Οι 10 φιναλίστ για το φετινό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

Η διαδικασία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για την Ελλάδα, για το 2023, μπήκε πλέον στην τελική ευθεία με την ανάδειξη του φετινού top-10, των δέκα δηλαδή αυτοκινήτων που επέλεξαν οι δημοσιογράφοι-μέλη του θεσμού ως καταλληλότερα για να διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο. Θυμίζουμε ότι πέρυσι, τον τίτλο «Αυτοκίνητο του 2022» είχε κατακτήσει το Hyundai Tucson.

Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, αναδείχθηκαν τα 10 νέα μοντέλα που θα διεκδικήσουν την κορυφή στη φετινή διοργάνωση των βραβείων «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα». Οι δέκα φιναλίστ, που επελέγησαν από τους 25 δημοσιογράφους-μέλη του Συλλόγου Δημοσιογράφων για την Ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα, είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

Τα μοντέλα αυτά επελέγησαν από ένα σύνολο 19 καινούργιων μοντέλων τα οποία λανσαρίστηκαν, φέτος, στην ελληνική αγορά και οδηγήθηκαν από τους συντάκτες του ειδικού τύπου που συνθέτουν και την κριτική επιτροπή του Αυτοκίνητου της Χρονιάς για την Ελλάδα.
Ο θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» έχει γράψει τη δική του – υπερδεκαπενταετή πλέον – ιστορία με επιτυχία, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς δεσμεύσεις. Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο βραβεύεται το αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη του θεσμού θεωρούν πως έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα καινούργια που πρωτοκυκλοφόρησαν στους δρόμους της πατρίδας μας. H επιλογή γίνεται με κριτήρια που αφορούν στην τεχνολογία, στην ασφάλεια, στην ποιότητα, στην πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, το σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και σε κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην εκάστοτε ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών για την αυτοκίνηση.
Θυμίζουμε ότι από την ίδρυση του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Έλλάδα» το 2006, μέχρι σήμερα τον τίτλο έχουν κατακτήσει τα παρακάτω μοντέλα:

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2023» θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση, λεπτομέρειες για την οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.