Η νέα BMW X1 έφτασε στην Ελληνική αγορά

Η BMW X1 εισέρχεται στην τρίτη γενιά της προς τα τέλη του 2022, με μία εντελώς νέα εμφάνιση. Το 2009 ήταν το πρώτο SAV (Sports Activity Vehicle) στην πολυτελή compact κατηγορία και από τότε διατηρεί την πρώτη θέση σε πωλήσεις της κατηγορίας αυτής.

Η νέα έκδοση είναι, για άλλη μια φορά, άμεσα αναγνωρίσιμη ως η BMW X1. Ελαφρώς μεγαλύτερη σε διαστάσεις, παρουσιάζει έναν πιο εκφραστικό χαρακτήρα και μια άκρως επιβλητική εμφάνιση. Το εσωτερικό αποκτά τώρα έναν πιο μοντέρνο και ψηφιακό χαρακτήρα. Οι διάφορες παραλλαγές εξωτερικής σχεδίασης έρχονται να καλύψουν ιδιαίτερες προτιμήσεις, ενώ ο ελκυστικός βασικός εξοπλισμός και οι πολλές επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού δεν αφήνουν καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη.

Η νέα BMW X1 θα προσφέρεται για πρώτη φορά με τρεις τύπους συστημάτων κίνησης: θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τεχνολογία Plug-in Hybrid (PHEV) ή ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία (BEV). Με την έναρξη των πωλήσεων στις αρχές Οκτωβρίου του 2022, τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο κινητήρες πετρελαίου, ενώ οι xDrive23i και xDrive23d θα διαθέτουν τεχνολογία Mild Hybrid 48 Volt. Τον Νοέμβριο, θα ακολουθήσουν τα μοντέλα PHEV και BEV.

Εκτεταμένος Βασικός Εξοπλισμός, Εκδόσεις xLine και M Sport .

Ο βασικός εξοπλισμός στην BMW Χ1 έχει εμπλουτιστεί σημαντικά και περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

▪ Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη).

▪ BMW Live Cockpit Plus με σύστημα πλοήγησης (ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25’’ με δυνατότητα παραμετροποίησης και κεντρική οθόνη ελέγχου αφής 10,7’’.

▪ Κυρτό πάνελ οθονών.

▪ Ψηφιακές υπηρεσίες Connected Professional με ασύρματη σύνδεση για Apple CarPlay – Android Auto, πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο (RTTI), Intelligent Personal Assistant με φωνητικές εντολές, απομακρυσμένες υπηρεσίες μέσω MyBMW App.                             

▪ Σπορ δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

▪ Αυτόματος ηλεκτρονικός κλιματισμός 2 ζωνών.

▪ Active Guard (προειδοποίηση πεζών, εμπρόσθιας σύγκρουσης, εγκατάλειψης λωρίδας)

▪ Parking Assistant με αισθητήρες εμπρός – πίσω και κάμερα με υποβοήθηση οπισθοπορείας.

▪ Προβολείς LED και πίσω φώτα LED.

▪ Επενδύσεις εσωτερικού από ύφασμα.  

▪ Διαιρούμενες και αναδιπλούμενες πλάτες πίσω καθισμάτων σε αναλογία 40/20/40 με ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης (12 μοίρες).

▪ Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών.

▪ Ζάντες ελαφρού κράματος 17″ με αστεροειδείς ακτίνες.

▪ Θερμαινόμενοι καθρέφτες.  

▪ Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος.