Ο Toshihiro Mibe είναι ο νέος Πρόεδρος της Honda

Η Ηonda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι μετά από απόφαση του ΔΣ της εταιρίας, ο Toshihiro Mibe θα είναι ο νέος Πρόεδρος και CEO της Honda, από την 1η Απριλίου του 2021, διαδεχόμενος τον Takahiro Hachigo.

O τελευταίος θα αποχωρήσει από την εταιρία τον Ιούνιο του 2021, όταν θα γίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Στα 6 χρόνια, από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία το 2015 έγιναν μεγάλες αλλαγές στην εταιρία. Ο Hochigo πήρε τις πρωτοβουλίες και διαμόρφωσε το όραμα της Honda για το 2030, σύμφωνα με το οποίο θα είναι “μια εταιρία που η κοινωνία θα θέλει να υπάρχει” για το μέλλον. 

Ο Mibe από την πλευρά του, μπήκε στην Honda το 1987 και αρχικά εστίασε στην Έρευνα και Εξέλιξη (R&D) στον τομέα των αυτοκινήτων και ειδικά στο τμήμα κινητήρων. Από το 2019 έγινε Πρόεδρος του τμήματος Honda R&D Co., Ltd., και από το 2020 ήταν και Senior Managing Director της μητρικής εταιρίας Honda Motor Co., Ltd. 

Ελπίζουμε να του αρέσει το MotoGP και να συνεχίσει την πολιτική της εταιρίας σε αυτόν τον τομέα!

Δημήτρης Διατσίδης

Ο Δημήτρης Διατσίδης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και από το 1983 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά και στην τηλεόραση. Παράλληλα ασχολήθηκε με τους Αγώνες Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας, Καρτ και Αυτοκινήτου και από το 2004 έως και σήμερα παρουσιάζει το τηλεοπτικό πρόγραμμα του MotoGP στην Ελληνική τηλεόραση και παράλληλα οδηγεί σε όλες τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έχει εργαστεί στα περιοδικά, AUTO MOTO, 4τροχοί, 2τροχοί, Ταξιδεύοντας, Motosport, Playboy, MEN, Car & Driver και από το 2007 είναι εκδότης και διευθυντής του MOTOGP WORLD. Στην τηλεόραση ξεκίνησε από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Από τη θέση του Οδηγού” και συνεργάστηκε με την ΕΡΤ1, ΕΤ3, ΣΚΑΪ, COSMOTE TV.