Το MINI John Cooper Works στην έκδοση 1to6 Edition

Με 231 ίππους και συμπυκνωμένη αγωνιστική τεχνογνωσία, το MINI John Cooper Works συμβολίζει τη μέγιστη οδηγική απόλαυση με μια αυθεντική αίσθηση μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τώρα, σε περιορισμένο αριθμό 999 αντιτύπων, το MINI John Cooper Works 1to6 Edition φέρνει στο δρόμο το καθαρόαιμο μοντέλο υψηλών επιδόσεων με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα υψηλών επιδόσεων μοντέλα MINI John Cooper Works ήταν ανέκαθεν οι κορυφαίοι ‘αθλητές’ της μάρκας μεγιστοποιώντας την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart. Το MINI John Cooper Works 1to6 Edition (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 — 6,8 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 162 — 156 g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP), που θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό 999 αντιτύπων σε όλο τον κόσμο, τονίζει τον ισχυρό σπορ χαρακτήρα του συστήματος μετάδοσης κίνησης με ιδιαίτερα αυθεντικό τρόπο.

«Τα μοντέλα MINI John Cooper Works έχουν τις ρίζες τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με το MINI John Cooper Works 1to6 Edition, γιορτάζουμε τη θρυλική ιστορία της MINI στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και μεγιστοποιούμε την κλασική για τη μάρκα οδηγική εμπειρία», δηλώνει η Stefanie Wurst, Επικεφαλής της MINI.

Το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων καθιστά το MINI John Cooper Works ένα ιδιαίτερο μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Μαζί με τα στάνταρ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι, το μηχανικό χειροκίνητο κιβώτιο υπογραμμίζει τη δυναμική απόκριση του συστήματος κίνησης αντιπροσωπεύοντας τη συναρπαστική αγωνιστική αίσθηση του MINI John Cooper Works. Η αφιλτράριστη και αυθεντική εμπειρία οδήγησης με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενέπνευσε και το όνομα της έκδοσης 1to6 Edition.

Limited edition με καθαρόαιμες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.                               

Ακόμη και με την εξωτερική του εμφάνιση, το MINI John Cooper Works 1to6 Edition υποδηλώνει το μοναδικό στυλ και τις εξαιρετικές επιδόσεις του. Στην εμπρός όψη κυριαρχεί η μάσκα με τις δοκιμασμένες μεγάλες εισαγωγές αέρα που συμβάλλουν στον βέλτιστο έλεγχο της θερμοκρασίας του κινητήρα και των φρένων και ένα περιβάλλον σε Piano Black. Σε συνδυασμό με το κομψό Midnight Black χρώμα του αμαξώματος, οι κομψές μαύρες σχεδιαστικές λεπτομέρειες χαρίζουν στο όχημα μια ατίθαση εμφάνιση. Τα γνώριμα πλαϊνά διακοσμητικά της μάρκας καθώς και το αντίστοιχο της μεσαίας γραμμής του αμαξώματος είναι επίσης σχεδιασμένα σε Piano Black.

Από το καπό μέχρι την αεροδυναμική πίσω αεροτομή και τον πίσω προφυλακτήρα, η ειδική κεντρική λωρίδα με τα αποκλειστικά για την έκδοση γραφικά υπογραμμίζει την ιστορία της MINI στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το MINI John Cooper Works 1to6 Edition ενσαρκώνει την ακατάπαυστη επιθυμία του οχήματος για ελευθερία – στην πίστα ή στην καθημερινή ζωή.

Εξωτερικά, το λογότυπο της έκδοσης σε ασημί, λευκό και κόκκινο χρώμα σηματοδοτεί τον χαρακτήρα της περιορισμένης έκδοσης σε συνδυασμό με αντίστοιχα σήματα στην κολόνα C και στο πίσω μέρος του οχήματος καθώς και στα πλευρικά διακοσμητικά. Οι ζάντες 18” Circuit Spoke σε Jet Black ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή εμφάνιση της έκδοσης.

Τα μαρσπιέ των θυρών με το ειδικό για την έκδοση 1to6 λογότυπο αναδεικνύουν τον αποκλειστικό χαρακτήρα του εσωτερικού μόλις ανοίξουν οι πόρτες του οχήματος. Η τρισδιάστατη ανάγλυφη διακοσμητική επιφάνεια στην πλευρά του συνοδηγού κοσμείται από το λογότυπο της έκδοσης σε ένα διακριτικό σχέδιο tone-on-tone, ενώ η μαύρη επιγραφή “One of 999” στα αριστερά του τιμονιού παραπέμπει στην αυστηρά περιορισμένη παραγωγή του MINI John Cooper Works 1to6 Edition. Ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στο κέντρο του cockpit ντυμένος στα χρώματα του λογοτύπου της έκδοσης με γραφικό σε κόκκινο φόντο και κόκκινες δερμάτινες ραφές.

Το χαρακτηριστικό κεντρικό όργανο MINI αναδεικνύει τη σχεδίαση με το απαστράπτον κόκκινο πλαίσιο και, μαζί με τον κόκκινο φωτισμό περιβάλλοντος, δημιουργεί μια ατμοσφαιρική αντίθεση με την ανθρακί επένδυση οροφής. Η κάτω ακτίνα του σπορ τιμονιού με δέρμα nappa και τα πατάκια φέρουν και πάλι το έμβλημα MINI John Cooper Works 1to6 Edition. Η έκδοση ολοκληρώνεται με ειδικά key caps που κοσμούνται με το λογότυπο 1to6.