιών που έχουν στην κατοχή τους και για τη νέα χρονιά της Formula 1. 

Χωρίς αμφιβολία το νέο μονοθέσιο της Mercedes ήταν ανάμεσα σε αυτά που περιμέναμε με περισσότερη ανυπομονησία για να παρουσιαστούν. Η ομάδα έχει κάνει πραγματικότητα ένα απόλυτο κατόρθωμα καθώς κερδίζει κάθε χρονιά τον τίτλο από την πρώτη σεζόν που ξεκίνησαν τη «θητεία» τους τα υβριδικά μονοθέσια και με τον Λιούις Χάμιλτον στο τιμόνι του ενός μονοθεσίου, γράφουν ιστορία. Η νέα χρονιά του 2021 λοιπόν δεν περιλαμβάνει τίποτα λιγότερο από… απόλυτη επιτυχία για εκείνους, για αυτό και μας παρουσιάζουν τη νέα W12. 

Το αγωνιστικό με το οποίο θα λάβουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα που έρχεται έχει νέα εμφάνιση με διαφορετικά γραφικά από το προηγούμενο. Το μαύρο συνεχίζει να κυριαρχεί όπως είδαμε και στην teaser φωτογραφία που μας έδειξαν μια ημέρα πριν το μονοθέσιο, ενώ προς τα πίσω γίνεται σιγά σιγά λευκό, περνώντας από τις αποχρώσεις του γκρι και του ασημί. Μερικές κόκκινες λεπτομέρειες βρίσκονται στην κορυφή και τα άκρα του αυτοκινήτου και οι γαλαζοπράσινες γραμμές ολοκληρώνουν τη χρωματική παλέτα. 

Όπως όλα τα μονοθέσια στο grid για το 2021 θα διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των μηχανικών μερών, ωστόσο η Mercedes λέει ότι δούλεψαν πάρα πολύ πάνω στην αεροδυναμική του. Βελτιώσεις έγιναν και σε άλλα σημεία, όπως την ανάρτηση, το σύστημα ψύξης αλλά και την ίδια τη μονάδα ισχύος. Για την ώρα δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όμως υπάρχει κάτι που… κρύβει η Mercedes για το νέο της αυτοκίνητο και αυτό εντοπίζεται στο πάτωμα του μονοθεσίου. Η ομάδα δεν δείχνει φωτογραφίες ούτε δίνει πληροφορίες, τουλάχιστον τώρα, όμως περιμένουμε ότι πάλι θα σκέφτηκαν έναν τρόπο να κάνουν τη διαφορά στην «κόψη» των κανονισμών, όπως έγινε πέρυσι για παράδειγμα με το DAS στο σύστημα διεύθυνσης.