Αποκάλυψη για τη νέα Alfa Romeo Racing ORLEN C41 για τη Formula 1 του 2021

Με σκηνικό το εντυπωσιακό Grand Theatre στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, η Alfa Romeo Racing ORLEN παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, με την εκδήλωση να παρακολουθούν οι δημοσιογράφοι και οι φίλοι της μάρκας διαδικτυακά λόγω των μέτρων για την πανδημία του Covid. Οι οδηγοί της ομάδας, Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, καθώς και ο αναπληρωματικός οδηγός, Robert Kubica, μπήκαν στη σκηνή μαζί με την C41, η οποία φέρει νέους εντυπωσιακούς χρωματισμούς.

Το μονοθέσιο που σχεδιάστηκε κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού Διευθυντή, κ. Jan Monchaux, αποτελεί εξέλιξη της C39 με την οποία αγωνίστηκε η ομάδα το 2020, ενώ οι νέοι χρωματισμοί δημιουργήθηκαν από το Centro Stile της Alfa Romeo. Λόγω των περιορισμών από τους κανονισμούς, το νέο μονοθέσιο φέρει αρκετά κοινά στοιχεία σε σχέση με τον προκάτοχο του, ξεχωρίζοντας εκτός από τους χρωματισμούς και από το νέο ρύγχος, στο οποίο η ομάδα επέλεξε να εστιάσει τα “development tokens” που έχει στη διάθεση της. Κάτω από το κάλυμμα, ένα νέος κινητήρας της Ferrari ανυπομονεί να βρυχηθεί, κάτι που θα συμβεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όταν η ομάδα θα ξεκινήσει την πορεία για τη φετινή χρονιά με το shakedown της C41 στη Βαρκελώνη την προσεχή Παρασκευή.

Τα λογότυπα της Alfa Romeo συνοδεύονται από το Quadrifoglio, το τετράφυλλο τριφύλλι που παραδοσιακά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αγωνιστικές προσπάθειες της μάρκας, αλλά και το λογότυπο της Autodelta, της θρυλικής αγωνιστικής ομάδας της Alfa Romeo. Σε συνδυασμό με τους νέους χρωματισμούς, η C41 θα είναι μια από τις πλέον ξεχωριστές παρουσίες στη νέα σαιζόν, με τα λογότυπα να συνθέτουν ένα σύνολο που συνδυάζει ιδανικά το κλασσικό σχέδιο και το πάθος που χαρακτηρίζουν την Alfa Romeo.

Η Alfa Romeo και η Sauber Motorsport συνεχίζουν μαζί και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021, επεκτείνοντας μια πορεία που ξεκίνησε το 2018, όταν η Alfa Romeo  συμμετείχε στην ομάδα ως ονομαστικός χορηγός. Στα μέχρι τώρα τρία χρόνια συνεργασίας, η Ομάδα πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα, ενώ πιστή στο διαχρονικά αγωνιστικό της πνεύμα, η Alfa Romeo θα παλέψει για ακόμα μια φορά στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η συνεργασία της Alfa Romeo με το Sauber Group επεκτείνεται και πέρα από τους αγώνες. Οι συνέργειες σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο, επιτρέπουν η γνώση της Sauber Enginnering να περνά και στα αυτοκίνητα παραγωγής της Alfa Romeo. Συγκεκριμένα οι Giulia GTA και GTAm έχουν εκμεταλλευτεί αυτή τη σχέση, με στοιχεία όπως η αεροδυναμική απόδοση, αλλά και την παραγωγή των περισσοτέρων τμημάτων από ανθρακονήματα –κυρίως αυτών που επηρεάζουν την αεροδυναμική- να κατασκευάζονται από την Sauber AG Engineering.

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής της Alfa Romeo Racing ORLEN και CEO της Sauber Motorsport AG

«Η παρουσίαση ενός νέου μονοθεσίου αποτελεί πάντα μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή, αφού μπροστά μας έχουμε το αποτέλεσμα μηνών εντατικής προσπάθειας και το ξεκίνημα μια νέας περιπέτειας. Πιστεύω ότι η φιλοσοφία στην οποία η ομάδα βασίζεται παραμένει η ίδια. Θα πρέπει να κάνουμε ακόμα καλύτερη δουλειά αύριο, από αυτή που κάνουμε σήμερα. Πέρυσι τερματίσαμε στην 8η θέση, έτσι φέτος θα πρέπει να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα. Κάθε ομάδα έχει υψηλές προσδοκίες αυτή τη στιγμήΌλοι περιμένουν να έχουν κάνει καλή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να βρεθούν σε καλή θέση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Σύντομα όλοι θα εμφανίσουμε τα «χαρτιά» μας

Jan Monchaux, Τεχνικός Διευθυντής Alfa Romeo Racing ORLEN

«Η C41 είναι το αποτέλεσμα μια ιδιαίτερης κατάστασης στην Formula 1, όπου οι κανονισμοί δεν μας επέτρεψαν να εξελίξουμε ένα εντελώς νέο μονοθέσιο για τη φετινή χρονιά. Για αυτό το λόγο το μονοθέσιο του 2021 μοιράζεται αρκετά κοινά μέρη με την C39, με εξαίρεση αυτών που οι κανονισμοί μας ανάγκασαν να αλλάξουμε, όπως το πάτωμα και το ρύγχος, στο οποίο επενδύσαμε τα δύο development tokens που είχαμε στη διάθεση μας. Αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα το μονοθέσιο όταν πάμε στις δοκιμές, οι οποίες θα είναι κρίσιμης σημασίας ώστε να δούμε ότι οι προσδοκίες μας επαληθεύονται, αλλά και για να «γνωρίσουμε» τα νέα ελαστικά. Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σαιζόν και ανυπομονούμε να δούμε το μονοθέσιο μας στην πίστα.»