Η MG με ιστορία 99 ετών έφτασε στην Ελλάδα!

Η MG είναι μια εμβληματική μάρκα με μακρά ιστορία ενός αιώνα, ενώ είναι επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά, με 118.000 πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023 μετά την επανεισαγωγή της στη συγκεκριμένη αγορά η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο.

Το ZS είναι ένας πραγματικά ασυναγώνιστος συνδυασμός κόστους – συνολικής αξίας, με πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική του κιόλας έκδοση και πληρότητα σε όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούν οι αγοραστές σήμερα. Είναι ένα οικογενειακό SUV, που μόνο του έχει μια γκάμα επιλογών ικανή να προσεγγίσει ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού της Ελλάδας. Με δύο επιλογές βενζινοκινητήρα και δύο αμιγώς ηλεκτρικές, το MG ZS έρχεται με στόχο να εδραιώσει τη μάρκα μεταξύ των πλέον περιζήτητων της ελληνικής αγοράς, κάτι που άλλωστε έχει πετύχει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου εκτιμήθηκαν δεόντως τα προτερήματά του.

Το MG4 είναι το μοντέλο με το οποίο η εταιρεία κάνει τα σημαντικά βήματα για την κατάκτηση της κορυφής στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με τις δύο εκδόσεις αυτονομίας και απόδοσης, το MG4, έχει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα σύγχρονο ηλεκτρικό μοντέλο, με χώρους και αυξημένη αυτονομία για να καλύπτει όλες τις ανάγκες μετακίνησης. Μεταξύ των πολλαπλών διακρίσεων που έχει λάβει έως σήμερα, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της MG έχει και 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, πιστοποιώντας έτσι την άριστη δουλειά που έχει γίνει για τη σχεδίαση, τον προγραμματισμό και τον εξοπλισμό του μοντέλου.

Το MG eHS με δυναμική εμφάνιση και ευρύχωρη καμπίνα, γεμάτη με προηγμένης τεχνολογίας και εξελιγμένα gadgets στη διάθεση των επιβατών του, είναι σχεδιασμένο για την απόλυτη άνεση στα ταξίδια. Με turbo κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων και 162 ίππους ή plug-in υβριδικό με 258 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 52 χιλιομέτρων για να κάνει όλες τις καθημερινές διαδρομές σε συνθήκες μηδενικών ρύπων, το MG eHS είναι σχεδιασμένο να προσφέρει λύσεις σε κάθε τρόπο ζωής και κάθε ανάγκη.

Η MG στην Ελλάδα
Η απόκτηση ενός μοντέλου της MG που είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά, θα συνοδεύεται μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς δεν είναι μόνο η προσιτή τιμή των αυτοκινήτων της MG που θα τα φέρουν στην κορυφή των προτιμήσεων. Τον πρώτο λόγο έχει η καινοτομία και η πρόθεση της MG να προσφέρει πάντα ό,τι καλύτερο υπάρχει σε επίπεδο εφαρμοσμένης τεχνολογίας, για να είναι η εμπειρία της χρήσης κάθε μοντέλου της, μια πραγματικά ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα δώσουν το δυναμικό παρόν στο δρόμο της MG προς την κορυφή. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η “έξυπνη” προϊοντική τοποθέτηση, με κάθε ένα από τα αυτοκίνητα με τα οποία ξεκινά η επανατοποθέτηση της MG στην Ελληνική αγορά, να έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί την πιο έξυπνη πρόταση αγοράς στην κατηγορία του.

Σχετικά με την MG
Η MG είναι μια βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε από τον Cecil Kimber τη δεκαετία του 1920 και η M.G. Car Company Limited, ήταν αρχικά το δημιούργημα του Βρετανού κατασκευαστή που έκανε τη μάρκα διάσημη στα πέρατα του κόσμου. Η MG που έγινε αρχικά πιο γνωστή για τα ανοιχτά διθέσια σπορ αυτοκίνητά της, παρήγαγε επίσης sedan μοντέλα, αλλά και coupe, με κινητήρες χωρητικότητας έως τριών λίτρων και 3,5 λίτρων μόνο στην περίπτωση του MGB GT V8. Τα αυτοκίνητα της MG έχουν τις ρίζες τους σε ένα παράλληλο δίκτυο πωλήσεων sport εκδόσεων των μοντέλων του Morris Garage, από τη δεκαετία 1920. Αν και τα πρώτα αυτοκίνητα που έχουν μείνει στην ιστορία ως “Kimber Specials” έφεραν σήματα της Morris αλλά και της MG. Η αναφορά στο σήμα της MG με το οκτάγωνο πλαίσιο, εμφανίζεται πρώτη φορά σε εφημερίδα της Οξφόρδης το Νοέμβριο του 1923 και την 1η Μαΐου του 1924, το MG Octagon καταχωρήθηκε ως εμπορικό σήμα από την Morris Garages. Πλέον, η μάρκα ανήκει στην κινεζική κρατική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor Corporation Limited που δημιουργήθηκε το 1955. Το 2017, η SAIC παρουσίασε το πρώτο ολοκαίνουργιο πρωτότυπο μοντέλο της MG, αποκαλύπτοντας το E-Motion στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Το Μάιο του 2020, η MG παρουσίασε το πρωτότυπο για ένα μοντέλο- διάδοχο του θρυλικού MG TF, το οποίο αποκαλείται MG Cyberster.

Είχαμε την ευκαιρία -στην επίσημη παρουσίαση της μάρκας στην Αττική- να οδηγήσουμε μερικά από τα νέα της μοντέλα τα οποία και θα σας τα παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες.