Νέα Mercedes-Benz GLC

Η νέα GLC είναι η επιτομή της μοντέρνας, σπορτίφ πολυτέλειας. Είναι το πιο δυναμικό μοντέλο της οικογένειας οχημάτων SUV της Mercedes-Benz.

Αυτό υπογραμμίζει με την πρώτη ματιά η σχεδίασή της με τις μοναδικές αναλογίες, τις εντυπωσιακές επιφάνειες, τις όμορφα διαμορφωμένες ακμές και τη σαφή διαρρύθμιση του υψηλής ποιότητας εσωτερικού χώρου. Συναρπάζει επίσης με τις επιδόσεις και την αποδοτικότητά της στην οδήγηση. Η GLC διατίθεται μόνο ως υβριδικό όχημα, είτε ως plug-in υβριδικό μοντέλο είτε ως ήπιο υβριδικό με τεχνολογία 48 volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό. Το plug-in υβριδικό μοντέλο προσφέρει αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων (WLTP) που την καθιστά ιδανική για καθημερινή κυρίως ηλεκτρική οδήγηση. Η GLC κινείται άνετα σε κάθε έδαφος – τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου – και εντυπωσιάζει με την άνεση και την ευελιξία της. Το νέο σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα κάνει την οδήγησή της πολύ πιο ευκίνητη και ασφαλή. Εκτός δρόμου, εντυπωσιάζει με πολυάριθμα χαρακτηριστικά όπως το σύστημα 4MATIC στον βασικό εξοπλισμό, η αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση εκτός δρόμου στα μοντέλα plug-in, η οθόνη off-road και το «διαφανές καπό».

«Με τη νέα GLC, συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία μας προς το μέλλον: από την πρώτη της παρουσίαση, 2,6 εκατομμύρια πελάτες έχουν επιλέξει κάποιο από τα μοντέλα αυτού του δημοφιλούς SUV. Είναι το μοντέλο της Mercedes-Benz με τις περισσότερες πωλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια και, συνεπώς, ένα από τα σημαντικότερα στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας. Είμαι πεπεισμένη ότι η νέα GLC με τον συνδυασμό δυναμικής οδηγικής απόλαυσης, μοντέρνας σχεδίασης και λειτουργιών όπως το κόκπιτ off-road και το σύστημα πλοήγησης MBUX με επαυξημένη πραγματικότητα θα συναρπάσει εξίσου τους λάτρεις της περιπέτειας και τις οικογένειες», λέει η Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG και υπεύθυνη για Μάρκετινγκ & Πωλήσεις.

Οι υψηλές προδιαγραφές της νέας GLC είναι εμφανείς στην παραμικρή λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, με την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) έχει γίνει ακόμη πιο ψηφιακή και ευφυής – τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό έχουν πραγματοποιήσει ένα άλμα προόδου, με την υψηλής ευκρίνειας εικόνα στην οθόνη του οδηγού και την κεντρική οθόνη να διευκολύνουν τον έλεγχο τόσο του οχήματος όσο και των λειτουργιών άνεσης. Οι δύο οθόνες LCD προσφέρουν μια ολιστική εμπειρία αισθήσεων καθώς οι πληροφορίες παρουσιάζονται με σαφώς οργανωμένο τρόπο. Η πλοήγηση πλήρους οθόνης παρέχει στον οδηγό βέλτιστη καθοδήγηση στη διαδρομή. Η επαυξημένη πραγματικότητα MBUX για πλοήγηση διατίθεται προαιρετικά. Μια κάμερα καταγράφει τον περιβάλλοντα χώρο μπροστά από το όχημα. Η κεντρική οθόνη δείχνει τις κινούμενες εικόνες, ενώ επάνω της προβάλλονται εικονικά αντικείμενα, πληροφορίες και δείκτες ως υπέρθετα στοιχεία όπως, μεταξύ αυτών, σήματα κυκλοφορίας, βέλη κατεύθυνσης, συστάσεις αλλαγής λωρίδας και αριθμοί οδών. Έτσι, διευκολύνεται σημαντικά η πλοήγηση, ειδικά σε αστικές περιοχές.

Η ικανότητα διαλόγου και μάθησης του φωνητικού βοηθού «Hey Mercedes» βασίζεται σε υπερσύγχρονους αλγορίθμους που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται διαρκώς περισσότερο στις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του χρήστη. Οι πάροχοι streaming μουσικής μπορούν να ενσωματώνονται απρόσκοπτα στο MBUX και, συνεπώς, οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν μια εξατομικευμένη μουσική εμπειρία στο αυτοκίνητό τους. Με τη λειτουργία MBUX Smart Home, η GLC γίνεται ένα κινητό κέντρο ελέγχου για το σπίτι: η θέρμανση και ο φωτισμός, τα παντζούρια και οι ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να παρακολουθούνται και να ελέγχονται εξ αποστάσεως.

«Η νέα GLC έρχεται με όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα Mercedes-Benz SUV: ασυμβίβαστα ασφαλή οδική συμπεριφορά, εξαιρετικά δυναμική οδήγηση και κορυφαία απόδοση εκτός δρόμου», έτσι περιγράφει τη νέα GLC ο Jörg Bartels, Head of Overall Vehicle Integration. «Με το υψηλό επίπεδο άνεσης ανάρτησης και την εντυπωσιακή συνολική ακουστική, η GLC είναι εξαιρετικός σύντροφος σε μακρινές διαδρομές και πολύ απολαυστική στην οδήγηση. Όσον αφορά στα ειδικά χαρακτηριστικά SUV, το άκρως πρωτοποριακό μας «διαφανές καπό» εξασφαλίζει αυξημένη αντίληψη του περιβάλλοντος όταν οδηγείτε εκτός δρόμου, για παράδειγμα. Για τη ρυμούλκηση, έχουμε εισαγάγει για πρώτη φορά μια βελτιστοποιημένη λειτουργία σχεδιασμού διαδρομής και υποβοήθησης σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς.»