Με το B&O Beosonic οι οδηγοί οχημάτων Ford διαμορφώνουν τον τέλειο ήχο μέσω αφής

Με την έλευση των υπηρεσιών streaming,τωνακουστικών βιβλίων (audiobooks), του ψηφιακού ραδιοφώνου (digital radio) και των podcasts, οι οδηγοί έχουν πρόσβαση σε πολύ περισσότερες μουσικές και ψυχαγωγικές επιλογές.

Όμως, ενώ πάντα υπήρχε η δυνατότητα ρυθμίσεων για τη βελτιστοποίηση του ήχου για διαφορετικά είδη μουσικής και πηγών, η διαδικασία δεν ήταν τόσο απλή, κυρίως εν κινήσει.

Τώρα, η νέα λειτουργία Beosonic™ του ηχοσυστήματος B&O στα αυτοκίνητα της Ford επιτρέπει στους οδηγούς και τους επιβάτες να ρυθμίζουν τον ήχο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους με ένα άγγιγμα.

Οι χρήστες απλά επιλέγουν από τις ισοσταθμίσεις “Bright”, “Energetic”, “Relaxed” και “Warm” ή μία ρύθμιση που αποτελεί ένα συνδυασμό στοιχείων άνω του ενός. Επίσης, υπάρχουν πέντε προκαθορισμένες ρυθμίσεις: “Custom”, “Lounge”, “Neutral”, “Party” και “Podcast”.

«Σας αρέσει να ακούτε κλασική μουσική, τις τελευταίες επιτυχίες ή το αγαπημένο σας podcast; Ό,τι κι αν προτιμάτε, εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μπορείτε να απολαμβάνετε στο μέγιστο βαθμό την αγαπημένη σας επιλογή. Οι οδηγοί ανέκαθεν είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τον ήχο μέσα στο αυτοκίνητό τους, αλλά τώρα, με το Beosonic, αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται πιο διαισθητικές, αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης και απόλαυσης του ταξιδιού» δήλωσε ο Jan Schroll, connectivity manager, Ford Ευρώπης.

Πώς λειτουργεί

Η λειτουργία B&O Beosonic™ είναι σχεδιασμένη ώστε οι οδηγοί να μπορούν να βρίσκουν εύκολα την ισοστάθμιση ήχου (equaliser) που επιθυμούν, είτε ανάλογα με τη διάθεσή τους ή σε οποιαδήποτε ενδιάμεση παραλλαγή:

  • “Bright” – πιο ανάλαφρος και ευδιάκριτος ήχος, πιο μαλακά μπάσα
  • “Energetic” – επικέντρωση στο ρυθμό και τα μπάσα, μεγαλύτερο κοντράστ στα φωνητικά
  • “Relaxed” – λιγότερα πρίμα και μπάσα, ιδανική ρύθμιση για μουσική υπόκρουση
  • “Warm” – κάνει την ηχητική εμπειρία πιο αισθαντική και οικεία

Οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις (pre-sets) επιτρέπουν ταχύτερη πρόσβαση σε συγκεκριμένα mode ακρόασης. Το “Custom” επιστρέφει στην προηγούμενη ρύθμιση του χρήστη, ενώ το “Neutral” επαναφέρει τις ρυθμίσεις στον ήχο αναφοράς της B&O. Το διπλό πάτημα στη λευκή επισήμανση ενεργοποιεί το surround sound mode. Επίσης, οι τελευταίες ρυθμίσεις αποθηκεύονται όταν σβήνετε τον κινητήρα, ακόμα και αν η μπαταρία είναι αποσυνδεδεμένη.

Ο απόλυτος ηχητικός έλεγχος

Για να ρυθμίσουν, δοκιμάσουν και τελειοποιήσουν τον ισοσταθμιστή Beosonic™, οι μηχανικοί ακουστικής της HARMAN χρησιμοποίησαν μία ετερόκλητη playlist 25 τραγουδιών, προκειμένου να αξιολογήσουν και να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά για τα τέσσερα sound moods. Η διαδικασία ρύθμισης (tuning) εμπεριείχε την ακρόαση αυτών των 25 τραγουδιών σε στατικές και σε συνθήκες δυναμικής οδήγησης, χρησιμοποιώντας τα έμπειρα αυτιά των μηχανικών ακουστικής και προηγμένα όργανα μέτρησης και μικρόφωνα.

«Η Ford και η B&O μοιράζονται τις ίδιες αξίες για την ηχητική και σχεδιαστική αριστεία. Είμαστε πολύ περήφανοι που η εμπειρία με ένα άγγιγμα B&O Beosonic βρίσκει τώρα εφαρμογή σε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου για πρώτη φορά στη Ford με μία διαισθητική διεπαφή, που επιτρέπει την εύκολη διαχείριση για συναρπαστικές ηχητικές εμπειρίες» δήλωσε ο Greg Sikora, director, Acoustic Systems Engineering, HARMAN.

Τα B&O Sound Systems που διατίθενται για την οικογένεια οχημάτων Ford είναι μοναδικά σχεδιασμένα και ρυθμισμένα για κάθε μοντέλο. Το Beosonic™ είναι προ-εγκατεστημένο σε επιλεγμένες εκδόσεις των EcoSport, Fiesta, Focus, Kuga και Puma με ηχοσυστήματα B&O*. Οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία online εδώ.