Το PEUGEOT 208 RALLY, αποτελεί μια διεθνή αγωνιστική και εμπορική επιτυχία

Η Peugeot Sport γιορτάζει την πώληση του 802ου PEUGEOT 208 RALLY, της κατηγορίας R2 και RALLY4! Αυτό το μοντέλο είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις της μάρκας και σημείο αναφοράς στα αγωνιστικά αυτοκίνητα ράλι με κίνηση στους δύο τροχούς. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτή τη διεθνή και μοναδική επιτυχία.
Το PEUGEOT 208 R2 είναι η πρώτη αγωνιστική έκδοση του μοντέλου PEUGEOT 208 «RALLY», που κυκλοφόρησε το 2012. Αυτό το αυτοκίνητο είναι μία οικονομική πρόταση στην κατηγορία αγώνων με σύστημα κίνησης στους δύο τροχούς που επιτρέπει στους πελάτες να ανταγωνιστούν σε αγώνες ράλι με υψηλό επίπεδο επιδόσεων. Το μοντέλο βρήκε γρήγορα τη θέση του στην αγορά καθώς η PEUGEOT αποτελεί σημείο αναφοράς στα ράλι εδώ και δεκαετίες. Το 208 R2, όπως και το 208 Rally4, ο διάδοχός του δηλαδή, βασίζονται στο μοντέλο παραγωγής του 208 και είναι το αγωνιστικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της Peugeot Sport!


Το 208 Rally4 λανσαρίστηκε το 2018 και βασίζεται στο τελευταίο μοντέλο παραγωγής του PEUGEOT 208 που ενσωματώνει την αισθητική του εξωτερική εμφάνιση. Το 208 Rally4 παίρνει μέρος σε πρωταθλήματα ράλι σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τον Mayeul Tyl, Διευθυντή του Peugeot Sport Racing Shop, η επιτυχία αυτού του αυτοκινήτου οφείλεται στην καρδιά του DNA της μάρκας: επιδόσεις, αξιοπιστία και ευκολία χειρισμού. Είναι ένα αυτοκίνητο με χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο και άρα, μειωμένο συνολικό κόστος που είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας για τους οδηγούς και τις αγωνιστικές ομάδες. Το PEUGEOT 208 Rally4 διατήρησε τις ιδιότητες του εξαιρετικού πλαισίου του R2 και έκανε βήματα για την περεταίρω απόδοση και την αξιοπιστία του κινητήρα του. Ξεκινώντας από λευκή σελίδα κατά την έναρξη του project Rally4, οι ομάδες εργασίας της Peugeot Sport χρησιμοποίησαν τις ιδιότητες του κινητήρα «δρόμου» EB2. Το PEUGEOT 208 Rally4 είναι ένα αυτοκίνητο που οδηγείται εύκολα, και που απαιτεί ελάχιστη δουλειά για να βρεθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώσουν» τις ζητούμενες επιδόσεις. Αυτό το μοντέλο ικανοποιεί όλους τους πελάτες, από τους οδηγούς, τους επενδυτές μέχρι τους μηχανικούς που θα συντηρούν το αυτοκίνητο.


Το PEUGEOT 208 Rally4 κατέχει πλέον περισσότερο από το 75% του μεριδίου αγοράς σε όλο τον κόσμο και για τον François Wales, Διευθυντή της Peugeot Sport, αυτό το μοντέλο και η επιτυχία του είναι ένας καλός φορέας προώθησης της μάρκας PEUGEOT και του μοντέλου παραγωγής 208 συγκεκριμένα. Στη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, το PEUGEOT 208 Rally4 είναι ένα καλό εργαλείο μάρκετινγκ με ισχυρό αντίκτυπο στην αύξηση της προβολής της μάρκας χάρη σε προωθητικές ενέργειες, εκδηλώσεις, εκθέσεις και φυσικά τα διεθνή πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχει το αυτοκίνητο. Για να ανταποκριθεί στη διεθνή επιτυχία του 208 Rally4 στην Αργεντινή, η PEUGEOT άνοιξε μια μονάδα εφοδιασμού, αυξάνοντας την παραγωγή σε αυτές τις αγορές και δίνοντας στους πελάτες της Λατινικής Αμερικής τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο στην περιοχή τους και έτσι να στηρίξουν την τοπική βιομηχανία. Χάρη δε στην αισθητική εμφάνιση του αυτοκινήτου, που είναι πραγματικά πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής, οι πελάτες μπορούν εύκολα να ταυτιστούν με αυτό.


Η συμμετοχή σε αγώνες με κίνηση στους δύο τροχούς, στο τιμόνι του 208 Rally4, επιτρέπει στους νέους οδηγούς να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα όπου μπορούν να μάθουν πολλά χάρη σε ένα αυτοκίνητο με επιδόσεις και παγκόσμια φήμη. Χάρη σε αυτό το αυτοκίνητο, αρκετοί οδηγοί μπόρεσαν να φτάσουν στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο και τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων ταλέντων.
Χάρη στην παγκόσμια επιτυχία του PEUGEOT 208 R2 και στη συνέχεια του Rally4 καθώς και στην αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του, η Peugeot Sport είναι περισσότερο από ποτέ μια αναφορά στους αγώνες με δικίνητα αυτοκίνητα στον κόσμο.
Μπορείτε να βρείτε το PEUGEOT 208 Rally4 σε όλο τον κόσμο, σε πρωταθλήματα όπως το PEUGEOT 208 RALLY Cup ή το Stellantis Motorsport Rally Cup.

Όμως το PEUGEOT 208 R2/Rally4, έχει σημαντική παρουσία και στο ελληνικό πρωτάθλημα ράλι. Ήδη στους πρώτους αγώνες της σεζόν τρία τέτοια αυτοκίνητα συμμετέχουν με επιτυχία κερδίζοντας νίκες αλλά και τις εντυπώσεις με την αξιοπιστία τους και τις επιδόσεις που σημειώνουν.
Μάλιστα, το μοντέλο αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία Rally4 στο επερχόμενο Ράλλυ Ακρόπολις, τον δέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).