Συνεργασία Hyundai Motor και Healthy Seas για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μέλλοντος

Η Hyundai Motor ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas για την καταπολέμηση της ρύπανσης των ωκεανών, τη διαφύλαξη βιώσιμων θαλάσσιων οικοσυστημάτων και τη στήριξη μιας κυκλικής οικονομίας.
Καθώς η εταιρεία πρωτοστατεί σε καθαρές και μελλοντικές λύσεις κινητικότητας, ο καθαρισμός και η πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης εναρμονίζεται με την παγκόσμια στρατηγική της Hyundai. Με την αποκατάσταση μιας υγιούς σχέσης με τη φύση, η Hyundai σχεδιάζει να βελτιώσει την ανθρώπινη ευημερία, σύμφωνα με το όραμά της «Πρόοδος για την Ανθρωπότητα» (Progress for Humanity).

Συνεργαζόμενη με την οργάνωση Healthy Seas, η Hyundai θα προσφέρει όχι μόνο ένα καθαρότερο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές, αλλά θα διαμορφώσει και ένα βιώσιμο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες με τις οποίες συνεργάζεται.

«Η Hyundai γνωρίζει ότι η ανακύκλωση και η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς τάσεις, αλλά ανάγκη για την κοινωνία μας» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe. «Μέσω της προοδευτικής και υπεύθυνης χωρίς αποκλεισμούς σκέψης μας, δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στρατηγική μας αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά προβλήματα και συνεργάζεται με τις τοπικές κοινωνίες για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος”.

Προστατεύουμε τον ωκεανό με υγιείς θάλασσες
Οι θάλασσες και οι ωκεανοί σε όλο τον κόσμο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής στη Γη, αλλά απειλούνται συνεχώς. Μια έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας και του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι περισσότερα από 580 εκατομμύρια κιλά αλιευτικών εργαλείων απορρίπτονται στους ωκεανούς ετησίως, αντιπροσωπεύοντας το ένα δέκατο όλων των θαλάσσιων απορριμμάτων. Η Hyundai επέλεξε να συνεργαστεί με την ολλανδική οργάνωση Healthy Seas για να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ρύπανσης. Οι δραστηριότητες της Healthy Seas χωρίζονται σε τρεις τομείς. Πρώτον, συνεργάζονται με ομάδες τεχνικών δυτών της εθελοντικής οργάνωσης Ghost Diving για την ανάκτηση εγκαταλελειμμένων διχτυών, γνωστά ως «δίχτυα φαντάσματα», από υφάλους και ναυάγια. Αφαιρώντας τα θαλάσσια απορρίμματα και τα πλαστικά από τους ωκεανούς, η Healthy Seas διασφαλίζει ένα υγιές θαλάσσιο οικοσύστημα για ένα βιώσιμο μέλλον.
Η Healthy Seas οργανώνει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία με σκοπό να διδάξει στα παιδιά τη σημασία της διατήρησης των καθαρών θαλασσών παγκοσμίως. Οι νεότερες γενιές μαθαίνουν για τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί η ρύπανση των θαλασσών στην ανθρώπινη ζωή, ελπίζοντας να αποτραπεί η περαιτέρω ρύπανση των ωκεανών. Τέλος, η Healthy Seas συνεργάζεται με ψαράδες, εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και τις τοπικές αρχές για να αποτρέψουν τα δίχτυα ψαρέματος να καταλήγουν στο περιβάλλον. Μαζί, εργάζονται ώστε να βρεθούν υπεύθυνες λύσεις για την απόρριψη των διχτυών.
Σε συνεργασία με ένα δίκτυο συνεργατών, η Healthy Seas διασφαλίζει ότι τα πλαστικά δίχτυα ανακυκλώνονται σε νέα υλικά σε μια κυκλική οικονομία. Τα ανακτημένα δίχτυα ψαρέματος, μαζί με άλλα πλαστικά απορρίμματα, μπορούν να ανακυκλωθούν σε ECONYL®, ένα νάιλον νήμα που, με τη σειρά του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή νέων προϊόντων.

Η συνεργασία της Hyundai με τη Healthy Seas θα επιτρέψει την επέκταση των προγραμμάτων της οργάνωσης σε όλη την Ευρώπη. Οι δράσεις καθαρισμού θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου του 2021 από την Ελλάδα και θα ακολουθήσουν οι, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με τη Hyundai σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ξεκάθαρο ότι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την προστασία του περιβάλλοντος, με την ηγεσία της Hyundai να πρωτοπορεί στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων κινητικότητας και εμείς στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων» δήλωσε η κα Veronika Mikos, Διευθύντρια της Healthy Seas. «Με την υποστήριξη της Hyundai και τη δική μας εμπειρία, ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας για τον καθαρισμό των ωκεανών και των θαλασσών σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα».

Ο κύριος ρόλος της Hyundai στη συνεργασία αυτή είναι η οικονομική υποστήριξη της Healthy Seas με σκοπό να υλοποιηθούν πολύπλοκες δράσεις καθαρισμού. Η πρώτη προγραμματισμένη δράση θα γίνει στις αρχές Ιουνίου στην Ελλάδα βοηθώντας την τοπική κοινωνία να αφαιρεθούν δίχτυα και άλλα θαλάσσια απορρίμματα που βρίσκονται στο βυθό, επιπλέουν στην επιφάνεια ή είναι διασκορπισμένα στις παραλίες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Tο 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, συνεργάτης του περιοδικού TOP GEAR, συνεργάτης του περιοδικού MotoGP World, Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης τoυ πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.