Οι Power-Up ενημερώσεις λογισμικού της νέα Mustang Mach-E (vid)

Οι κάτοχοι μοντέλων Ford θα μπορούν να ξεκινούν τις μετακινήσεις τους διαθέτοντας ένα βελτιωμένο και αναβαθμισμένο αυτοκίνητο, καθώς η εταιρεία προσφέρει τακτικές βελτιώσεις μέσω τεχνολογίας ασύρματης ενημέρωσης λογισμικού με την ονομασία Ford Power-Up.

Οι πρώτες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up για ευρωπαίους κατόχους θα παρουσιαστούν στη νέα Mustang Mach-E και θα επιταχύνουν ένα μετασχηματισμό που είναι ήδη σε εξέλιξη με περισσότερα από 6 εκατομμύρια οχήματα στο δρόμο σε όλο τον κόσμο να διαθέτουν σήμερα προηγμένα, ενσωματωμένα και σύγχρονα στοιχεία συνδεσιμότητας. Αυτά τα οχήματα θα αναγνωρίζουν τις προτιμήσεις του πελάτη καθώς και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ίδια, τα οποία στη συνέχεια οι μηχανικοί της Ford βελτιώνουν μέσω των ασύρματων αναβαθμίσεων Ford Power-Up.

«Οι ενημερώσεις λογισμικού είναι συνηθισμένες σε δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές αλλά όχι τόσο στα οχήματα. Οι ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up θα αλλάξουν τα δεδομένα αφού γίνονται διαθέσιμες σε εκατομμύρια χρήστες» δήλωσε ο Mark Harvey, director, enterprise connectivity, Ford Ευρώπης. «Έχουμε επενδύσει σε πιο απρόσκοπτη και άμεση τεχνολογία ώστε οι ενημερώσεις να γίνονται όσο εσείς κοιμάστε – με αποτέλεσμα το επόμενο ταξίδι σας να είναι μία αναβαθμισμένη εμπειρία.»

Τις βάσεις για τις ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up θέτουν μία πλήρως δικτυωμένη αρχιτεκτονική ηλεκτρικών συστημάτων δεύτερης γενιάς καθώς και ένα προηγμένο τεχνολογικό πακέτο. Αυτές οι γρήγορες και εύκολες ασύρματες ενημερώσεις συμβάλλουν στη βελτίωση των χαρακτηριστικών, της ποιότητας, της εμπειρίας, των λειτουργιών και της άνεσης των οχημάτων. Καθώς μπορούν να ενημερώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των υπολογιστικών μονάδων των οχημάτων – πάνω από 110 στις ανώτερες κατηγορίες μοντέλων – οι αναβαθμίσεις αυτές θα βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και θα μειώνουν τις επισκέψεις στα συνεργεία.

Πολλές ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up ουσιαστικά δεν θα γίνονται αντιληπτές στους πελάτες, χάρη σε μία τεχνολογική πλατφόρμα που εγκαθιστά μεγάλο μέρος από το νέο λογισμικό στο παρασκήνιο. Αρκετές από τις ενημερώσεις αυτές απαιτούν ελάχιστες ή μηδενικές ενέργειες από τους πελάτες καθώς βασίζονται στην τεχνολογία SYNC 4, η οποία διατηρεί ενεργό το τρέχον λογισμικό μέχρις ότου εγκατασταθεί μία νέα έκδοση.
Για ενημερώσεις που απαιτούν επανεκκίνηση, η Ford θα καλεί τους πελάτες να τις προγραμματίσουν τις ώρες που τους εξυπηρετούν, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντίθετα με ενημερώσεις συσκευών όπως laptops, που συχνά πραγματοποιούνται σε άβολες ώρες, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορεί να μην παρατηρήσουν καν ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση μιας ενημέρωσης μέχρις ότου βάλουν μπροστά το αυτοκίνητό τους.Νέα χαρακτηριστικά και ποιότητα
Οι κάτοχοι της νέας, ηλεκτρικής Mustang Mach-E στην Ευρώπη σύντομα θα λάβουν το Ford Sketch – γνωστό και ως Notes στα μενού των οχημάτων – για ζωγραφική ή απλό gaming στην οθόνη αφής όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. 1 Οι πελάτες θα συνεχίσουν επίσης να λαμβάνουν νέες ενημερώσεις όπως:

Τα Remote Vehicle Setup και Trip Logs που επιτρέπουν στους κατόχους της Mustang Mach-E να χρησιμοποιούν την εφαρμογή FordPass που είναι συμβατή με smartphone για να ρυθμίσουν τις προτιμήσεις προφίλ – συμπεριλαμβανομένων όλων των προεπιλογών ραδιοφώνου – στο cloud για αποστολή στο όχημα ενώ τα ημερολόγια ταξιδιού (trip logs) καταγράφουν τη χρήση της μπαταρίας και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν την οδήγηση σε κάθε ταξίδι.
Αναβαθμίσεις Mustang Mach-E SYNC 4A, που περιλαμβάνουν:
Οι βελτιώσεις Πλοήγησης κάνουν αυτόματα χρήσιμες υποδείξεις προορισμού, ενώ η νέα συνδεσιμότητα μέσω cloud συνδυάζει φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη με αναζήτηση μέσω internet
Βελτίωση συμβατότητας Apple CarPlay® για απεικόνιση της πλοήγησης από στροφή σε στροφή στον πίνακα οργάνων του οχήματος2
Βελτιώσεις του ψηφιακού εγχειριδίου οδηγιών χρήστη που κάνουν ακόμα πιο πολύτιμους τους καινοτόμους προϊοντικούς οδηγούς του είδους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Tο 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, συνεργάτης του περιοδικού TOP GEAR, συνεργάτης του περιοδικού MotoGP World, Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης τoυ πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.