Η Ford συμμετέχει στο συνασπισμό First Movers Coalition

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο First Movers Coalition, μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της αγοραστικής δύναμης και των αλυσίδων εφοδιασμού με σκοπό τη δημιουργία πρώιμων αγορών για καινοτόμες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας. Η Ford κατασκευάζει περισσότερα οχήματα στις ΗΠΑ και απασχολεί περισσότερους ωρομίσθιους εργάτες στην Αμερική από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.

«Η Ford έχει ισχυρή παράδοση σε πρωτιές στον τομέα της αυτοκινητιστικής βιωσιμότητας, καθώς είναι η μόνη Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με πλήρη γραμμή παραγωγής που υποστηρίζει αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών οχημάτων στην Καλιφόρνια και η πρώτη που συμμετέχει στο Better Climate Challenge του Υπουργείου Ενέργειας και δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές από τις διαδικασίες παραγωγής της νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Και τώρα, ως μέλος του First Movers Coalition, στοχεύουμε στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της εφοδιαστικής αλυσίδας μας, επενδύοντας σε πράσινο χάλυβα και αλουμίνιο» δήλωσε ο Chris Smith, Chief Government Affairs Officer της Ford. «Αυτή η συμμαχία έχει τη δυνατότητα να οικοδομήσει το μέλλον των μεταφορών με μηδενικές εκπομπές που είναι καλό για τον άνθρωπο και τον πλανήτη αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο.»

Περισσότερες από 50 εταιρείες με συλλογική αξία αγοράς περίπου 8,5 τρις $ σε πέντε ηπείρους απαρτίζουν τώρα τον συνασπισμό για να βοηθήσουν στην εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών μηδενικού άνθρακα. Από την πλευρά της, η Ford δεσμεύεται να αγοράσει χάλυβα και αλουμίνιο σχεδόν μηδενικού άνθρακα σε ποσοστό τουλάχιστον 10% μέχρι το 2030. Η εταιρεία εργάζεται προκειμένου να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλο τον κόσμο σε επίπεδο οχημάτων, λειτουργιών καθώς και στην εφοδιαστική της αλυσίδα, το αργότερο μέχρι το 2050 και να πετύχει ενδιάμεσους στόχους βασισμένους σε επιστημονικά δεδομένα μέχρι το 2035.

«Η μείωση των εκπομπών για την επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας μέχρι το 2050 είναι εφικτή εάν επενδύσουμε στις σωστές τεχνολογίες με σκοπό την εκτεταμένη χρήση τους εντός της επόμενης δεκαετίας» δήλωσε η Sue Slaughter, Director of Supply Chain Sustainability στη Ford. «Με την ένταξη στο First Movers Coalition, η Ford περνάει το μήνυμα στην αγορά ότι θέλουμε να συνεργαστούμε με τους προμηθευτές μας για να πετύχουμε τη βιωσιμότητα σε εμπορικό επίπεδο όσον αφορά τον πράσινο χάλυβα και αλουμίνιο. Η πρόθεση και η σημασία της δέσμευσής μας σήμερα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας οικονομίας μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα.»

Για να είναι ανταγωνιστική και για να επιτύχει τους στόχους της σε μία νέα εποχή ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων, η Ford σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 50 δις δολάρια παγκοσμίως από το 2022 μέχρι το 2026 προκειμένου να αναπτύξει ηλεκτρικά οχήματα και τις μπαταρίες που τα τροφοδοτούν. Οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αναπτύξουν μία αλυσίδα εφοδιασμού που υποστηρίζει τις δεσμεύσεις της Ford για τη βιωσιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ford ήδη ανακυκλώνει μέχρι 9 εκατομμύρια κιλά αλουμινίου κάθε μήνα στις εγκαταστάσεις της στο Dearborn Stamping, στο Kentucky Truck και στο Buffalo Stamping. Η παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου χρειάζεται περίπου μόνο το 5% της ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή νέου, σύμφωνα με την Ένωση Αλουμινίου.

Με επικεφαλής το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο συνασπισμός First Movers Coalition στοχεύει στους κλάδους του αλουμινίου, της αεροπλοΐας, των χημικών, του σκυροδέματος, των μεταφορών, του χάλυβα και των φορτηγών οχημάτων που ευθύνονται για το 30% των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων – ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 50% μέχρι τα μέσα του αιώνα χωρίς να συντελεστή επείγουσα πρόοδος σε καινοτομίες καθαρών τεχνολογιών. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το αλουμίνιο αντιπροσωπεύει το 2% των παγκόσμιων εκπομπών.

Στην 26η Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης-Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), η Ford προσχώρησε στο RouteZero, έναν παγκόσμιο συνασπισμό για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που εργάζεται ώστε τα νέα αυτοκίνητα και van οχήματα να είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων μέχρι το 2040 σε όλο τον κόσμο και το αργότερο μέχρι το 2035 στις κορυφαίες αγορές. Για την Ευρώπη, η εταιρεία ανακοίνωσε φέτος το Μάρτιο ότι στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων για όλα τα οχήματα που θα πουλά στην περιοχή αλλά και ουδετερότητα άνθρακα σε όλο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.