Σύστημα Night Vision στο Νέο Opel Grandland

Το νέο Opel Grandland είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τα οποία καθιστούν την οδήγηση πιο άνετη, πιο εύκολη και πάνω απ’ όλα, πιο ασφαλή. Μία τέτοια τεχνολογία που κάνει τη διαφορά τώρα τον χειμώνα, κατά τη νυχτερινή οδήγηση, αλλά και σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας, είναι το Night Vision. Το νέο, κορυφαίο SUV της γκάμας, που διατίθεται και σε μία ισχυρή και αποδοτική plug-in hybrid έκδοση, είναι το πρώτο μοντέλο της Opel που προσφέρει το σύστημα Night Vision. Όπως το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED Pixel Light, το Night Vision βοηθά τον οδηγό του Grandland να εντοπίσει ανθρώπους και ζώα αρκετά κρίσιμα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Και τα δύο συστήματα κάνουν τη νύχτα μέρα και αυξάνουν την ασφάλεια στο σούρουπο και στο σκοτάδι.

Opel Vizor με Night Vision και IntelliLux LED Pixel Light

Το νέο Opel Grandland συνδυάζει τη λιτή, τολμηρή σχεδίαση με κορυφαίες τεχνολογίες. Το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor, μαγνητίζει τα βλέμματα και την ίδια στιγμή ενσωματώνει έξυπνα και καινοτόμα συστήματα, σχεδόν χωρίς να γίνονται αντιληπτά με γυμνό μάτι, σε ένα τέλειο πάντρεμα σχεδίασης και τεχνολογίας. Ένα από αυτά είναι το Night Vision, ένα σύστημα βασισμένο σε κάμερα, που γιορτάζει την πρεμιέρα του στην Opel με το νέο Grandland. Ένα YouTube video παρουσιάζει σε λιγότερο από ένα λεπτό πώς λειτουργεί το Night Vision και ποια τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Η κάμερα υπερύθρων που κρύβεται κάτω από το Opel Vizor κάνει τη νυχτερινή οδήγηση ασφαλέστερη, κυρίως σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού, όπως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ή σε δασικούς δρόμους. Το Night Vision ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 μέτρων μπροστά από το Grandland, με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας τους από τον περιβάλλοντα χώρο. Μόλις η κάμερα ανιχνεύσει πεζό, δικυκλιστή ή κάποιο ζώο στην άκρη του δρόμου, προβάλλει τη θέση του στον 12 ιντσών Πίνακα Ενημέρωσης Οδηγού, στο ψηφιακό κόκπιτ Pure Panel. Το άτομο ή το ζώο μπροστά από το όχημα επισημαίνεται με χρώμα, ώστε να διαφοροποιείται ξεκάθαρα από τον περιβάλλοντα χώρο. Χάρη στο Night Vision ο οδηγός του Grandland μπορεί να αναγνωρίσει μία εν δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση νωρίτερα κατά μερικά κρίσιμα δευτερόλεπτα και να αντιδράσει έγκαιρα, κάνοντας τους κατάλληλους ελιγμούς ή προσαρμόζοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Το Night Vision προσφέρεται στο νέο Grandland σε συνδυασμό με το Adaptive IntelliLux LED Pixel Light. Ομοίως ενσωματωμένο στο Opel Vizor, το πρωτοποριακό σύστημα φωτισμού με 168 στοιχεία LED – 84 ανά προβολέα – προσφέρει μία ομαλή προσαρμογή της δέσμης φωτός ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς την ενοχλητική αντανάκλαση για τους άλλους οδηγούς. Η λειτουργία matrix σβήνει τα στοιχεία φωτισμού που στρέφονται προς τα οχήματα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν πλήρως φωτιζόμενες με τη δέσμη της μεγάλης σκάλας. Ο συνδυασμός των δύο συστημάτων προσφέρει διπλή ασφάλεια, εξασφαλίζοντας πιο ξεκούραστη οδήγηση, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες φωτισμού.