Όλα τα νέα μοντέλα της Volvo Cars μπορούν να δεχθούν ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού

Όλα τα νέα μοντέλα Volvo* είναι τώρα διαθέσιμα με δυνατότητα λήψης ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων λογισμικού. Πρόκειται για μία σημαντική τεχνολογία που συνεισφέρει στη φιλοδοξία της Volvo Cars να βελτιώνει συνεχώς τα αυτοκίνητα των πελατών της, αλλά και να παγιώσει τη θέση της ως μίας εκ των ηγετικών δυνάμεων στον κλάδο, όσον αφορά την ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση λογισμικού των αυτοκινήτων.

Η δυνατότητα λήψης ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων που αρχικά λανσαρίστηκε στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo Cars παρέχεται πλέον στα XC90, S60 και V60. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά μοντέλων της εταιρείας μπορεί πλέον στο σύνολό της να δεχθεί μία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες Volvo θα λάβουν μία ενημέρωση του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου τους με την τελευταία έκδοση του Android Automotive OS, Android™ 11. Θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση σε νέες κατηγορίες εφαρμογών στο Google Play, μεταξύ άλλων για την πλοήγηση, τη φόρτιση και τη στάθμευση, ενώ το video streaming αναμένεται να προστεθεί αργότερα εντός του έτους.

Επιπλέον, η τελευταία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση φέρνει αναβαθμίσεις σε λειτουργίες που εκτείνονται από την καλύτερη διαχείριση ενέργειας μέσω βελτίωσης της λειτουργίας προ-κλιματισμού καμπίνας έως τη λειτουργικότητα της εφαρμογής Volvo Cars για το κινητό και των in-car εφαρμογών.

XC40 Recharge updated over-the-air

Οι βελτιώσεις στη διαχείριση ενέργειας αφορούν το σύστημα ψύξης/ θέρμανσης της μπαταρίας στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και ενισχύουν την αυτονομία κατά τη διάρκεια τόσο των κρύων όσο και των ζεστών ημερών. Η βελτίωση των χρόνων φόρτισης επιτυγχάνεται, για παράδειγμα, μέσω προθέρμανσης της μπαταρίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της φόρτισης αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων η εφαρμογή Volvo Cars λαμβάνει πιο συχνές ενημερώσεις από το αυτοκίνητο για το ποσοστό φόρτισης.

Η τελευταία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση είναι η όγδοη ολοκληρωμένη ασύρματη ενημέρωση μοντέλων της εταιρείας και θα φθάσει σε 190.000 αυτοκίνητα Volvo σε όλο τον κόσμο.

Η ενημέρωση που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σηματοδοτεί επίσης το λανσάρισμα των ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων σε αρκετές νέες αγορές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Ταϊβάν και της Νέας Ζηλανδίας, ύστερα από την επέκταση σε αγορές όπως η Νότιος Κορέα, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη και η Σιγκαπούρη νωρίτερα εντός του έτους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων που επωφελούνται από αυτή τη δυνατότητα. Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού είναι ήδη διαθέσιμες και στην ελληνική αγορά.

«Ενεργοποιώντας τη δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων σε όλα τα μοντέλα Volvo, κάνουμε σημαντική πρόοδο για την επίτευξη της φιλοδοξίας μας να βελτιώνουμε καθημερινά τα αυτοκίνητα των πελατών μας», δήλωσε ο Henrik Green, (Χένρικ Γκριν), Επικεφαλής Τεχνολογίας στη Volvo Cars. «Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο: Αναβαθμίζουμε πλέον αυτοκίνητα όλης της γκάμας μας στην πλειονότητα των αγορών μας, φέρνοντας τα οφέλη των διαρκών ενημερώσεων από απόσταση σε έναν αριθμό πελατών μεγαλύτερο από ποτέ.»

XC90 Recharge interior

Μέσω της in-house ανάπτυξης λογισμικού και ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων, η Volvo Cars προσθέτει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά και βελτιώνει τις υπάρχουσες λειτουργίες.

Από την έναρξη του προηγούμενου έτους, η Volvo Cars προσφέρει ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις σε τακτική βάση στην πλειονότητα των αγορών της. Η εταιρεία προσδοκά ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που καλύπτονται από αυτές τις αναβαθμίσεις θα αυξάνεται με κάθε νέα ενημέρωση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εταιρεία, πρόκειται να προσφέρει το σύστημα infotainment με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google, όπως το Google Assistant και το Google Maps, σε όλα τα νέα μοντέλα της, διευρύνοντας τη διάθεση ενός από τα καλύτερα in-car συστήματα infotainment στην αγορά.

Το σύστημα infotainment της Volvo Cars αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Google και προσφέρει στους πελάτες Volvo ένα interface φιλικό προς τον χρήστη, ασύγκριτη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ευρέως διαδεδομένες εφαρμογές και υπηρεσίες.