Στον Luc Donckerwolke του Hyundai Motor Group το βραβείο World Car Person of the Year

To Hyundai Motor Group (ο Όμιλος) με υπερηφάνεια ανακοίνωσε την βράβευση του Luc Donckerwolke, Executive Vice President του Ομίλου για θέματα Σχεδίασης και Chief Creative Officer (CCO), ως World Car Person της χρονιάς 2022 από την κριτική επιτροπή των World Car Awards.

Η διάκριση αυτή απονέμεται σε στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας που σημείωσαν σημαντικό αντίκτυπο με τη συνεισφορά τους μέσα στο έτος που προηγήθηκε της βράβευσης. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των World Car Awards που απαρτίζονται από 102 δημοσιογράφους από 33 χώρες σημείωσαν τον ρόλο του Luc Donckerwolke στην ανάπτυξη καινοτόμων νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai IONIQ 5 και Genesis GV60, ως τον κύριο λόγο για να τον τιμήσουν φέτος. Αναφέρθηκαν επίσης στα resto-mod μοντέλα Pony και Grandeur αποδίδοντας φόρο τιμής στη κληρονομιά της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κορέας.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που έλαβα το βραβείο World Car Person και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής και την πολύτιμη ομάδα του Hyundai Motor Group» δήλωσε ο Luc Donckerwolke. «Έχω εργαστεί για πολλές εταιρείες και μάρκες κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και χαίρομαι ιδιαιτέρως για την αναγνώριση που έχουν λάβει οι μάρκες Hyundai και Genesis. Είναι μια πραγματική αντανάκλαση της προσπάθειας όλων των εργαζομένων, των εμπόρων λιανικής και των συνεργατών του Ομίλου που έχουν εργαστεί σκληρά για την ανάπτυξη μιας ισχυρής γκάμας συναρπαστικών οχημάτων τα οποία διατίθενται σε περισσότερες από 200 χώρες παγκοσμίως» συμπλήρωσε ο Luc Donckerwolke.

Η κριτική επιτροπή του World Car βράβευσε παράλληλα μοντέλα των μαρκών Hyundai και Genesis σε διάφορες κατηγορίες. Το IONIQ 5 μπήκε στην πεντάδα της κατηγορίας World Car Design του 2022 και το GV70 μπήκε στην πεντάδα της κατηγορίας World Luxury Car του 2022. Το IONIQ 5 βρέθηκε επίσης στην πεντάδα της κατηγορίας World EV της χρονιάς 2022. Τα IONIQ 5, Genesis G70 και Hyundai Tucson μπήκαν στο top 10 της κατηγορίας 2022 World Car of the Year, δίνοντας στον Όμιλο την μεγαλύτερη αναγνώριση σχετικά με οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία στη λίστα.

«Από την ένταξή μου στον Όμιλο ως CCO, όχι μόνο συνεχίσαμε την ανοδική πορεία της Hyundai, αλλά παρουσιάσαμε και μια νέα πολυτελή μάρκα, τη Genesis. Η μάρκα Genesis λαμβάνει πολλές σημαντικές διακρίσεις και είμαι περήφανος που έχω το προνόμιο να είμαι μέρος της δημιουργίας και της ανάπτυξης της μάρκας μαζί βεβαίως με πολλούς αξιόλογους συναδέλφους μου» δήλωσε ο Luc Donckerwolke. «Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτή τη εξαιρετική τιμή».

Η 30χρονη καριέρα του Luc Donckerwolke ως Σχεδιαστή αυτοκινήτων του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει τεράστια εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο δουλεύοντας για πολύ γνωστές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Bentley, Lamborghini, Skoda, Seat και Audi. Έγινε μέλος του Ομίλου Hyundai το 2016 και διαδέχθηκε τον Peter Schreyer ως CCO το 2017. Παθιασμένος λάτρης της αυτοκινητοβιομηχανίας και συλλέκτης, ο Luc Donckerwolke είναι επίσης πολύ περήφανος για το πολυπολιτισμικό υπόβαθρό του καθώς μιλά οκτώ γλώσσες.

Ο Όμιλος προώθησε τα σχέδια ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως το 2021 παρά τις δυσκολίες για την αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως. Το Hyundai IONIQ έχει λάβει ήδη πολλές σημαντικές διακρίσεις και το Genesis GV60 – το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της μάρκας – έτυχε επίσης πολύ καλής υποδοχής.

Το βραβείο World Car Person of the Year αποτελεί μέρος των ετήσιων World Car Awards, τα οποία ξεκίνησαν επίσημα τον Ιανουάριο του 2004. Το βραβείο στοχεύει να αναγνωρίσει, να επιβραβεύσει και να εμπνεύσει την αριστεία, την ηγεσία και την καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνονται οι Akio Toyoda (2021), Carlos Tavares (2020), Sergio Marchionne (2019) και Håkan Samuelsson (2018).