Πάνω από 1.700 Opel Corsa-e για την Ιταλική Ταχυδρομική Υπηρεσία

Παραγγελία 1.744 Corsa-e για το στόλο ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών ρύπων της Poste Italiane 

Η Opel ανακοίνωσε ότι έλαβε μία παραγγελία 1.744 νέων, αμιγώς ηλεκτρικών Corsa-e από την Poste Italiane, την Ιταλική Ταχυδρομική Υπηρεσία. Οι παραδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) θα ξεκινήσουν πριν από τα τέλη της χρονιάς. Στόχος είναι μία σημαντική μείωση των εκπομπών CO2.

Το Opel Corsa-e επιλέχθηκε σε δημόσιο διαγωνισμό στον οποίο υπέβαλλαν προσφορές κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Με αυτονομία έως 337 km στον κύκλο WLTP1, το Corsa-e είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της σε έναν ταχυφορτιστή μέσα σε 30 λεπτά. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Opel μπορεί να υποστηρίξει όλες τις λύσεις φόρτισης – επιτοίχιο φορτιστή (wall box), ταχυφορτιστή ή οικιακή πρίζα μέσω του κατάλληλου καλωδίου – ενώ η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση οκτώ ετών/160.000km.

Το Opel Corsa-e – ο κάτοχος του τίτλου “Χρυσό Τιμόνι 2020”  – προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης που συνήθως συναντάμε σε ανώτερες κατηγορίες της αγοράς. Μεταξύ των κορυφαίων χαρακτηριστικών είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® με αντιθαμβωτική δέσμη, που η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία.

Εάν το Corsa-e παρεκκλίνει τυχαία από τη λωρίδα κυκλοφορίας, το σύστημα active lane assist ασκεί ήπια ροπή στο σύστημα διεύθυνσης. Με το Active Drive Assist ενεργοποιημένο, το αυτοκίνητο παραμένει στο κέντρο της λωρίδας.

Το adaptive cruise control διατηρεί μία ορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, χρησιμοποιώντας ραντάρ και αισθητήρες κάμερας. Το σύστημα προσφέρει επιπλέον λειτουργία stop & go, φρενάροντας το αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει και ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Σύστημα προειδοποίησης πλαϊνής ζώνης τυφλού σημείου (side blind zone assist) και πολυάριθμες λειτουργίες υποβοήθησης στάθμευσης περιλαμβάνονται στο διαθέσιμο εξοπλισμό.