Στα βάθρα της ΜΧ1 και της ΜΧ2 του 1ου Αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος MX Prestige οι οδηγοί της Fantic

Εξαιρετική εμφάνιση για τον Cornelius Tondel νικητή της MX2 και τον Nicholas Lapucci με το νέο XXF450, δεύτερου γενικής στην MX1, στον πρώτο γύρο της σεζόν στη Maggiora,.

Εναρκτήριος αγώνας για το Ιταλικό Πρωτάθλημα MX Prestige 2022, Κυριακή 27 Μαρτίου στην πίστα της Maggiora, την ίδια πίστα που θα αποτελέσει τη σκηνή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP στις 8 Μαΐου.
Η Fantic Factory Team Maddii παρέταξε 3 οδηγούς στην MX2, με τα 2χρονα Fantic XX250: Τους Cornelius Tondel, Cas Valk και Hakon Osterhagen. Στην MX1, ο Nicholas Lapucci έκανε το ντεμπούτο του με το XXF450.
Στα χρονομετρημένα της MX2, η οποία χωρίστηκε σε τρεις ομάδες λόγω του μεγάλου αριθμού αναβατών στην εκκίνηση, οι αναβάτες της Fantic ένιωσαν αμέσως άνετα στη σκληρή επιφάνεια της πίστας με τον Hakon Osterhagen να παίρνει την pole position, τον Cas Valk τρίτο και τον Tondel τέταρτο .
Στην αρχή του πρώτου αγώνα MX2, ο Cas Valk φάνηκε ανυπόμονος και κόλλησε κάτω από την πύλη, οπότε ήταν ο Osterhagen που πήρε το προβάδισμα και το κράτησε για μερικούς γύρους πριν το αφήσει στα χέρια του ομόσταυλού του Tondel, ο οποίος χάρη σε έναν απίστευτο ρυθμό κέρδισε τη μάχη, με τον Osterhagen στη δεύτερη θέση.

Στον αγώνα 2, ο Tondel δεν ξεκίνησε καλά και έχασε πολλές θέσεις, αλλά επέστρεψε δυνατά και μέσα σε πέντε γύρους επέστρεψε στην πρώτη θέση, μια θέση που δεν εγκατέλειψε μέχρι την καρό σημαία. Ο Osterhagen έκανε μερικά λάθη στον πρώτο γύρο που τον έκαναν να χάσει θέσεις, αλλά κατάφερε να σκαρφαλώσει από το τέλος και να τερματίσει δέκατος. Ο Cas Valk δυστυχώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αφού χτυπήθηκε δυνατά στο πρόσωπο από μια πέτρα.
Η Tondel πήρε έτσι το πρώτο red plate στην MX2 του ιταλικού πρωταθλήματος Prestige, με τoν Osterhagen στην τρίτη θέση.
Στην MX1, ο Nicholas Lapucci, ο οποίος οδήγησε το 450 για πρώτη φορά λίγες μέρες πριν, έδειξε ότι έχει ήδη πετύχει μια καλή αίσθηση με τη νέα μοτοσυκλέτα και στα χρονομετρημένα πέτυχε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο.
Στην αρχή του 1ου σκέλους, ο Νίκολας προσπάθησε να μην πάρει πολλά ρίσκα και στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν στην πέμπτη θέση, αλλά στη συνέχεια βρήκε έναν καλό ρυθμό που του επέτρεψε να μείνει κοντά στους πρώτους και με δύο καλές προσπεράσεις τερμάτισε τον αγώνα στην τρίτη θέση.
Στο 2ο σκέλος, ο ισχυρός αναβάτης της Τοσκάνης έδειξε ότι μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικός με το 450 και αφού κέρδισε το holeshot, οδήγησε το γκρουπ για πολλούς γύρους, πριν κλείσει τον αγώνα στη δεύτερη θέση, ανεβαίνοντας έτσι στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου του αγώνα.

Η Fantic Factory Team Maddii θα μεταφερθεί στην Πορτογαλία, όπου ο τέταρτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP είναι προγραμματισμένος για το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Marco Maddii: “Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Χθές τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά στα χρονομετρημένα, κατακτώντας τις πρώτες θέσεις. Σήμερα ο Cornelius έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και στο σωστό δρόμο, ενώ ο Hakon, μετά από ένα καλό 1ο σκέλος, έκανε μερικά λάθη στο 2ο που τον τιμώρησαν, αλλά βελτιώνεται πολύ. Ακόμα και ο Cas, παρόλο που δεν μπόρεσε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, έδειξε μεγάλες δυνατότητες στο 250. Ο Νίκολας είχε ένα πολύ ωραίο ντεμπούτο στα 450. Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή και να δουλέψουμε με την μοτοσυκλέτα και τον αναβάτη ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι στη σωστή κατεύθυνση».
Nicholas Lapucci: «Ήταν μια θετική μέρα από τα χρονομετρημένα, που για μένα ήταν σαν προπόνηση, αφού είχα πολύ λίγο χρόνο για να δοκιμάσω το 450. Σήμερα έκανα ένα δυνατό ξεκίνημα, άρχισα να πλησιάζω τον 1ο, αλλά τα χέρια μου έσφιξαν και δεν ήθελα να το παρακάνω. Στο 2ο σκέλος είχα μια εξαιρετική εκκίνηση και ήμουν μπροστά για αρκετούς γύρους. Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά ήξερα ότι δεν είχα τον ρυθμό να μείνω μπροστά για ολόκληρο αγώνα. Τέλος πάντων, είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να ευχαριστήσω όλη την ομάδα των Maddii, την οικογένειά μου και τον μάνατζέρ μου.”

Κατάταξη ημέρας και πρωταθλήματος – MX2:

1) Cornelius Tondel # 302 – Fantic Factory Team Maddii
2) Jan Pancar # 253 – KTM
3) Hakon Osterhagen # 312 – Fantic Factory Team Maddii

Κατάταξη ημέρας και πρωταθλήματος – MX1:

1) Alberto Forato # 303 – GasGas
2) Nicholas Lapucci # 211 – Fantic Factory Team Maddii
3) Alessandro Lupino # 77 – Beta