Πετυχημένο τεστ στο Mugello για τον Γιάννη Περιστερά

Οι επίσημες δοκιμές του 2021 για το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV ξεκίνησαν στην περίφημη πίστα του Mugello, στην περιοχή της Φλωρεντίας. Ο 15χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς και φέτος συμμετέχει στο CIV και στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, με την ομάδα Team Roc ‘n’ DeA, των Πρωταθλητών Massimo Roccoli & Alex De Angelis και οδηγεί την Yamaha R3 στην κατηγορία Supersport 300.

Το πρώτο αυτό τεστ του 2021 πήγε εξαιρετικά για τον Έλληνα οδηγό, αφού ήταν σε κάθε 20λεπτο ανάμεσα στους πρώτους οδηγούς και μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο ήταν στους 3 πρώτους και με διαφορά ο πρώτος από τους οδηγούς των R3, καθώς στην κατηγορία στο CIV συμμετέχουν και οι ZX400R, RC390.

Έτσι φάνηκε ότι η χειμερινή προετοιμασία που έκανε με τον προπονητή του Λευτέρη Πίππο στην Ελλάδα πήγε καλά και ότι ξεπέρασε γρήγορα την πρόσφατη επέμβαση αφαίρεσης της λάμας που είχε στο πόδι του από το ατύχημα του 2019. 

Επόμενος στόχος η συνέχιση της προετοιμασίας ενόψει των πρώτων αγώνων και στα δύο Πρωταθλήματα.

Alex De Angelis – οδηγός MotoGP

“Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του Γιάννη Περιστερά σήμερα και μου άρεσε η προσαρμογή του στις συνθήκες τις πίστας που άλλαζαν συνεχώς. Οδήγησε με καλό ρυθμό σε μια πίστα στην οποία έρχεται μόλις για δεύτερη φορά. Λίγη προσοχή χρειάζεται στη διατροφή ώστε να είναι ελαφρύτερος, ειδικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που τρέχει με παιδιά της ηλικίας του”.

Γιάννης Περιστεράς – οδηγός Yamaha R3

“Ήταν ένα ωραίο διήμερο στο Mugello, μια φοβερή πίστα, παρά το ότι την πρώτη μέρα λόγω βροχής κάναμε ελάχιστους γύρους. Έμαθα καλύτερα την πίστα και με την ομάδα δουλέψαμε πάνω στις ρυθμίσεις της R3. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και θα δώσω όλο τον καλό μου εαυτό στη συνέχιση της σκληρής προετοιμασίας που κάνουμε με τον Λευτέρη Πίππο και τη βοήθεια όλων των ανθρώπων της ομάδας στην Ελλάδα”.


Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, Rider Repair Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Δημήτρης Διατσίδης

Ο Δημήτρης Διατσίδης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και από το 1983 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά και στην τηλεόραση. Παράλληλα ασχολήθηκε με τους Αγώνες Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας, Καρτ και Αυτοκινήτου και από το 2004 έως και σήμερα παρουσιάζει το τηλεοπτικό πρόγραμμα του MotoGP στην Ελληνική τηλεόραση και παράλληλα οδηγεί σε όλες τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έχει εργαστεί στα περιοδικά, AUTO MOTO, 4τροχοί, 2τροχοί, Ταξιδεύοντας, Motosport, Playboy, MEN, Car & Driver και από το 2007 είναι εκδότης και διευθυντής του MOTOGP WORLD. Στην τηλεόραση ξεκίνησε από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Από τη θέση του Οδηγού” και συνεργάστηκε με την ΕΡΤ1, ΕΤ3, ΣΚΑΪ, COSMOTE TV.