Αποχωρεί η Petronas από χορηγός της Yamaha SRT στο MotoGP

Η επίσημη ανακοίνωση σήμερα νωρίς το πρωί, της αποχώρησης του κολοσσού του πετρελαίου της Μαλαισίας Petronas από την ομάδα της Μαλαισίας Sepang International Circuit, είναι μια σοκαριστική είδηση, τόσο για την ομάδα και τους οδηγούς της, όσο και για όλο το MotoGP που βλέπει να χάνεται ένας μεγάλος χορηγός, ο οποίος μάλιστα πριν δύο χρόνια είχε δηλώσει ότι το MotoGP είναι πιο ελκυστικό από την Formula 1!

H Petronas ήταν χορηγός ονομασίας της ομάδας από το 2018 στις κατηγορίες Moto 3 & Moto 2 και από το 2019 και στη μεγάλη κατηγορία MotoGP. 

Πέρα από τις εκατέρωθεν ευχαριστίες και ευχές για καλή συνέχεια, ενώ η Petronas παραδέχεται ότι η ομάδα αποτέλεσε ένα καλό κίνητρο για να δείξει το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρίας ότι είναι ικανό να παράγει υψηλών απαιτήσεων λιπαντικά, φαίνεται ότι οι τελευταίες εξελίξεις με τα όχι καλά αποτελέσματα φέτος και με δεδομένο ότι η ομάδα ουσιαστικά είναι χωρίς οδηγούς στη μεγάλη κατηγορίας για το 2022, οδήγησαν τους ανθρώπους της Petronas στην απόφαση αυτή. Σίγουρα το ότι την επόμενη χρονιά έρχεται στο MotoGP μια ακόμη μεγάλη εταιρία του χώρου των πετρελαιοειδών, η Aramco, έκανε τους Μαλαισιανούς να πάρουν αυτήν την απόφαση, αφού θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν μια τέτοια εταιρία με τουλάχιστον ένα υψηλό επίπεδο ομάδας αναβατών.

Ο Razlan Razzali, ο επικεφαλής της ομάδας SIC, μας έδωσε την είδηση από χθες το βράδυ και μας εκμυστηρεύτηκε ότι ήδη έχει βρεθεί νέος μεγάλος χορηγός και ότι η ομάδα θα κάνει τη σχετική ανακοίνωση της συνέχισης της πορείας της στο Πρωτάθλημα, σε δύο εβδομάδες στο Σίλβερστοουν. Η ομάδα ακόμη δεν έχει οριστικοποιήσει τη συμφωνία με την Yamaha για το θέμα των μοτοσυκλετών και τις λεπτομέρειες, αφού η Ιαπωνική εταιρία ασχολείται με το θέμα Vinales τις τελευταίες ημέρες.

Δημήτρης Διατσίδης

Ο Δημήτρης Διατσίδης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και από το 1983 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά και στην τηλεόραση. Παράλληλα ασχολήθηκε με τους Αγώνες Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας, Καρτ και Αυτοκινήτου και από το 2004 έως και σήμερα παρουσιάζει το τηλεοπτικό πρόγραμμα του MotoGP στην Ελληνική τηλεόραση και παράλληλα οδηγεί σε όλες τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έχει εργαστεί στα περιοδικά, AUTO MOTO, 4τροχοί, 2τροχοί, Ταξιδεύοντας, Motosport, Playboy, MEN, Car & Driver και από το 2007 είναι εκδότης και διευθυντής του MOTOGP WORLD. Στην τηλεόραση ξεκίνησε από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Από τη θέση του Οδηγού” και συνεργάστηκε με την ΕΡΤ1, ΕΤ3, ΣΚΑΪ, COSMOTE TV.