Τα πρώτα Opel Corsa-e Rally Cars παραδόθηκαν στους πελάτες

Το ADAC Opel e-Rally Cup είναι έτοιμο για την πρώτη του σεζόν. Τα πρώτα δέκα αυτοκίνητα Opel Corsa-e Rally έχουν ήδη παραδοθεί στους πελάτες. Στο Κέντρο Δοκιμών στο Dudenhofen, οι αγωνιστικές ομάδες παρέλαβαν όχι μόνο το όχημα αλλά και τον εξοπλισμό τους, μαζί με τις κομψές τέντες φιλοξενίας των ομάδων και τις αγωνιστικές φόρμες για οδηγούς και συνοδηγούς.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των οχημάτων, οι ομάδες ενημερώθηκαν διεξοδικά σχετικά με τη νέα ηλεκτρική τεχνολογία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν εκτεταμένες δοκιμές λειτουργικότητας με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των 100 kW (136 hp). Επιπλέον, οι πελάτες μπόρεσαν να διαπιστώσουν τις υψηλές δυνατότητες του Corsa-e φιλοξενούμενοι στο “καυτό κάθισμα” δίπλα στον θρύλο της Opel, Volker Strycek, στην πίστα αξιολόγησης της αντοχής των οχημάτων που βρίσκεται στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας.

«Η παράδοση των οχημάτων ήταν ένα σημαντικό βήμα για εμάς, τις ομάδες και το όλο εγχείρημα» δήλωσε ο διευθυντής της Opel Motorsport, JörgSchrott. «Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα ότι όλα θα ξεκινήσουν. Η προσμονή και ο ενθουσιασμός για την έναρξη της σεζόν ήταν αισθητές από όλους. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στη συνέχεια.»

Μετά την ακύρωση του ADAC ACTRONICS Rally Sulingen εξαιτίας της πανδημίας, η  έναρξη της σεζόν του ADAC Opel e-Rally Cup θα πραγματοποιηθεί τώρα στις 11 & 12 Ιουνίου στο ADAC Rally Stemweder Berg. Κατά την προετοιμασία, οι ομάδες του ADAC Opel e-Rally Cup θα λάβουν μέρος νωρίτερα σε μια δοκιμή προκειμένου να εξοικειωθούν με το όχημα και την υποδομή φόρτισης. Επιπλέον, οι ομάδες θα εκπαιδευτούν στη φόρτιση υψηλής τάσης, διαδικασία που θα διεξαχθεί και θα πιστοποιηθεί από τον TÜV Thüringen.

Ομάδες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ADAC Opel e-Rally Cup 2021. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συμμετοχές θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.