Πέντε αστέρια με ρεκόρ για το νέο SKODA ENYAQ iV στις δοκιμές του Euro NCAP

Ένα μοναδικό επίτευγμα για το SKODA ENYAQ iV, στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού που αξιολογεί όλα τα νέα μοντέλα για την ασφάλεια που προσφέρουν σε οδηγό, επιβάτες αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της SKODA σημείωσε επίδοση ρεκόρ, την καλύτερη που έχει καταγραφεί από οποιοδήποτε μοντέλο την τελευταία διετία, στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων εντός του οχήματος. Το 94% που σημείωσε το ENYAQ iV είναι η κορυφαία επίδοση που έχει καταγραφεί από τις αρχές του 2020, όταν οι δοκιμές αναθεωρήθηκαν και έγιναν ακόμα πιο αυστηρές.

Παράλληλα, το ENYAQ iV αποδείχθηκε επίσης πολύ ασφαλές και για τα παιδιά-επιβάτες του οχήματος, καθώς η επίδοση του 89% που σημείωσε, όχι απλά είναι κορυφαία αλλά έχει σημειωθεί μόνο από τρία ακόμα μοντέλα την τελευταία διετία, μάλιστα με δύο από αυτά να είναι επίσης μοντέλα του Volkswagen Group.
Φυσικά, το SKODA ENYAQ iV με μεγάλη ευκολία κατέκτησε την κορυφαία αξιολόγηση των πέντε αστέρων, επιτυγχάνοντας συνολική βαθμολογία 89%, μία από τις κορυφαίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια. Εκτός των δύο κορυφαίων επιδόσεων στις κατηγορίες προστασίας ενηλίκων και παιδιών εντός του οχήματος, σημείωσε επίδοση 71% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου – κυρίως πεζών – εκτός οχήματος και 82% στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αξιολογήσεις έγιναν λαμβάνοντας υπ’ όψη τον βασικό εξοπλισμό του ENYAQ iV.
Το SKODA ENYAQ iV εξοπλίζεται με έως και εννέα αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός κεντρικού μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων και ολοκληρωμένης προληπτικής προστασίας των επιβατών. Διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό του πολλά σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, που προειδοποιούν τον οδηγό για πιθανές συγκρούσεις ή βοηθούν ενεργά στην αποτροπή αυτών ή την ελαχιστοποίηση των συνεπειών.
Το ENYAQ iV, το πρώτο μοντέλο της SKODA που βασίζεται στην ΜΕΒ, την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση του Volkswagen Group, συνεχίζει τη σειρά των κορυφαίων βαθμολογιών για τα αυτοκίνητα της SKODA στις δοκιμές του Euro NCAP, ακόμη και με τα πλέον αυστηρότερα κριτήρια αξιολόγησης. Η OCTAVIA, το best-seller της SKODA, το hatchback SCALA και τα σύγχρονα SUV της μάρκας, KODIAQ, KAROQ και KAMIQ, μεταξύ άλλων, έχουν κατακτήσει βαθμολογία πέντε αστέρων στο παρελθόν.