Νίκες και θέσεις στο βάθρο για Rea & Lowes της KRT στον 1ο αγώνα WSBK 2021

Ο Jonathan Rea (KRT) σημείωσε άλλη μια νίκη στον αγώνα και στη συνέχεια μια δεύτερη θέση στη Motorland Aragon την Κυριακή 23 Μαΐου για να ηγηθεί του πρωταθλήματος μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο των αγώνων WorldSBK το 2021. Ο Alex Lowes (KRT) κατατάσσεται δεύτερος συνολικά μετά από δύο παρουσίες στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου νικητών.
Μετά από δύο στεγνές ημέρες στο Motorland εμφανίστηκαν βροχές το πρωί της Κυριακής, κάνοντας την προθέρμανση σε βρεγμένη πίστα. Ο αγώνας δέκα γύρων Tissot Superpole «sprint» και στη συνέχεια ο δεύτερος αγώνας 18 γύρων πραγματοποιήθηκε σε ελαφρώς διαφορετικές, και εναλλάξιμες συνθήκες, όπου η επιλογή ελαστικών αποδείχθηκε ακόμη πιο σημαντική για τα τελικά αποτελέσματα.
Στον αγώνα Superpole των δέκα γύρων στις 11:00 π.μ. ο Rea αξιοποίησε πλήρως την pole position, χάνοντας μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα την πρώτη θέση προτού την πάρει πίσω δημιουργώντας ένα προβάδισμα που θα αυξηθεί σε 3,5 δευτερόλεπτα έναντι του Lowes μέχρι τον τερματισμό.
Ο Lowes ήταν και πάλι σε καλή φόρμα στο σπριντ, και με τους δύο αναβάτες του KRT να έχουν κάνει τελικά τη σωστή επιλογή χρησιμοποιώντας intermediate μπροστινά και πίσω ελαστικά στον αγώνα σπριντ.
Ο δεύτερος αγώνας αποδείχθηκε ότι ήταν λίγο πολύ στεγνός πάνω στην αγωνιστική γραμμή μετά τον αναγνωριστικό γύρο, με τον Scott Redding και τα ελαστικά του να παίρνουν την πρώτη τους νίκη της χρονιάς.
Ο Rea ήταν ξεκάθαρα δεύτερος παρά το ότι σπρώχτηκε εκτός πίστας όταν ένας άλλος αναβάτης οδήγησε επιθετικά κατά τη διάρκεια της προσέγγισης σε μια στροφή. Γλυτώνοντας την πτώση, ο Rea κατάφερε από την πέμπτη θέση να φτάσει στην τελική δεύτερη θέση και να τελειώσει ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο – φτάνοντας το ορόσημο των συνολικά 100 νικών σε αγώνες. Τώρα κατέχει συνολικά 101 μετά τη νίκη της Superpole στον αγώνα την Κυριακής.
Ο Lowes οδήγησε μαχητικά και ελεγχόμενα στο δεύτερο σκέλος, αξιοποιώντας πλήρως την επιλογή των intermediate ελαστικών του για να τερματίσει στην τρίτη θέση του βάθρου μετά από τις άλλες δύο παρουσίες του στο βάθρο νωρίτερα το Σαββατοκύριακο.
Μετά από ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα της σεζόν με το νέο Ninja ZX-10RR, οι αναβάτες του KRT κατέχουν το 1-2 στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Ο Rea προηγείται με 57 πόντους, ο Lowes έχει 45 και ο Redding 40. Η Kawasaki οδηγεί το πρωτάθλημα των κατασκευαστών κατά 13 πόντους μετά τον πρώτο γύρο.
Το άνοιγμα της σεζόν στην πίστα της Aragon θα ακολουθήσει ο αγώνας στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, μεταξύ 28-30 Μαΐου.