Ο DAVIDE GUARNERI ME FANTIC ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε3 ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ENDURO GP

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro 2022 – Πορτογαλία: Ο Davide Guarneri κερδίζει την Day2 και γίνεται ηγέτης στην κατηγορία E3.

Οι αναβάτες της Fantic πρωταγωνίστησαν και στον δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος EnduroGP με τον Guarneri να οδηγεί σην κατηγορία E3, τον Kevin Cristino να κερδίζει την Day1 στην κατηγορία Νέων, και τους Edmondson και Etchells στa βάθρα των Youth και Junior. Η Βρετανίδα Jane Daniels εδραιώνει το προβάδισμα στην κατηγορία Enduro Woman με 4 νίκες σε 4 αγωνιστικές ημέρες.

Στο Peso da Régua, μια μικρή πόλη περίπου μια ώρα από το Πόρτο, διεξήχθη ο δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro 2022. Το Σαββατοκύριακο του αγώνα χαρακτηρίστηκε από ζεστή ανοιξιάτικη ηλιοφάνεια διάσπαρτη με έντονες βροχοπτώσεις και είδε τους αναβάτες να διαγωνίζονται σε μια διαδρομή που σχεδιάστηκε με τεχνογνωσία από το Natureza Extreme Motoclub χωρισμένη σε τέσσερις ειδικές διαδρομές, τεχνικές και γεμάτες προκλήσεις όπως οι αγώνες σε πορτογαλικό έδαφος μας έχουν συνηθίσει.

Ο Davide Guarneri, Fantic Factory Team E/50 Racing, οδήγησε έναν απίστευτο αγώνα στο GP της Πορτογαλίας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία E3 την πρώτη μέρα του αγώνα και στη συνέχεια θριαμβεύοντας την Κυριακή και ανεβάζοντας το Fantic XE 300 στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά, αναλαμβάνοντας έτσι την ηγεσία της κατηγορίας Ε3.

Στην σκληρή και δύσκολη κατηγορία E2, ο Daniel Milner, της Team Fantic D’Arpa Racing, οδήγησε ένα καλό GP και πήρε μια έκτη θέση την πρώτη μέρα και μια έβδομη θέση την Κυριακή, ενώ ο Γάλλος Loic Larrieu, της Fantic Factory Team E/50 Racing, δεν κατάφερε να λάμψει στο δύσκολο Σαββατοκύριακο της Πορτογαλίας, μην ξεπερνώντας μια δέκατη και μια έκτη θέση στην κατηγορία Ε1.

Στην κατηγορία Junior, ταχύτατος ήταν για άλλη μια φορά ο Jed Etchells, της Fantic D’Arpa Racing, ο οποίος ανέβηκε δύο φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην Πορτογαλία. Ο σημερινός πρωταθλητής Νέων, Albin Norrbin, κατάφερε να λάμψει στο δεύτερο GP της σεζόν, ενώ για τον Lorenzo Macoritto, Fantic Factory Team E/50 Racing ήταν ένα πολύ άτυχο ΣΚ, λόγω του τραυματισμού που υπέστη στο αριστερό του γόνατο την ημέρα έναρξης. Αναμένεται πλέον η εξέλιξη της ανάρρωσης για να δούμε αν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο GP της Ιταλίας στα τέλη Ιουνίου.

Μια εξαιρετική εμφάνιση στο Peso da Régua, για τον Harry Edmondson, Fantic JET Racing, ο οποίος κατέλαβε δύο εξαιρετικές δεύτερες θέσεις στην κατηγορία Νέων, διατηρώντας τη θέση του στο leader board. Ο Kevin Cristino, Fantic Factory Team E/50 Racing, αφού κέρδισε την Day1, έκανε λάθη την Κυριακή και έπρεπε έτσι τελικά να αρκεστεί στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro κάνει τώρα ένα μεγάλο διάλειμμα πριν μετακομίσει στο Carpineti (RE) στις 24, 25 και 26 Ιουνίου για το ιταλικό GP, τον τρίτο γύρο της σεζόν 2022.

DAVIDE GUARNERI: “Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που πήρα μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στην κατηγορία E3 στο GP της Πορτογαλίας. Τώρα ανυπομονούμε για μια μεγάλη στάση και μετά για να αγωνιστούμε στο σπίτι GP”.

LORENZO MACORITTO: «Ένα άτυχο ταξίδι, τραυματίστηκα στο αριστερό μου γόνατο την πρώτη μέρα του αγώνα και τώρα θα επιστρέψω στην Ιταλία για να δω αν θα μπορέσω να ξεκινήσω στο GP της έδρας».
LOIC LARRIEU: “Δεν ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες μου, αλλά τώρα πρέπει να γυρίσω σελίδα και να προσπαθήσω να επιστρέψω στην ίδια φόρμα με τις προηγούμενες σεζόν”.
ALBIN NORRBIN: “Αυτή θα είναι μια μαθησιακή χρονιά για μένα, αλλά σίγουρα θα μπορέσω να τα πάω καλά σε κάποιο GP”.
DANIEL MILNER: “Ένα Σαββατοκύριακο με σκαμπανεβάσματα. Κατά τη διάρκεια της Day1 πήρα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το οποίο δυστυχώς δεν μπόρεσα να επαναλάβω τη δεύτερη ημέρα του αγώνα”.
HARRY EDMODSON: “Καλό Σαββατοκύριακο στην κατηγορία Νέων με δύο δεύτερες θέσεις. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα μακρύ και θα είναι ένας δύσκολος αγώνας στην Ιταλία”.
KEVIN CRISTINO: “Θα έλεγα ένα καλό Σάββατο με μια πρώτη θέση και μια δεύτερη αγωνιστική ημέρα για να ξεχάσω με μια τρίτη θέση στην κατηγορία Νέων. Σε περίπου ένα μήνα θα υπάρχει το εντός έδρας GP”.

CLASSIFICATION Class E3
1) Davide Guarneri (Fantic), 71 p. 2) Brad Freeman (Beta), 69 p. – 3) Mikael Persson (Husqv), 56 p.
CLASSIFICATION CLASS JUNIOR
1) Zach Pichon (Sherco), 80 p. – 2) Jed Etchells (Fantic), 60 p. – 3) Luc Fargier (Beta), 57 p.
CLASSIFICATION Class Youth
1) Harry Edmondson (Fantic) 71 p. 2) Samuli Puhakainen (TM), 59 p. – 3) Kevin Cristino (Fantic), 55 p.
CLASSIFICA CLASS ENDURO WOMEN
1) Jane Daniels (Fantic) 80 p. 2) Mirela Badia (Rieju), 68 p. – 3) Rita Vieria (Yamaha), 58 p.