ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ BENTLEY ΣΤΗΝ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

Η Bentley Motors επενδύει 3 εκατομμύρια λίρες στην περαιτέρω ανάπτυξη της Προσθετικής Κατασκευής (Additive Manufacturing) στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Crewe της Αγγλίας, όπου κατασκευάζονται όλα τα μοντέλα Bentley.

Η Προσθετική Κατασκευή, ή απλά τρισδιάστατη εκτύπωση, όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται, εφαρμόζεται ήδη στην Bentley. Μόνο την περασμένη χρονιά, περισσότερα από 15.000 εξαρτήματα κατασκευάστηκαν στο Crewe με αυτή τη μέθοδο. Η συγκεκριμένη επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει προηγμένη τεχνολογία για τη δημιουργία ακόμα πιο εξεζητημένων εξαρτημάτων και να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητες εξατομίκευσης στα αυτοκίνητα πελατών.

Η επένδυση αυτού του είδους σε μια τόσο καινοτόμο διαδικασία είναι ένα ακόμη παράδειγμα του οράματος της Bentley να δημιουργήσει ένα μακροπρόθεσμο, βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο και να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου. Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί επιτρέπει 50% εξοικονόμηση κόστους και, λειτουργώντας όλο το εικοσιτετράωρο, η εγκατάσταση είναι σε θέση να παράγει χιλιάδες εξαρτήματα σε περισσότερες από 25 διαφορετικές επιλογές υλικών.

Τα συστήματα Προσθετικής Κατασκευής μετατρέπουν τρισδιάστατα μοντέλα CAD σε τελικά εξαρτήματα ή προϊόντα και αναγνωρίζονται ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες στον κόσμο. Η καινοτόμος ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Bentley έχει ήδη εντοπίσει μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων προς εκτύπωση, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων εργαλείων που χρησιμοποιούνται σε διάφορους κατασκευαστικούς τομείς, όπως ελαφριές πλάκες λείανσης στο εμβληματικό ξυλουργείο της Bentley. Επιπλέον, η τρισδιάστατη εκτύπωση έδωσε τη δυνατότητα για κατασκευή εξειδικευμένου εξοπλισμού ακριβείας για την κατασκευή εξαρτημάτων για το μοντέλο Bentley Blower Continuation. Άλλες εφαρμογές της διαδικασίας έχουν οδηγήσει στη δημιουργία φυσικών εξαρτημάτων για πολλά πρωτότυπα Bentley, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων κινητήρων πλήρους κλίμακας και μοντέλων αεροδυναμικής σήραγγας. Οι προηγμένες τεχνικές έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ανταλλακτικών για τα μοντέλα Bentley που έσπασαν ρεκόρ στο απαιτητικό Pikes Peak Challenge, στο Κολοράντο των Η.Π.Α..
Η επένδυση των 3 εκατομμυρίων λιρών και η περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων τρισδιάστατης εκτύπωσης στη Bentley, αποτελεί μέρος της στρατηγικής Beyond100 της εταιρείας, με στόχο την ηγεσία στην αειφορία ανάμεσα στις μάρκες πολυτελείας και τη βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος.