Μέτρα αναβάθμισης μοντέλων BMW από το φθινόπωρο του 2021

Τρεις νέες εκδόσεις συστημάτων κίνησης για την BMW Σειρά 4 Cabrio. BMW X1 xDrive18d και BMW X2 xDrive18d τώρα με 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic στον βασικό εξοπλισμό. Νέα εξωτερικά χρώματα για τις BMW Σειρά 1, BMW Σειρά 2 Gran Coupé, BMW X2, BMW X3 και BMW X4. Το My BMW App τώρα με ένδειξη πίεσης και κατάστασης ελαστικών. Πρεμιέρα για την BMW i3 Unique Forever Edition.

Η έναρξη πωλήσεων των BMW iX και BMW i4 το Νοέμβριο του 2021 σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα στην πολυτελή κατηγορία. Εκτός από τη βιώσιμη οδηγική απόλαυση, τα δύο νέα μοντέλα προσφέρουν επίσης τις τελευταίες καινοτομίες στα συστήματα υποστήριξης οδήγησης και, με τη νέα γενιά του λειτουργικού συστήματος BMW iDrive, αντιπροσωπεύουν το μέλλον της διαισθητικής διάδρασης μεταξύ οδηγού και οχήματος. Παράλληλα, η γκάμα μοντέλων BMW θα αναβαθμιστεί περαιτέρω μέσω στοχευμένων μέτρων βελτίωσης το φθινόπωρο του 2021. Πρόσθετες εκδόσεις συστημάτων κίνησης και καινοτομίες στους τομείς σχεδίασης και ψηφιακών υπηρεσιών αυξάνουν την ποικιλία και την απήχηση της τρέχουσας γκάμας.

Η οικογένεια μοντέλων της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio επεκτείνεται με τρεις νέες εκδόσεις συστημάτων κίνησης από το Νοέμβριο του 2021. Στο μέλλον, ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic θα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό μιας ακόμα έκδοσης των BMW X1 και BMW X2. Νέοι χρωματισμοί διατίθενται για τα μοντέλα BMW Σειρά 1, BMW Σειρά 2 Gran Coupé, BMW X2, BMW X3 και BMW X4. Το πεδίο εφαρμογής του My BMW App συμπληρώνεται με πρόσθετες ψηφιακές υπηρεσίες. Η μάρκα BMW i δεν εγκαινιάζει μόνο νέες τάσεις με τα δύο της νέα μοντέλα. Πρωτοπόρος της αμιγώς ηλεκτρικής πολυτελούς κινητικότητας, το BMW i3, θα διατίθεται ως έκδοση περιορισμένης παραγωγής ‘Unique Forever Edition’ από το Νοέμβριο του 2021. Και στην BMW iX3, ένα προληπτικό σύστημα διαχείρισης θερμότητας μπαταρίας θα βελτιστοποιεί τον τρόπο με τον οποίο οι σταθμοί ταχείας φόρτισης DC θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον.

BMW Σειρά 4 Cabrio : Δύο νέα μοντέλα BMW M και μία τετρακίνητη έκδοση.

Ο συνδυασμός σπορ επιδόσεων και open-air οδηγικής απόλαυσης στο τιμόνι μιας BMW Σειράς 4 αποκτά μία νέα διάσταση από το φθινόπωρο του 2021. Στη νέα BMW M440i Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,3 – 7,7 l/100 km κατά WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 190 – 175 g/km κατά WLTP), ένας εν σειρά εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας 275 kW/374 hp με ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt υπόσχεται ανόθευτη οδηγική απόλαυση με πίσω κίνηση. Με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Σπορ Steptronic και διαφορικό M Σπορ η οδήγηση γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική, κάτι που αντανακλάται, μεταξύ άλλων, στο χρόνο επιτάχυνσης 0 – 100 km/h από στάση σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Ένας εν σειρά 6-κύλινδρος κινητήρας diesel και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προσφέρουν στο δεύτερο νέο μοντέλο της BMW M open-top οδηγική απόλαυση. Με μέγιστη ισχύ 250 kW/340 hp, μέγιστη ροπή 700 Nm και ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt, η νέα BMW M440d xDrive Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,6 – 6,0 l/100 km κατά WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 172 – 157 g/km κατά WLTP) εντυπωσιάζει με την ελκτική ισχύ της. Το σπριντ 0 – 100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,0 δευτερόλεπτα. Ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Σπορ Steptronic και ένα διαφορικό M Σπορ περιλαμβάνονται επίσης στον βασικό εξοπλισμό αυτής της έκδοσης.

Επιπλέον, την οικογένεια του ανοιχτού τετραθέσιου στην πολυτελή μεσαία κατηγορία πλαισιώνει τώρα η νέα BMW 430i xDrive Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,1 – 7,3 l/100 km κατά WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 183 – 166 g/km κατά WLTP). Με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 180 kW/245 hp, ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic και έξυπνη τετρακίνηση, επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,3”. Το  8-τάχυτο κιβώτιο Σπορ Steptronic και το διαφορικό M Σπορ διατίθενται προαιρετικά.

BMW X 1 xDrive 18 d και BMW X 2 xDrive 18 d τώρα με 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic στον βασικό εξοπλισμό.

Η οδηγική απόλαυση και η άνεση ανεβαίνουν επίπεδο το φθινόπωρο του 2021 καθώς το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic γίνεται στάνταρ εξοπλισμός σε ακόμα περισσότερες εκδόσεις των BMW X1 και BMW X2. Το γρήγορο και αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο χαρακτηρίζεται από την άνετη διαδικασία αλλαγών σχέσεων και μία ιδιαίτερα αποδοτική λειτουργία. Στο μέλλον, θα διατίθεται επίσης (ως στάνταρ εξοπλισμός), με τον 4-κύλινδρο diesel κινητήρα 110 kW/150 hp των μοντέλων BMW X1 xDrive18d (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,1 – 5,4 l/100 km κατά WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 159 – 142 g/km κατά WLTP) και BMW X2 xDrive18d (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,1 – 5,4 l/100 km κατά WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 160 – 142 g/km κατά WLTP).

Με το νέο συνδυασμό κινητήρα-κιβωτίου, και τα δύο μοντέλα επιταχύνουν από 0 στα 100 km/h σε 9,4 δευτ. Επίσης διατίθεται προαιρετικά το 8-τάχυτο κιβώτιο Σπορ Steptronic, που ελέγχεται μέσω paddle shifts στο τιμόνι.

Νέοι χρωματισμοί για πολλές σειρές μοντέλων.

Νέα φινιρίσματα για πολλά από τα σημερινά μοντέλα BMW παρέχουν πρόσθετες ευκαιρίες εξατομίκευσης. Το Skyscraper Grey metallic θα διατίθεται για τις BMW Σειρά 1, BMW X2 και BMW X3 από το Νοέμβριο του 2021. Νέοι στη γκάμα είναι επίσης οι χρωματισμοί της BMW Individual, Frozen Pure Grey metallic για την BMW 1 και την BMW Σειρά 2 Gran Coupé, καθώς και Aventurine Red metallic για τις BMW X3 και BMW X4.

My BMW App με εκτεταμένη γκάμα λειτουργιών.

Προγραμματισμός ταξιδιωτικών διαδρομών και μεταφορά στο αυτοκίνητο, λήψη πληροφοριών για την κατάσταση του αυτοκινήτου και live φωτογραφίες από τον περιβάλλοντα χώρο, κλείσιμο ραντεβού για σέρβις ή λήψη ειδήσεων για τη μάρκα – με το My BMW app όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω του smartphone του πελάτη. Αυτό λειτουργεί ως μία universal διεπαφή για επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτου και πελάτη, της μάρκας BMW και του εμπόρου BMW. Η σειρά λειτουργιών του My BMW App εμπλουτίζεται το φθινόπωρο του 2021. Στο μέλλον, για παράδειγμα, οι φωτογραφίες που μεταδίδονται μέσω της υπηρεσίας Remote 3D View θα αποθηκεύονται σε μία βιβλιοθήκη, μαζί με πληροφορίες για την τοποθεσία και την ώρα λήψης τους. Η κατάσταση συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού του οχήματος απεικονίζεται τώρα καθαρά και στο My BMW app.

Επιπλέον, το My BMW app προσφέρει τώρα στους οδηγούς ολοκληρωμένες πληροφορίες για την κατάσταση των ελαστικών στο smartphone τους. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο βλάβης και διατίθεται για την BMW Σειρά 1, BMW Σειρά 3 και BMW Σειρά 4, τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé, BMW Σειρά 2 Gran Coupé, την BMW Z4 καθώς και τις BMW X5, BMW X6 και BMW X7. Το My BMW app προβάλλει τις τιμές για κάθε τροχό σύμφωνα με το σύστημα μέτρησης πίεσης των ελαστικών. Επιπλέον, η ψηφιακή διάγνωση ελαστικού που είναι μοναδική στο περιβάλλον του ανταγωνισμού, μπορεί επίσης να μεταφέρει πληροφορίες για μία βλάβη ή φθορά των ελαστικών μέσω του My BMW app. Στο backend σύστημα της BMW, τα δεδομένα από το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών υποβάλλονται σε επεξεργασία μαζί με τις τιμές θερμοκρασίας και ταχύτητας τροχών για τη δημιουργία μιας πρόβλεψης υπολειπόμενης διάρκειας ζωής των ελαστικών. Συμπληρωματικά στο σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, καταγράφονται επίσης ενδείξεις ζημιάς ελαστικών.

Έξυπνο σύστημα διαχείρισης θερμότητας μπαταρίας για την BMW iX 3.

Για να διασφαλίζεται η ταχύτερη και πιο αποδοτική παροχή ενέργειας σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC, ανεξάρτητα από τη λειτουργική και εξωτερική θερμοκρασία, η BMW iX3 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 19,0 – 18,6 kWh/100 km κατά WLTP, 17,8 – 17,5 kWh/100 km κατά NEDC) θα εφοδιάζεται με έξυπνο σύστημα θερμικής διαχείρισης για τη μπαταρία υψηλής τάσης όπως στις BMW i4 / BMW iX από το Νοέμβριο του 2021. Μόλις η ενεργή καθοδήγηση διαδρομής του συστήματος πλοήγησης προβλέψει μία στάση σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης, ήδη ρυθμίζεται αυτόματα η θερμοκρασία της μπαταρίας πριν την άφιξη.

Η κατάλληλη θερμότητα ή ψύξη διασφαλίζει ότι η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται στην ιδανική θερμοκρασία για βέλτιστη φόρτιση κατά την άφιξη. Η θερμική διαχείριση λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, τη θερμοκρασία της μπαταρίας, την υπολειπόμενη αυτονομία, την προβλεπόμενη ισχύ φόρτισης και τον προγραμματισμό στάσεων για φόρτιση στο πλαίσιο του συνολικού υπολογισμού διαδρομής.

BMW i3 και BMW i3s σε έκδοση Unique Forever Edition.

Από το Νοέμβριο του 2021, τα μοντέλα BMW i3 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 16,3 – 15,3 kWh/100 km κατά WLTP, 13,1 kWh/100 km κατά NEDC και BMW i3s (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 16,6 – 16,3 kWh/100 km κατά WLTP, 14,6 – 14,0 kWh/100 km κατά NEDC) θα διατίθενται σε έκδοση Unique Forever Edition. Η ονομασία της νέας ειδικής έκδοσης αναφέρεται στο μοναδικό χαρακτήρα του πρώτου στον κόσμο πολυτελούς αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε εξ αρχής για αμιγή ηλεκτροκίνηση. Το BMW i3 αντιπροσωπεύει μία ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας όχι μόνο λόγω συστήματος κίνησης αλλά και χάρη στον πολύ ελαφρύ κλωβό επιβατών που κατασκευάζεται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα  (CFRP) και την εκτενή χρήση φυσικών και ανακυκλωμένων υλικών στο εσωτερικό του. Οκτώ χρόνια μετά το λανσάρισμά του στην αγορά, παραμένει ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο αστικής κινητικότητας μηδενικών ρύπων.

Τα edition οχήματα χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου αποκλειστική σχεδίαση και στοιχεία εξοπλισμού. Οι δύο χρωματισμοί της BMW Individual, που διατίθενται για πρώτη φορά για το BMW i3, αποτελούν νότες κομψότητας. Η έκδοση Aventurine Red metallic συνδυάζεται με πινελιές σε Frozen Grey metallic και το φινίρισμα Storm Bay metallic αντίστοιχα με πινελιές σε Frozen E-Copper. Στις εσωτερικές επιφάνειες της μάσκας BMW χρησιμοποιείται η αντίστοιχη χρωματική πινελιά. Άλλα ειδικά χαρακτηριστικά είναι η κατάργηση της διακοσμητικής λωρίδας και της ονομασίας του μοντέλου στο πορτ-μπαγκάζ και ένα μαύρο ένθετο για τον πίσω προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό των edition οχημάτων, στα στοιχεία εξοπλισμού της έκδοσης Suite – μεταξύ των οποίων ο δερμάτινος συνδυασμός Vernasca Dark Truffle, το δερμάτινο ταμπλό οργάνων, η ξύλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας σε dark matt oak, το δερμάτινο τιμόνι, η γκρι επένδυση οροφής Carum και ο εσωτερικός φωτισμός – προστίθενται ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία. Τα εμπρός προσκέφαλα είναι κεντημένα με τις λέξεις “Unique Forever”, οι επενδύσεις θυρών στη περιοχή των εξωτερικών καθρεπτών φέρουν την επιγραφή “One of 2.000“.

Τα μοντέλα Unique Forever Edition κατασκευάζονται σε περιορισμένο αριθμό 2.000 αντιτύπων στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία. Χρησιμοποιείται μόνον ηλεκτρισμός που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες οι οποίες βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. 350 από τις βιώσιμα παραγόμενες εκδόσεις edition διατίθενται για την Γερμανική αγορά.