VOGE DS525X Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Η Voge πήρε το λίαν επιτυχημένο 500DS/DSX και το εξέλιξε σε βαθμό που παρουσιάζοντας το νέο DS525X κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ακόμα περισσότερων οπαδών της κατηγορίας. Στην ουσία, έκανε αυτό που λέμε “του άλλαξε τα φώτα”, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Νέα εμφάνιση με επιθετική σχεδίαση, νέο ελαφρύτερο και ισχυρότερο πλαίσιο, νέος κινητήρας, νέα ηλεκτρονικά βοηθήματα, Full Led φωτιστικά σώματα και πλούσιος επιπρόσθετος στάνταρ εξοπλισμός για ένα μοντέλο που αναμένεται να γίνει άμεσα best seller στα μεσαία Adventure και όχι μόνο.

Nέος κινητήρας
Παραμένει δικύλινδρος εν σειρά με τετραβάλβιδες κεφαλές και 2 ΕΕΚ, πλην όμως έχει αλλάξει τόσο η διάμετρος όσο και η διαδρομή των εμβόλων, κάτι που σημαίνει και νέο στρόφαλο. Η συνολική χωρητικότητα έχει αυξηθεί κατά 23cc, η ιπποδύναμη παραμένει στα πλαίσια των διπλωμάτων Α2 (48Hp), με τη ροπή που παρέχεται να έχει σκαρφαλώσει στα 50,5Nm (από 44,5) και να αποδίδεται σε χαμηλότερες στροφές. Αυτό μεταφράζεται σε πολύ καλύτερη απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, με καλύτερη απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού και σημαντικά μειωμένη εμφάνιση κραδασμών σε όλο το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα. Στην όλη βελτιωμένη λειτουργία συμβάλλουν οι επεμβάσεις που έχει κάνει το εργοστάσιο στον ηλεκτρονικό ψεκασμό, στο φίλτρο αέρα και στο σύστημα εξαγωγής, όπου μια νέα εξάτμιση με ψηλά τοποθετημένο ανοξείδωτο τελικό φροντίζει στην όλη βελτίωση της απόδοσης και της εμφάνισης.

Νέο ελαφρύτερο πλαίσιο
Τελείως νέο και το πλαίσιο από ατσάλι τύπου QST 500, με σχεδίαση και κατασκευή που προσφέρει σημαντικά αυξημένη ακαμψία παράλληλα με μείωση του βάρους κατά 4,5 ολόκληρα κιλά. Δύο παράγοντες με γνώμονα τη βελτίωση τόσο της οδικής συμπεριφοράς όσο και της οδηγικής απόλαυσης. To επίσης νέο υποπλαίσιο είναι προσθαφαιρούμενο, δείχνοντας τη σημασία στη λεπτομέρεια που έχει δώσει ο κατασκευαστής στη μοτοσυκλέτα.

Συμπλέκτης assist & sleeper
Μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα μοντέλα 500DS/DSX είναι η προσθήκη ενός τελείως νέου υποβοηθούμενου συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Ο αναβάτης πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί τη μανέτα του συμπλέκτη με πολύ μεγαλύτερη ευκολία, καθόσον η δύναμη που απαιτείται έχει μειωθεί κατά 25%, αλλά και να κατεβάζει απανωτά ταχύτητες χωρίς να κινδυνεύει από μπλοκαρίσματα του πίσω τροχού. Παράλληλα συγχρονίζει τις στροφές του κινητήρα με την ισχύ που περνάει στον κινητήριο τροχό, δίνοντας κορυφαία αίσθηση και σιγουριά στον οδηγό.

Οδηγικά προγράμματα
Η μοτοσυκλέτα δίνει πλέον τη δυνατότητα στον αναβάτη να επιλέγει ανάμεσα σε δύο διαφορετικά riding modes, ονόματι Ε-Mode και S-Mode. Το πρώτο είναι το λεγόμενο “Eco” για οδήγηση με έμφαση στη ροπή και την οικονομία, ενώ το δεύτερο είναι το αντίστοιχο “Sport” για όσους θέλουν βελτιωμένες επιδόσεις και αρέσκονται στην επιθετική οδήγηση.

Traction Control & ΑΒS με δυνατότητα απενεργοποίησης
To σύστημα ελέγχου πρόσφυσης είναι μια νέα και άκρως καλοδεχούμενη προσθήκη, σε συνεργασία με το εξελιγμένο δικάναλο Bosch ABS αυξάνουν στο μάξιμουμ την ασφάλεια του συνόλου. Η δυνατότητα απενεργοποίησής τους είναι αυτή που θα εκτιμηθεί δεόντως από αναβάτες που θέλουν να κινηθούν γρήγορα σε χωμάτινες επιφάνειες, εκμεταλλευόμενοι τις αυξημένες διαδρομές της ρυθμιζόμενης ανάρτησης Kayaba και τους ακτινωτούς τροχούς με τα tubeless ελαστικά διπλής χρήσης της Metzeler.

Βελτιωμένη εργονομία
Η θέση οδήγησης επανασχεδιάστηκε για οδηγό και συνεπιβάτη, με τη νέα σέλα να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στην πολύωρη οδήγηση και συνδυαστικά με το νέο ρεζερβουάρ να τοποθετεί τα πόδια του αναβάτη σε πιο φυσική και αεροδυναμικά προστατευμένη θέση. Στην προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, χούφτες τιμονιού και μια νέα ρυθμιζόμενη άνευ εργαλείων ζελατίνα φέρινγκ θα καλύψουν οδηγό και συνεπιβάτη ακόμα καλύτερα, στόχος είναι η ξεκούραστη οδήγηση σε κάθε συνθήκη, είτε αυτή είναι αστική, είτε ταξιδιωτική, είτε εκτός δρόμου. Τέλος, μια νέα ενισχυμένη ανοξείδωτη σχάρα αποσκευών με ενσωματωμένες λαβές συνεπιβάτη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει όλα τα απαραίτητα στις μεγάλες διαδρομές.

Νέο δοχείο καυσίμου, νέα αντλία βενζίνης
Το ρεζερβούαρ άλλαξε σχήμα με στόχο την καλύτερη εργονομία. Παράλληλα, μια νέα αντλία βενζίνης είναι αυτή που υπόσχεται καλύτερη διαχείριση καυσίμου και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου στη λειτουργία της.

Νέα οθόνη 7” με λειτουργία GPS
H νέα έγχρωμη οθόνη οργάνων προσφέρει ευκολότερη ανάγνωση κάτω από κάθε συνθήκη και ακόμα περισσότερη πληροφόρηση στον αναβάτη, με ενδείξεις που περιλαμβάνουν από την κατάσταση του ABS και του Traction Control μέχρι τις πιέσεις των ελαστικών. Μέσω τεχνολογίας bluetooth συνδέεται με το κινητό του αναβάτη προσφέροντας έως και πλοήγηση turn by turn! Εκατέρωθεν αυτής φιλοξενούνται δύο παροχές ρεύματος, μια παραδοσιακή πρίζα 12V και μια θύρα USB!

Full Led
Όλα τα φωτιστικά σώματα της μοτοσυκλέτας είναι τεχνολογίας Full Led, με το νέο DS525X να διαθέτει επιπρόσθετα στον στάνταρ εξοπλισμό του δύο προβολείς τύπου projector Led, τοποθετημένους εκατέρωθεν του ρύγχους. Με τον τρόπο αυτό η ορατότητα στις δύσκολες συνθήκες (ομίχλη, βροχή, σκόνη) αυξάνεται σημαντικά.

Νέο μοχλικό, ρυθμίσεις στο πιρούνι
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CAE (Computer Αided Εngineering) το εργοστάσιο επανασχεδίασε το σύστημα του μοχλικού στο μονό αμορτισέρ, με ευεργετικό αποτέλεσμα στην όλη λειτουργία της πίσω ανάρτησης. Αυξημένη σταθερότητα, μεγαλύτερη ακαμψία και καλύτερη πληροφόρηση είναι στοιχεία που βελτιώνουν οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, ειδικά στην οδήγηση στο όριο. Το 525 έχει δεχθεί και μια σημαντική αναβάθμιση στην εμπρός ανάρτηση, όπου το USD πιρούνι των 41mm διαθέτει πλέον και δυνατότητα ρύθμισης.

TAYTOTHTA/ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ DS525X

Νέος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας 494cc με 4βάλβιδες κεφαλές και 2 ΕΕΚ
Ισχύς 47Ηp, ροπή 50,5Νm
Δύο προγράμματα οδήγησης (Standard / Sport)
Nέο και ελαφρύτερο κατά 4,5Kg ατσάλινο πλαίσιο
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Υποβοηθούμενος συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης
Traction control που μπορεί να απενεργοποιηθεί
Δικάναλο Bosch ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης στον κινητήριο τροχό
Αλουμινένιο ψαλίδι
Ρυθμιζόμενη άνευ εργαλείων ζελατίνα φέρινγκ (+/-60mm)
Αφαιρούμενο υποπλαίσιο
Ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι Kayaba 41mm
Μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ Kayaba με προοδευτικό μοχλικό σύστημα
Διαδρομές ανάρτησης 145mm μπροστά και 155mm πίσω
Τρία δισκόφρενα Nissin, δύο των 300mm μπροστά και ένα των 220mm πίσω
Ακτινωτές ζάντες ελαφρού κράματος 19” μπροστά και 17” πίσω
Tubeless ελαστικά Metzeler Tourance (110/80 μπροστά και 150/70 πίσω)
Έγχρωμη οθόνη 7” με πλήρη πληροφόρηση και πλοήγηση turn by turn
Φωτισμός Full Led
Δύο προβολείς τύπου Projector Led
Δύο παροχές ρεύματος (12V και USB)
Ανοξείδωτη εξάτμιση
Τελικό εξάτμισης τοποθετημένο ψηλά
Ρυθμιζόμενες μανέτες
Διαιρούμενη σέλα δύο επιπέδων
Χούφτες τιμονιού
Προστατευτικά κάγκελλα και “μανιτάρια”
Ανοξείδωτη σχάρα “heavy duty” με ενσωματωμένες χειρολαβές συνεπιβάτη
Ρεζερβουάρ καυσίμου 17Lt
Βάρος 192kg
Ύψος σέλας 815mm
Μεταξόνιο 1450mm
Αλουμινένιο σετ τριών βαλιτσών είναι διαθέσιμο σαν αξεσουάρ

Τιμή και διάθεση
Η διάθεση του DS525X στη χώρα μας μόλις ξεκίνησε, με την τιμή γνωριμίας στα 5.995€ να αποτελεί πραγματική πρόκληση. Διατίθεται σε δύο μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς (Grey, Blue) και καλύπτεται από εγγύηση δύο ετών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του μοντέλου
https://voge.gr/bike/ds525x-1/