MotoGP Ολλανδίας: Επιβλητική νίκη Κουαρταραρό

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό κυριάρχησε στο Grand Prix Ολλανδίας στο 1-2 της Yamaha με τον Μάβερικ Βινιάλες στη 2η θέση και τον Ζοάν Μιρ να τερματίζει στην 3η θέση. Κουαρταραρό και Ζαρκό στις δύο πρώτες θέσεις του Πρωταθλήματος.

Όλη η συζήτηση μπροστά στο Ολλανδικό GP επικεντρώθηκε στον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Yamaha στα τέλη του 2021 για να πάρει θέση με την Aprilia, (ή ακόμα και άμεσα) καθώς η σχέση μεταξύ του Ισπανού και της ομάδας του έχει επιδεινωθεί σε τρομερό βαθμό. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έκανε καλή εκκίνηση και μπήκε επικεφαλής, αλλά ο Πέκο Μπανάια πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος ανέβηκε στην πρώτη θέση, με τον Τάκα Νακαγκάμι στην 3η και τον Μάβερικ Βινιάλες στην 4η θέση.

Τρομερή μάχη

Οι Κουαρταραρό και Μπανάια είχαν τις δικές τους μάχες με τον Πέκο Μπανάια να περνά αρκετές φορές εκτός πίστας. Ι Βινιάλες για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έμεινε πίσω από τον Τάκα Νακαγκάμι και ίσως αυτό να του στέρησε μια πολύτιμη νίκη.

Η πίεση στον Μπανάια ήταν μεγάλη από τον Φάμπιο Κουαρταραρό και όταν τελικά βρήκε τον τρόπο ο Γάλλος να περάσει εξαφανίστηκε μπροστά. Ο Μπανάια έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και πέρασε και άλλες φορές εκτός πίστας με αποτέλεσμα να πάρει ποινή long lap. Σε αυτό το σημείο και ο Βινιάλες κατάφερε να περάσει τον Τάκα Νακαγκάμι και να ανέβει στη 2η θέση.

Τρομερό αγώνα έκανε και ο Μάρκεζ που έφτασε μέχρι την 7η θέση.

Καταστροφή για την Ducati

H Ducati είχα έναν αγώνα που σίγουρα θα θέλει να τον ξεχάσει. Ο Μίλερ έπεσε και τελικά εγκατέλειψε από πρόβλημα στον κινητήρα και ο Μάρτιν εγκατέλειψε για άγνωστη αιτία, ίσως να κουράστηκε. Ο Ρόσι έπεσε βίαια αλλά ευτυχώς δεν χτύπησε ενώ και ο Λεκουόνα έπεσε δίχως να τραυματιστεί.

Οι δύο Γάλλοι Κουαρταραρό και Ζαρκό, πλέον οδηγούν το πρωτάθλημα που σταματά για διακοπές 5 εβδομάδων.

Αυτή είναι η τελική κατάταξη του αγώνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Tο 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, συνεργάτης του περιοδικού TOP GEAR, συνεργάτης του περιοδικού MotoGP World, Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης τoυ πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.