Ο κόσμος του αυτοκινήτου, της μοτοσυκλέτας και της Θάλασσας, έγινε φτωχότερος με την απώλεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου

Για την οικογένεια της εταιρείας Μοτοδυναμική, είναι ανείπωτη η θλίψη για την απώλεια του Επίτιμου Προέδρου της, Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της εταιρείας από την ίδρυσή της το 1993 έως το 2015, όταν και παρέδωσε την σκυτάλη στον γιο του Πάρη. Παρέμεινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έως το 2018 και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος. Βέβαια, η επαγγελματική του εμπλοκή με τις δραστηριότητες της εταιρείας ξεκινάει πιο νωρίς, το 1982, μέσω της οικογενειακής εμπορικής επιχείρησης Αφοι Ηλιόπουλοι ΕΠΕ, η οποία είναι η πρόγονος της Μοτοδυναμική ΑΕΕ. Η δε εμπλοκή του με τα προϊόντα της εταιρείας ξεκινάει ακόμα πιο νωρίς, λίγο μετά την ενηλικίωση του, παραμένοντας έκτοτε ενθουσιώδης χρήστης τόσο των δικύκλων όσο και των προϊόντων θάλασσας.

Δυναμικός και πολυπράγμων, υποστήριζε σταθερά την μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας, ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Έτσι, στην ισχυρή ιστορική βάση της Yamaha προστέθηκε η Porsche (2011) και η Sixt (2018). Είχε προηγηθεί η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας με την είσοδο στο Χρηματιστήριο (2005).

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ήταν ένας καινοτόμος επιχειρηματίας με βαθιά προσήλωση στη σύγχρονη διοίκηση και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Ένας κοινωνικά γενναιόδωρος άνθρωπος με ειλικρινή αγάπη και συνεισφορά στην εκπαίδευση, ως ιδρυτικό μέλος του ALBA, και στον πολιτισμό, ως Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ένας εξωστρεφής πολίτης του κόσμου με ασίγαστο αίσθημα προσφοράς στην πατρίδα του, όπως κατέδειξε με την θητεία του στον ΣΕΒ.

Ο Σωτήρης Χατζίκος, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Για εμάς, ο Οδυσσέας ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης. Αποτελούσε μια σταθερή πηγή έμπνευσης και μια πυξίδα στην επιχειρηματική μας πορεία. Αυτό θα συνεχίσει να είναι μέσω της παρακαταθήκης του, όσο δυσαναπλήρωτο και εάν είναι το κενό που αφήνει. Σε προσωπικό επίπεδο, στην μακρόχρονη συνεργασία μας με τίμησε με την αμέριστη καθοδήγηση, συμπαράσταση και εμπιστοσύνη του, θεμέλια πλέον της επαγγελματικής μου ζωής».

H ευρύτερη οικογένεια της Μοτοδυναμική εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.