Τη Δευτέρα στις 16.00 το Live για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022!

Η εκδήλωση για τη φετινή διαδικτυακή εκδήλωση για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα θα γίνει την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 16.00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε online. Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε και μέσω της νέας ιστοσελίδας https://atx.gr/.

Βεβαίως για να είστε πιο μέσα στο κλίμα, καλό θα είναι να δείτε ποια αυτοκίνητα είναι τα υποψήφια για τον τίτλο και επίσης ποιοι είναι οι εκλέκτορες.

Πρόκειται για 26 έγκριτους Δημοσιογράφους με πολυετή εμπειρία στο χώρο του αυτοκινήτου που εκπροσωπούν 64 διαφορετικά ΜΜΕ.

Οι δέκα φιναλίστ, που επελέγησαν είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

Citroen C4 C-Cross
Dacia Sandero
Fiat 500
Ford Mustang Mach-E
Hyundai Bayon
Hyundai Tucson
Nissan Qashqai
Opel Mokka
Renault Arkana
Skoda Enyaq iV

Τα μοντέλα αυτά επελέγησαν από ένα σύνολο 17 νέων μοντέλων τα οποία λανσαρίστηκαν φέτος στην ελληνική αγορά και οδηγήθηκαν από τους δημοσιογράφους του Αυτοκίνητου της Χρονιάς για την Ελλάδα. Πέντε ακόμα νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν ή λανσάρονται εμπορικά αυτές τις μέρες και δεν είχαν οδηγηθεί από όλα τα μέλη του θεσμού δεν ήταν υποψήφια για τη δεκάδα.

Ενδεικτικό των αλλαγών που συντελούνται στο χώρο του αυτοκινήτου είναι το γεγονός ότι από τα 17 μοντέλα που ήταν τελικώς υποψήφια για τη δεκάδα τα εννιά ήταν πλήρως ηλεκτρικά (Audi Q4 e-tron / Sportback e-tron, BMW iX3, Fiat 500e, Ford Mustang Mach-E, Honda e, Mercedes EQA, Skoda Enyaq IV, Volkswagen ID.4, Volvo XC40 Recharge), ενώ ένα ακόμα μοντέλο είναι διαθέσιμο και σε συμβατικές και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση (Opel Mokka e).

Δείτε και το περιοδικό για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022