Διπλή νίκη για την Hyundai στο Arctic Rally Finland

Οι Ott Tanak και Martin Jarveoja κατέκτησαν την κορυφή του βάθρου στο Arctic Rally Finland με τους Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe για δεύτερη συνεχόμενη φορά θέση στο βάθρο, κατακτώντας την 3η θέση.

Την πρώτη της νίκη στη σεζόν με αποτέλεσμα 1-3 κατέκτησε η Hyundai Motorsport στο Arctic Rally Finland, τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Οι Εσθονοί Ott Tanak και Martin Jarveoja οδήγησαν το ράλι από την αρχή μέχρι το τέλος, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη νίκη τους με τη Hyundai Motorsport και διαφορά 17,5 δευτερολέπτων.

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe κέρδισαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά μια θέση στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση, μια θέση μπροστά από τους Craig Breen και Paul Nagle που εξασφάλισαν ότι και τα τρία i20 Coupe WRC θα ολοκλήρωναν το ράλι στην πρώτη τετράδα.

2021 FIA World Rally Championship Round 02, Arctic Rally Finland 26-28 February 2021 Ott Tanak Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

“Μετά το Μόντε Κάρλο, πίστεψα ότι μία μόνο νίκη θα ήταν αρκετή να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στο επίπεδο που πρέπει να είμαστε” δήλωσε ο Team Principal κ. Andrea Adamo. “Η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά και κατάφερε αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Το να κερδίσεις και το να τερματίσεις πρώτος είναι δύο πολύ διαφορετικά concepts. Σήμερα, κερδίσαμε”.

2021 FIA World Rally Championship Round 02, Rallye Arctic Rally Finland 26-28 February 2021 Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Οι Ott Tanak και Martin Jarveoja πήραν το προβάδισμα στο εναρκτήριο stage (Sarriojärvi) του ράλι και διατήρησαν τον έλεγχο έως τον τερματισμό. Κατέκτησαν νίκες σε συνθήκες ημέρας και νύχτας, πραγματοποιώντας αριστοτεχνικούς χειρισμούς σε υψηλές ταχύτητες και χειμερινές συνθήκες.
“Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική και μας επιτρέπει να πάρουμε σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα» δήλωσε ο Ott Tanak. «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά τα καταφέραμε. Πίεσα πολύ τους μηχανικούς αλλά η σκληρή δουλειά τους απέδωσε πραγματικά. Ήταν ένα καταπληκτικό μέρος για ένα ράλι. Είναι κάτι παραπάνω από μια αξιόλογη προσθήκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

2021 FIA World Rally Championship Round 02, Arctic Rally Finland 26-28 February 2021 Ott Tanak Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα προόδου στη συνεργασία τους με τη νίκη τους στη stage Siikakäma. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την τρίτη θέση μας, αν και η δεύτερη θέση ήταν πολύ κοντά” δήλωσε ο Thierry. “Το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά υπέροχο ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες. Ένιωσα άνετα. Βρήκαμε έναν καλό ρυθμό”.

2021 FIA World Rally Championship Round 02, Arctic Rally Finland 26-28 February 2021 Craig Breen Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Για τους Craig Breen και Paul Nagle, η δεύτερη θέση στην Power Stage έδειξε σημαντικά βήματα προόδου μετά από ένα πολύ δύσκολο αγώνα. “Σίγουρα μου δίνει κίνητρο” δήλωσε ο Craig. «Αναλύσαμε πολύ στην ομάδα το πού έχανα χρόνο σε σύγκριση με τους άλλους. Χάρη στους μηχανικούς, καταφέραμε να εντοπίσουμε τα σημεία. Ήταν ωραίο που κατάφερα να κερδίσω μερικούς πόντους για την ομάδα μας και να ολοκληρώσω τον αγώνα”.

2021 FIA World Rally Championship Round 02, Arctic Rally Finland 26-28 February 2021 Thierry Neuville Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ο επόμενος αγώνας WRC και τρίτος γύρος της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στην Κροατία στα τέλη Απριλίου, μια ακόμη νέα προσθήκη στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος.

Συνολική Κατάταξη