Νέο Premium φίλτρο καμπίνας από την Honda

Το premium φίλτρο καμπίνας της Honda συγκρατεί αποτελεσματικά τα ιογενή αερολύματα χάρη στη μοναδική, προηγμένη σχεδίαση πολλαπλών στρωμάτων και εμποδίζει την είσοδο μικροβίων
 
Η Honda προσφέρει τώρα ένα νέο premium φίλτρο καμπίνας που συγκρατεί αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα βλαβερών μικροβίων, αλλεργιογόνων ουσιών ακόμα και ιών οι οποίοι συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως μολύνσεις που σχετίζονται με τον ιό SARS CοV-2.
Το premium φίλτρο καμπίνας της Honda εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Freudenberg και διατίθεται ως γνήσιο ανταλλακτικό της Honda, εναλλακτικά, αντί του στάνταρ φίλτρου καμπίνας της μάρκας. Το νέο φίλτρο αέρα παρέχει ενεργή προστασία, μειώνοντας δραστικά τη συγκέντρωση ιογενών αερολυμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας μοναδικής σχεδίασης πολλαπλών στρωμάτων που φιλτράρει, συγκρατεί και καταστρέφει επιβλαβή περιβαλλοντικά αέρια, ανόργανα και βιολογικά σωματίδια, αλλά και αερολύματα.
Ο Eiichi Hino, Πρόεδρος της Honda Access Europe NV, δήλωσε: «Καθώς η κοινωνία είναι τώρα πιο ενημερωμένη από κάθε άλλη φορά για τις επιπτώσεις μικροβίων και ιών όπως ο COVID-19, προβλέπουμε ότι η ζήτηση για λύσεις προστασίας θα αυξηθεί ραγδαία. Το premium φίλτρο καμπίνας δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά της Honda, η οποία παρουσιάζει τώρα ένα προϊόν συνεργασίας με προμηθευτές που παρέχει πραγματικά οφέλη, καθώς βελτιώνει την υγεία και την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών.»

Πώς λειτουργεί το premium φίλτρο καμπίνας της Honda
Για να περιορίζεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσα στο αυτοκίνητο, γενικά συνιστάται η αύξηση της παροχής φρέσκου αέρα με σκοπό τη μείωση της συγκέντρωσης των αερολυμάτων. Στο πρόγραμμα ανακυκλοφορίας αέρα (recirculation mode), η αφαίρεση ιών από τον αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του συστήματος φιλτραρίσματος και την ταχύτητα ανανέωσης του αέρα.
Τα δύο πρώτα στρώματα μικροϊνών του premium φίλτρου καμπίνας της Honda συγκρατούν τα πιο μικροσκοπικά αερολύματα, τη σκόνη και τη γύρη, ενώ ένα τρίτο στρώμα από ενεργό άνθρακα είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση επιβλαβών ρύπων όπως τα σωματίδια και τα όξινα αέρια. Ένα καινοτόμο, τέταρτο βιολειτουργικό στρώμα επικαλυμμένο με δραστική ουσία από εκχυλίσματα φρούτων εξουδετερώνει αποτελεσματικά τα ιογενή αερολύματα που έχουν παγιδευτεί και εμποδίζει την επιστροφή τους στο αέρα της καμπίνας. Αυτό έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα μετά από μία πλήρη σειρά δοκιμών σε συνεργασία με το Αυστριακό Ινστιτούτο Ερευνών OFI.

Οι κορωνοϊοί μεταδίδονται μέσω των σταγονιδίων που παράγονται κατά το φτάρνισμα, τον βήχα ή την αναπνοή όσων έχουν προσβληθεί από αυτούς, ενώ μπορούν να παραμείνουν μολυσματικοί πάνω στις επιφάνειες επί ώρες, ακόμα και ημέρες. Οι μεταβολές του ανέμου και της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την υγρασία μπορεί να καταστήσουν αυτά τα σωματίδια εκ νέου αερογενή, οπότε και μπορούν να παγιδευτούν από το φίλτρο.
Τα στρώματα φιλτραρίσματος μικροσωματιδίων παρέχουν βελτιωμένη προστασία κατά της μετάδοσης του ιού συγκριτικά με τα στάνταρ φίλτρα. Αυτά, αποδεδειγμένα, συγκρατούν όχι μόνο σωματίδια (> 5 μm), αλλά και κρίσιμα ιογενή αερολύματα (πυρήνας σταγονιδίου πολύ μικρότερος των 5 μm). Το νέο premium φίλτρο καμπίνας της Honda μπορεί να παγιδεύσει πάνω από το 90% των ιογενών αερολυμάτων. Επιπλέον, ένα καινοτόμο δεύτερο στάδιο εξουδετερώνει σχεδόν το 100% του συγκεντρωμένου ιικού φορτίου μέσω ενός βιολειτουργικού στρώματος εμποτισμένου με εκχυλίσματα φρούτων.
Ο ιός SARS-CoV-2 είναι απλά ο τελευταίος μιας οικογένειας ιών στην ιστορία της ανθρωπότητας που επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία. Σε επίπεδο μείωσης του κινδύνου μόλυνσης μέσα στο αυτοκίνητο, το προηγμένο premium φίλτρο καμπίνας της Honda προσφέρει μία από τις καλύτερες προστασίες που διατίθενται στην αγορά.
Οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Honda μπορούν να προμηθεύσουν και να τοποθετήσουν το νέο φίλτρο, το οποίο διατίθεται για όλα τα νέα τελευταία μοντέλα Honda.

 
Σημειώσεις για τους συντάκτες:
ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
Το βιολειτουργικό στρώμα του premium φίλτρου καμπίνας της Honda μπορεί να εξουδετερώνει επιβλαβείς οργανισμούς. Αντίθετα με τα παραδοσιακά χημικά βιοκτόνα πολλά από τα οποία ήδη απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα, ή φέρουν επισήμανση ‘προσεχούς αντικατάστασης’, η δραστική ουσία από εκχυλίσματα φρούτων ήδη συμμορφώνεται με τον τελευταίο ευρωπαϊκό κανονισμό για τα βιοκτόνα προϊόντα – European Biocidal Products Regulation (BPR, Regulation (EU) 528/2012).
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Η αυξημένη παροχή φρέσκου αέρα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από ιούς μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς επιταχύνει την διάλυση αερόβιων αερολυμάτων.
Η αποτελεσματικότητα των στοιχείων του φίλτρου παίζει ζωτικό ρόλο στο φιλτράρισμα των περιβαλλοντικών ρύπων, των επιβλαβών ουσιών και των παθογόνων αερολυμάτων. Στο πρόγραμμα ανακυκλοφορίας αέρα (recirculation mode), η αφαίρεση ιών από τον αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποδοτικότητα του συστήματος φιλτραρίσματος και την ταχύτητα ανανέωσης του αέρα.
Καινοτόμα στοιχεία φίλτρου με απολυμαντικές ιδιότητες επιφανειών, αποτρέπουν αποτελεσματικά τη μεταφορά ιικού φορτίου στην ατμόσφαιρα διασφαλίζοντας συγχρόνως το υψηλότερο επίπεδο προστασίας για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
Πρόγραμμα σέρβις για το φίλτρο: Ειδικότερα, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, το φίλτρο καμπίνας πρέπει να αντικαθίσταται συχνότερα από όσο συνήθως, με σκοπό την διατήρηση της βέλτιστης προστασίας.

 Πνευματικά δικαιώματα φωτογραφιών: Το © Freudenberg Filtration Technologies, Honda micronAir® είναι καταχωρημένο και προστατευμένο εμπορικό σήμα της Carl Freudenberg KG.
Σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του BPR, οι τελικοί καταναλωτές πρέπει να ενημερώνονται ότι το premium φίλτρο καμπίνας της Honda (όπου χρησιμοποιείται) που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Freudenberg είναι ένα ‘επεξεργασμένο υλικό’ με βιοκτόνες ιδιότητες.
Το premium φίλτρο καμπίνας της Honda που είναι προϊόν συνεργασίας με την Freudenberg φέρει αντιική επιφάνεια με απολυμαντικές ιδιότητες μέσω λειτουργικού στρώματος εκχυλισμάτων φρούτων (ενεργό συστατικό Citric Acid CAS-Nr. 77-92-9 και/ή 5949-29-1) για χρήση σε σύστημα διαχείρισης αέρα/A/C. Αποδεδειγμένα ασφαλείς ιδιότητες απολύμανσης από επιφάνειες με στατικά βακτήρια/μύκητες, ή διάφορα βακτηρίδια (θετικά ή αρνητικά στο τεστ Gram), αλλά και ιούς (εξαιρετική αντιική προστασία από την γρίπη των χοίρων – H1N1 (Swine Flu) και κορωνοϊό HCoV 229E σύμφωνα με το πρότυπο ISO 18184:2019) αφού εμποδίζουν την ιική μετάδοση μετά από εσωτερική επώαση / επανα-αεροποίηση. Οι τρέχουσες συνθήκες καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη τη δοκιμή του φίλτρου κατά του SARS-CoV-2, του κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19, αλλά η Freudenberg εκτιμά ότι θα πετύχει την ίδια αποτελεσματικότητα (99,9%).
Το έγγραφο αυτό περιλαμβάνει μη δεσμευτικές πληροφορίες. Η Honda και η Freudenberg Filtration Technologies SE & Co. KG ουδεμία ευθύνη φέρουν για την πληρότητα και ορθότητα των διαφόρων δηλώσεων. Τα όποια θέματα ευθύνης και εγγύησης υπάγονται αποκλειστικά στο ρυθμιστικό πλαίσιο των σχετικών σχέσεων προμήθειας.