ΝΕΟ PEUGEOT 2008

Το δυναμικό και ευέλικτο SUV, παρουσιάζεται με αναβαθμισμένο σχεδιασμό και νέες ηλεκτρικές επιδόσεις, με αυτονομία 406χλμ.

Το PEUGEOT 2008 που είναι το best-seller στην αγορά των Β-SUV για πάνω από τρία χρόνια, προχωρά σήμερα ένα ακόμα βήμα σε ότι αφορά τη σχεδίαση, την τεχνολογία και την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο μοντέλο διαθέτει :
Περισσότερη Γοητεία μέσω της κομψότητας και της εντυπωσιακής του σχεδίασης,
Περισσότερες Συγκινήσεις κατά την οδήγηση, χάρη στο ασύγκριτο i-Cockpit® 3D που ενισχύεται και από την κεντρική οθόνη υψηλής ανάλυσης των 10 ιντσών, αλλά και την εξαιρετική οδική του συμπεριφορά,
Περισσότερη Αριστεία χάρη στις επιδόσεις του νέου ηλεκτροκινητήρα του, εξασφαλίζοντας έως και 406χλμ. αυτονομίας (βάσει συνδυασμένου κύκλου δοκιμών WLTP) και των νέων ενσωματωμένων τεχνολογιών του.

Το PEUGEOT 2008 που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2019 έχει ήδη παραχθεί σε 700.000 μονάδες, και ήταν πάντα ανάμεσα στα 3 πρώτα μοντέλα σε πωλήσεις στην κατηγορία B-SUV στην Ευρώπη, κατακτώντας μάλιστα και την κορυφή το 2021.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου μοντέλου οφείλεται κυρίως στο E-2008, το οποίο υπήρξε πρωτοπόρος στον εξηλεκτρισμό του segment από το 2019, με την παραγωγή του να έχει καταγράψει πάνω από 75.000 μονάδες.
Το μερίδιο αγοράς της συγκεκριμένης έκδοσης έφτασε στο 17.4% των πωλήσεων το 2022, τοποθετώντας το ανάμεσα στα 3 πρώτα των ηλεκτρικών του segment Β-SUV.

Το νέο PEUGEOT 2008 κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του Vigo στην Ισπανία. Το δημοφιλές μοντέλο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ελληνική αγορά στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς και η γκάμα του θα περιλαμβάνει τρείς εκδόσεις – ACTIVE, ALLURE, GT – με τέσσερα κινητήρια σύνολα, συμπεριλαμβανομένης και της νέας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης των 115kW/156bhp η οποία θα προσφέρει αυτονομία έως και 406χλμ. (συνδυασμένος κύκλος WLTP). Η γκάμα θα διευρυνθεί το 2024 με την προσθήκη ενός νέου υβριδικού κινητήρα.

Η επανεφεύρεση του εμπρός μέρους
Το νέο 2008 έχει ένα νέο μπροστινό μέρος, που φέρει το νέο σήμα της PEUGEOT. Είναι πιο φαρδύ και περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο οριζόντιο σχεδιαστικό μοτίβο που συνδέεται με τους προβολείς και τονίζει την κατακόρυφη όψη, και την έντονη προσωπικότητα του αυτοκινήτου.
Στην έκδοση ACTIVE, το μπροστινό μέρος είναι διακοσμημένο με οριζόντιο μοτίβο σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα.
Στις εκδόσεις ALLURE και GT, το μπροστινό μέρος διαθέτει κατακόρυφο σχεδιαστικό μοτίβο στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, το οποίο εκτείνεται μέχρι τα σκουρόχρωμα ένθετα, τονίζοντας ακόμα περισσότερο την κάθετη διάταξη του μπροστινού μέρους.
Το χρώμα του αμαξώματος στη μάσκα επιτυγχάνει την ιδανική αισθητική αρμονία με τον προφυλακτήρα, εξασφαλίζοντας έτσι στο αυτοκίνητο μία πιο στιβαρή εμφάνιση.

Με το νέο PEUGEOT E-2008 διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε τύπο φόρτισης : στο στάνταρ εξοπλισμό, ένας μονοφασικός φορτιστής των 7.4kW, και προαιρετικά ένας τριφασικός των 11 kW.Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης από 20 έως 80% είναι 30 λεπτά από δημόσιο σταθμό φόρτισης (100 kW), 4 ώρες και 40λεπτά από ένα Wall Box (7.4kW), και 11 ώρες και 10λπετά από μία ενισχυμένη παροχή (3.2 kW).

Γκάμα κινητήρων που ικανοποιούν κάθε ανάγκη
Εκτός από τους εξηλεκτρισμένους κινητήρες που αναφέρθηκαν πιο πάνω, στη γκάμα του 2008 περιλαμβάνονται και επιλογές κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που δίνουν στον κάθε πελάτη τη δυνατότητα να επιλέξει αυτόν που ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες:

PureTech 100: ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας του 1,2λίτρων με ισχύ 100 ίππων, διαθέτει σύστημα Stop & Start, και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.
PureTech 130: ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας του 1,2λίτρων με ισχύ 130 ίππων, διαθέτει σύστημα Stop & Start, και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή με αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ-8.
BlueHDi 130 EAT8: ο 4κύλινδρος κινητήρας diesel με ισχύ 130 ίππων και σύστημα Stop & Start system και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ-8.