Η Ducati αποκαλύπτει τη νέα Multistrada V4 Pikes Peak

Το τρίτο επεισόδιο της Ducati World Première 2022 αφιερώθηκε από τον κατασκευαστή με έδρα το Borgo Panigale στην online αποκάλυψη της νέας Multistrada V4 Pikes Peak, δηλαδή το μοντέλο που αντιπροσωπεύει καλύτερα, από το ντεμπούτο του στη γκάμα, την πεμπτουσία του σπορ DNA στην οικογένεια των dual μοτοσυκλετών Ducati.

Η νέα Multistrada V4 Pikes Peak απευθύνεται στους παθιασμένους φίλους των δύο τροχών, όχι μόνο ως η πιο σπορ Multistrada που έχει φτιαχτεί ποτέ, αλλά και ως η πιο ισχυρή σε ολόκληρη την κατηγορία crossover.
Η Multistrada V4 Pikes Peak βασίζεται στην εξαιρετική πλατφόρμα Multistrada V4 όπου οι επιδόσεις, η ομαλή λειτουργία και η αξιοπιστία που προσφέρει ο κινητήρας V4 Granturismo, μαζί με το περιορισμένο βάρος, την ευκολία χειρισμού, την άνεση για αναβάτη και επιβάτη, τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τα κορυφαία ηλεκτρονικά, αποτελούν μέρος των ακρογωνιαίων λίθων της γκάμας. Ξεκινώντας από αυτά τα γερά θεμέλια, η νέα V4 Pikes Peak εισάγει σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη ρύθμιση του πλαισίου, την εργονομία, τα ηλεκτρονικά χειριστήρια καθώς και πολλά ειδικά εξαρτήματα, που δίνουν στη μοτοσυκλέτα μια σαφώς πιο σπορ συμπεριφορά σε σύγκριση με τη Multistrada V4, με στόχο να ικανοποιήσει μια μεγάλη γκάμα αναβατών που αναζητούν δυναμικές επιδόσεις στον κόσμο των dual μοτοσυκλετών.

Τα δύο στοιχεία που προσδιορίζουν κυρίως την έκδοση Pikes Peak από αισθητική και λειτουργική άποψη, είναι ο μπροστινός τροχός 17 ιντσών και το μονόμπρατσο ψαλίδι. Η αγωνιστική ψυχή της μοτοσυκλέτας ενισχύεται από τα γραφικά “Pikes Peak”, εμπνευσμένα πιστά τόσο στα χρώματα όσο και στο σχέδιο από αυτή της Desmosedici GP ’21. Ακόμη και τα special καπάκια και στις δύο πλευρές του ρεζερβουάρ συμβάλλουν στην ανάδειξη της βαθιάς σχέσης με τον κόσμο των αγώνων.
Με στόχο να τονίσει περαιτέρω τον σπορ χαρακτήρα, η νέα Multistrada V4 Pikes Peak διαθέτει σειρά από ανθρακονήματα, επιπλέον του τελικού της εξάτμισης Akrapovič. Άλλα διακριτικά αισθητικά στοιχεία είναι οι ανοδιωμένες χρυσές βάσεις στο μπροστινό πιρούνι της Öhlins, η δίχρωμη μαύρη και κόκκινη πίσω σέλα διακοσμημένη με το λογότυπο V4 και το σήμα Ducati Corse, που εμφανίζεται στο «ράμφος».

Το πλαίσιο της νέας Multistrada V4 Pikes Peak έχει αναπτυχθεί γύρω από τον μπροστινό τροχό 17”, που εξασφαλίζει στον αναβάτη μεγάλη ακρίβεια και άμεση απόκριση. Η νέα μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με σπορ ελαστικά δρόμου (120/70 εμπρός, 190/55-17 πίσω) και σφυρήλατες ζάντες Marchesini, 2,7 κιλά ελαφρύτερες από αυτές της Multistrada V4 S, που κάνουν τη μοτοσυκλέτα πιο άμεση και συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους κατά 4 κιλά σε σύγκριση με τη Multistrada V4 S. Επιπλέον, η ανάρτηση Öhlins Smart EC 2.0 εγγυάται εξαιρετική ακρίβεια στη σπορ οδήγηση αφού ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια που χρησιμοποιείται από την Panigale V4 S και τη Streetfighter V4 S, η οποία προσαρμόζει αυτόματα τη ρύθμιση της ανάρτησης σύμφωνα με το στυλ οδήγησης του χρήστη.

Το αλουμινένιο πλαίσιο monocoque επανασχεδιάστηκε με στόχο να επιτευχθεί γωνία κάστερ 25,75° σε σύγκριση με τις 24,5° της Multistrada V4S.
Στη νέα V4 Pikes Peak, η Ducati προσφέρει το κορυφαίο σύστημα πέδησης στην κατηγορία αφού μπροστά διαθέτει δίσκους 330 χιλ. με μονομπλόκ δαγκάνες Brembo Stylema, που προέρχονται απευθείας από την Panigale V4 S.
Η νέα Multistrada V4 Pikes Peak ξεχωρίζει ακόμη και για την κορυφαία εργονομία της, ειδικά σχεδιασμένη για να εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις γωνίες κλίσης. Έχοντας ως βάση τη Multistrada V4, η θέση οδήγησης έχει ανανεωθεί πλήρως: Τα μαρσπιέ για παράδειγμα, είναι ψηλότερα και έχουν μετακινηθεί προς τα πίσω για να αυξηθεί η μέγιστη γωνία κλίσης, ενώ το τιμόνι είναι χαμηλότερο αλλά και στενότερο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ο αναβάτης εισπράττει ακόμη καλύτερη αίσθηση στη σπορ οδήγηση, διατηρώντας παράλληλα ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης.

Η νέα Ducati Multistrada V4 Pikes Peak τροφοδοτείται από τον ισχυρότερο κινητήρα της κατηγορίας, τον υπερσύχρονο V4 Granturismo, που επιτυγχάνει 170 ίππους με μέγιστη ροπή 125 Nm στις 8.750 σ.α.λ. Αυτός ο κινητήρας, ειδικά σχεδιασμένος από την Ducati για την Multistrada V4, είναι εξαιρετικά ελαφρύς – μόνο 66,7 kg – και συμπαγής. Επιπλέον, ο V4 Granturismo αποτελεί σημείο αναφοράς όσον αφορά την αξιοπιστία του αφού διαθέτει διαστήματα συντήρησης ρεκόρ, με ρύθμιση βαλβίδων κάθε 60.000 χλμ..
Ο κινητήρας V4 Granturismo έχει βελτιστοποιηθεί για να τονίσει τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας και διαθέτει αρκετές καινοτομίες. Μεταξύ αυτών το Race Riding Mode το οποίο κάνει τον κόφτη λιγότερο παρεμβατικό, επιτρέποντας το στροφάρισμα στις πολύ υψηλές στροφές κάνοντας έτσι τη σπορ οδήγηση περισσότερο αποτελεσματική και απολαυστική. Το quickshifter επίσης επιτρέπει εξαιρετικά επιθετικά κατεβάσματα, καθώς και την ακόμη πιο άμεση απόκριση του γκαζιού.

Η Multistrada V4 Pikes Peak κληρονομεί το τελευταίας γενιάς και εξελιγμένο ηλεκτρονικό πακέτο της Multistrada V4 S, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ως στάνταρ εξοπλισμό το εμπρός και πίσω ραντάρ το οποίο προσφέρει Adaptive Cruise Control (ACC) και Λειτουργία Ανίχνευσης τυφλού σημείου -Blind Spot Detection (BSD).
Ο πίνακας οργάνων 6,5″ TFT, που διατίθεται επίσης στάνταρ στη Multistrada V4 Pikes Peak, επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει τον χάρτη πλοήγησης χάρη στο προηγμένο σύστημα Ducati Connect, το οποίο επιτρέπει το mirroring του smartphone του αναβάτη, μέσω της εφαρμογής Sygic.
Οι καινοτομίες στα ηλεκτρονικά στοχεύουν στην καλύτερη σπορ οδηγική εμπειρία. Εκτός από την εισαγωγή του Race Riding Mode, το νέο Ducati Wheelie Control στη Multistrada V4 Pikes Peak προσφέρει ακόμα καλύτερη απόκριση και πιο ακριβή έλεγχο σούζας. Το Cornering ABS έχει επίσης διαμορφωθεί ώστε να είναι πολύ ασφαλές και να αποδίδει ακόμα και στις πιο σπορ συνθήκες.
Η Multistrada V4 Pikes Peak θα είναι διαθέσιμη στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών Ducati από τον Φεβρουάριο του 2022. Θα προσφέρεται με εγγύηση για απεριόριστα χιλιόμετρα «4Ever Multistrada», που διατίθεται για όλα τα μοντέλα Multistrada. Ο κατάλογος Ducati Performance διαθέτει μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ για την εξατομίκευση της μοτοσυκλέτας, στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες του κάθε αναβάτη.