Βραβείο «Χρυσό Τιμόνι 2021» στο Audi e-tron GT για το πιο όμορφο αυτοκίνητο της χρονιάς

Το ολοκαίνουργιο Audi e-tron GT, η νέα ναυαρχίδα της μάρκας, είναι το πιο όμορφο αυτοκίνητο της χρονιάς! Αυτή ήταν η ετυμηγορία των αναγνωστών του περιοδικού αυτοκινήτου Auto Bild, τόσο της γερμανικής όσο και των άλλων εκδόσεών του σε όλη την Ευρώπη και της μεγάλης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag.

Εκατομμύρια αναγνωστών, με την ψήφο τους επέλεξαν το νέο σπορ ηλεκτρικό supercar της Audi για το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι 2021» (Goldenes Lenkrad), επιβραβεύοντας το έργο των σχεδιαστών της μάρκας.
Το συγκεκριμένο βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μοναδικοί κριτές είναι οι ίδιοι οι αναγνώστες των συγκεκριμένων Μέσων. Επέλεξαν το μοντέλο που θεώρησαν το πιο όμορφο, το πιο συναρπαστικό σχεδιαστικά, από όσα κυκλοφόρησαν μέσα στο 2021. Το Audi e-tron GT ξεχώρισε ανάμεσα σε 70 συνολικά νέα μοντέλα.

Η τελετή απονομής των βραβείων Χρυσό Τιμόνι 2021 έγινε στο Βερολίνο, στην έδρα του ιστορικού εκδοτικού οίκου Axel-Springer, που εκδίδει τα Auto Bild και Bild am Sonntag. Το βραβείο παρέλαβε ο Markus Duesmann, CEO της AUDI AG, ο οποίος δήλωσε: «Σχεδιαστικά, το e-tron GT εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία της Audi, ως μάρκας που έχει το design στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Με την εντυπωσιακή του απόδοση, προσφέρει την πιο συναρπαστική πλευρά της ηλεκτροκίνησης και ταυτόχρονα την προσέγγιση της Audi στην αειφορία. Το e-tron GT είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο μοντέλο μας.»
Ο θεσμός των βραβείων Χρυσό Τιμόνι γιορτάζει το 2021 την επέτειο 45 χρόνων του – απονεμήθηκαν για πρώτη φορά το 1976. Το Χρυσό Τιμόνι 2021 για το Audi e-tron GT προστέθηκε στην ήδη μεγάλη συλλογή βραβείων που έχει κατακτήσει το νέο μοντέλο. Ανάμεσά τους, το βραβείο «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022» στην κατηγορία μοντέλων πολυτελείας και το βραβείο “Autonis 2021”, για την καλύτερη σχεδιαστική καινοτομία στην premium κατηγορία, από το έγκριτο γερμανικό περιοδικό auto motor und sport.
Το e-tron GT θεωρείται πρωτοπόρο και ιδιαίτερα σημαντικό για το ηλεκτρικό μέλλον της Audi, καθώς από το 2026, η εταιρεία θα λανσάρει αποκλειστικά νέα μοντέλα με ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα. Οι προηγμένες τεχνολογίες του μοντέλου, που του εξασφαλίζουν άφθονη ισχύ, σπορ επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία και εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, σταδιακά θα εφαρμοστούν σε νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η Audi τα επόμενα χρόνια.