Ο Έλληνας που κατέκτησε την κορυφή της Mercedes -Το απόλυτο success story

Μετά από μια πορεία 30 ετών, o Δημήτρης Ψυλλάκης έχει αναλάβει από τον Ιανουάριο του 2021 τα ηνία της Mercedes-Benz σε μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά.

Όταν το 1992 ο Δημήτρης Ψυλλάκης περνούσε τις πύλες της Mercedes-Benz Hellas ως εκπαιδευόμενος στο τμήμα marketing της εταιρείας, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, ο Έλληνα μάνατζερ θα βρισκόταν στην κορυφή της ιεραρχίας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Mercedes-Benz στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον Καναδά.

Έχοντας τριπλασιάσει τις πωλήσεις στην αγορά της Βραζιλίας, άφησε πίσω του τη χώρα του καφέ για να συνεχίσει την καριέρα του στη Νότια Κορέα. Η πορεία του Δημήτρη Ψυλλάκη στη χώρα της Άπω Ανατολής ήταν εξίσου επιτυχημένη, καθώς η Νότια Κορέα αναδείχθηκε η πέμπτη μεγαλύτερη παγκοσμίως για τη Mercedes-Benz.

Ήδη από το 2001, ο Δημήτρης Ψυλλάκης υπηρετούσε τη Mercedes-Benz Hellas ως γενικός διευθυντής των επιβατικών οχημάτων, ενώ οκτώ χρόνια αργότερα ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα, αναλαμβάνοντας τη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων Νότιας Αμερικής επαγγελματικών αυτοκινήτων στη Βραζιλία.

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία και στη Νότια Κορέα, ο 52χρονος σήμερα μάνατζερ επέστρεψε στην αμερικανική ήπειρο, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά τη θέση του Προέδρους και του Διευθύνοντα Συμβούλου στη Mercedes-Benz Βόρειας Αμερικής και Καναδά.

Από τον Ιανουάριο του 2021, ο Δημήτρης Ψυλλάκης ηγείται των 2.800 υπαλλήλων της Mercedes-Benz στις Η.Π.Α και τον Καναδά, καθώς και των 380 συνεργατών-αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Γεγενημένος στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Ψυλλάκης κατέχει τίτλους σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Κεντ και το Imperial College Business School του Λονδίνου.

Πηγή: https://www.carandmotor.gr/nea/ellinas-katektise-koryfi-mercedes?fbclid=IwAR0ooyfRtauxtY9t53oNnV5Sp4cXg1dz_hck99S_II20fJKlyp0yK-0yfI8