Ο Όμιλος Piaggio πέτυχε μερίδιο αγοράς της τάξης του 14,2% το 2020

Το αποτέλεσμα επετεύχθη από τη σημαντική αύξηση στις πωλήσεις μοτοσυκλετών και την εξαιρετική απόδοση στην κατηγορία των σκούτερ, όπου το μερίδιο του Ομίλου ήταν 24%.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, 1.455.000 δίτροχα οχήματα (μοτοσυκλέτες και σκούτερ) ταξινομήθηκαν στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές* μέσα στο 2020, εκ των οποίων τα 207.000 παρήχθησαν από τον Όμιλο Piaggio, μία αύξηση 6% σε σχέση με το 2019.

Βασικοί παράγοντες επιτυχίας ήταν τα σκούτερ Vespa, η Moto Guzzi V85TT, η ανάπτυξη της μάρκας Aprilia στην κατηγορία των μοτοσυκλετών, και η επιτυχία της μάρκας Piaggio στην κατηγορία των σκούτερ. 

Τις τελευταίες ημέρες, o Όμιλος Piaggio παρουσίασε τα λανσαρίσματα 11 νέων μοντέλων (5 σκούτερ και 6 μοτοσυκλετών) που έχουν προγραμματιστεί για το 2021, συμπεριλαμβανομένων των πολύ-αναμενόμενων Moto Guzzi V7, Aprilia Tuono 660, του νέου Piaggio Beverly, και του νέου ηλεκτρικού σκούτερ Piaggio που είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Ιούνιο.

* Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελλάδα, Κροατία, Πορτογαλία, Ελβετία, Αυστρία, Φιλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία και Σλοβενία