Nissan και NISMO ανακοινώνουν τον προγραμματισμό τους για το 2021

Με την Formula E και το Super GT να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και την φετινή χρονιά
Η Nissan / NISMO θα επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E και στο SUPER GT, ως τους δύο βασικούς πυλώνες στις δραστηριότητες της για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την συμμετοχή μέσω συνεργατών της σε αγώνες, η Nissan / NISMO θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στις ομάδες που χρησιμοποιούν το Nissan GT-R NISMO GT3, άλλα οχήματα και κινητήρες Nissan, σε επιμέρους αθλητικές διοργανώσεις.
“Μέσω των μηχανοκίνητων σπορ, η Nissan / NISMO θα συνεχίσει τις μελλοντικές εξελίξεις όπως στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, καθώς και σε αυτές των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων επόμενης γενιάς”, δήλωσε ο Takao Katagiri, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NISMO. “Ακόμα και όταν η πορεία γίνεται σκληρή, θα αντιμετωπίζουμε πάντα τις νέες προκλήσεις με στόχο να κερδίσουμε. Παρόλο που η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να προκαλεί δυσκολίες παγκοσμίως, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε διάφορες κατηγορίες, ξανά σε αυτή τη σεζόν, για να προσφέρουμε ενθουσιασμό στους απανταχού φίλους μας.”

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E
Formula E
Μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα ομάδων στην περασμένη σεζόν, η Nissan είναι έτοιμη να αγωνιστεί για τρίτη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E. Η έβδομη σεζόν του πρωταθλήματος πρόκειται να ξεκινήσει με έναν νυχτερινό διπλό αγώνα στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας, στις 26 Φεβρουαρίου.
Για τη Nissan, το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα με τα μονοθέσια φέρνει τον ενθουσιασμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών σε ένα παγκόσμιο κοινό. Τα υψηλών επιδόσεων EVs αποτελούν βασικό στοιχείο της προσπάθειας της Nissan να επιταχύνει την ένταξη των ηλεκτρικών οχημάτων στην κοινωνία.
“Ανυπομονούμε να αγωνιστούμε στη Formula E για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, για να παρουσιάσουμε την τεχνολογία μας, την απόδοσή μας και τον ενθουσιασμό της οδήγησης ενός EV”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. “Πετύχαμε μερικά δυνατά αποτελέσματα πέρυσι και, για την έβδομη σεζόν, θέλουμε να καθιερωθούμε ως απόλυτος διεκδικητής του τίτλου του πρωταθλήματος. Η ανάπτυξη EVs είναι μέρος του DNA της Nissan, επομένως είναι φυσικό για εμάς να είμαστε μέρος αυτού του εξαιρετικά ανταγωνιστικού ηλεκτρικού πρωταθλήματος, που καθίστανται όλο και πιο σημαντικό τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους υποψήφιους αγοραστές, ανανεώνοντας τη δέσμευσή μας σε αυτό, για το άμεσο μέλλον.”
Αγωνιζόμενη ως Nissan e.dams στη Formula E, η ομάδα διευθύνεται από τους Olivier και Gregory Driot. Επιστρέφοντας για την τρίτη σεζόν τους, ο Sebastien Buemi θα συνεχίσει να οδηγεί το αυτοκίνητο # 23 και ο Oliver Rowland θα οδηγήσει το αυτοκίνητο # 22.
Πρόσφατα, για την έβδομη σεζόν, η ομάδα έδωσε στο αυτοκίνητο # 22 το όνομα του LEAF, ενώ το αυτοκίνητο # 23 πήρε το όνομά του από το αμιγώς ηλεκτρικό crossover SUV Nissan Ariya, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Συνεργασία με DuPont
Μια συναρπαστική εξέλιξη στην ομάδα της Nissan e.dams Formula E για την έβδομη σεζόν, αποτελεί η νέα συνεργασία με την DuPont.
“Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E έχει να δείξει τα καλύτερα στην ομαδική απόδοση και ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα φωτίζει την τεχνολογία αιχμής στα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και τις αποτελεσματικές επιδόσεις που μπορεί να επιτύχει”, δήλωσε ο John Richard, παγκόσμιος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της DuPont Safety.
Η DuPont έρχεται να προστεθεί στους υπάρχοντες συνεργάτες της Nissan e.dams, την Shell, την Richard Mille, την LEMO και την CFI.

Κατηγορία SUPER GT GT500
Η Nissan / NISMO θα αναπτύξει το Nissan GT-R NISMO GT500 προδιαγραφών2021 και θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στις ακόλουθες ομάδες που ανταγωνίζονται στην κατηγορία SUPER GT GT500 :

Προγράμματα αγώνων συνεργατών
1) Πρόγραμμα GT3
Η NISMO θα συνεχίσει να υποστηρίζει ομάδες που ανταγωνίζονται σύμφωνα με τον κανονισμό FIA GT3, με NISSAN GT-R NISMO GT3.
Κατηγορία SUPER GT GT300
Για άλλη μια φορά, αυτή τη σεζόν, πέντε Nissan GT-R NISMO GT3 θα αγωνιστούν στην κατηγορία SUPER GT GT300: από τις επίσημες ομάδες συνεργατών GT3, δύο από την GAINER και μία από την KONDO RACING. Επίσης θα αγωνιστούν οι NILZZ Racing και RUNUP.
Αυτή τη σεζόν η Nissan και η KONDO RACING ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά τη συνέχιση του “Nissan Mechanic Challenge”, ενός προγράμματος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού που υλοποιείται μέσω αγώνων. Το πρόγραμμα, όπου συμμετέχουν σπουδαστές από το Nissan Automobile Technical College και τεχνικό προσωπικό από εταιρείες πωλήσεων, ξεκίνησε με ένα πρόγραμμα στη σειρά Super Taikyu το 2011. Από το 2019, “μετακόμισε” στην κατηγορία GT300 όπου η KONDO RACING κέρδισε το πρωτάθλημα της σειράς το 2020 , στο δεύτερο έτος συμμετοχής της στην κατηγορία. Φέτος, σηματοδοτείται η 10η επέτειος από την έναρξη του προγράμματος και ολόκληρη η ομάδα θα συνεργαστεί για να στοχεύσει ακόμη υψηλότερα.

Σειρά Super Taikyu
Στη σειρά Super Taikyu, οι MP Racing και DAISHIN / GTNET έχουν προγραμματιστεί να αγωνιστούν με ένα Nissan GT-R NISMO GT3 στην κατηγορία ST-X. Η NISMO θα παρέχει τεχνική υποστήριξη ξανά φέτος.
Στην κατηγορία ST-3, η Okabejidosha motorsport και η Max Racing έχουν προγραμματιστεί να αγωνιστούν με ένα FAIRLADY Z NISMO RC.

2) Πρόγραμμα παροχής κινητήρα
Μέσω της Oreca, η Nissan / NISMO θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη και θα παρέχει τον κινητήρα VK56, ο οποίος συμμορφώνεται με τους κανονισμούς LMP3 που εισήχθησαν στη σεζόν 2020. Ο κινητήρας θα παραδοθεί σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αγώνες κατηγορίας LMP3 σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω :
Ευρωπαϊκό Le Mans
Michelin Le Mans Cup και σειρά Ultimate Cup στην Ευρώπη
Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar (το οποίο περιλαμβάνει τις 24 ώρες του Daytona)
IMSA Prototype Challenge στη Βόρεια Αμερική και
Ασιατικό Le Mans (που θα πραγματοποιηθεί κυρίως στα ΗΑΕ αυτή τη σεζόν)

3) Άλλες δραστηριότητες
Nissan Sentra Cup: Μια μοναδική αγωνιστική διοργάνωση αποκλειστικά για τον Καναδά, που προσφέρει στους οδηγούς έναν από τους πιο προσιτούς τρόπους συμμετοχής στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το Sentra Cup θα ξεκινήσει τον Μάιο του τρέχοντος έτους.
NISMO Driving Academy: Για να συνδέσει τους οδηγούς με τα μηχανοκίνητα αθλήματα, η ακαδημία θα πραγματοποιήσει, ξανά φέτος, μαθήματα οδήγησης για οδηγούς αυτοκινήτων NISMO, NISSAN GT-R και Fairlady Z. Με τον Michael Krumm να είναι ο διευθυντής και οδηγοί της NISMO να είναι εκπαιδευτές – σύμβουλοι, αυτή η δραστηριότητα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε διάφορες αγωνιστικές πίστες στην Ιαπωνία.
Φεστιβάλ NISMO: Στην 23η χρονιά του, αυτή η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της μάρκας, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Fuji Speedway, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση της εκδήλωσης.